Rakousko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2.Polovina 19.století Výukový materiál EU – Šve07 2.pol. 19.stol. Vypracovala: Mgr. Martina Švestková Vlastivědné učivo 5.ročníku.
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Itálie.
Maďarsko Prezentace.
RAKOUSKO.
P – Amsterdam a Viena – Fonte Old English tam
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Architekt a stavitel Přeštice – Praha
Rakousko – sousední stát
Klasicismus v evropské hudbě
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
LETEM SVĚTEM Psaní velkých písmen.
Po dědečkovi z Čech jménem Stovoda Po otci Stowasser
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_16 Název materiálu: Kulturní památky 2 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Jsi Bůh, jsi náš Pán, zpíváme: jsi Bůh, jsi náš Pán, ať každý ví, jak nádherný jsi Pán. Chris Tomlin.
POLOHA ČESKÉ REPUBLIKY A JEJÍ OBYVATELSTVO
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Brno-historie II. Mgr. Hana Hoberlová.
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
Nejmocnější státy Evropy
Šumperk (Malá Vídeň).
Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Rakousko Hlavní město Vídeň Rozloha km²(112. Na světě) Počet obyvatel (1.ledna 2011) Rakousko(oficiální název Rakouská Republika)je vnitrozemská.
STAVBY PRO KULTURU, OSVĚTU A DUCHOVNÍ SLUŽBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
STŘEDNÍ EVROPA EO – OP VK – III/2 ICT DUM 5
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Pravopisné toulky Prahou Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření24. 8.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/14.00/ Datum: Autor: Mgr. Miroslava Pospíšilová Název: VY_32_INOVACE_03_Z_ALPSKÉ.
VY_32_INOVACE_06-22 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Rakousko Jméno.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_Vl.4.r.
VY __ III/2__INOVACE _ 239. Toto je mapa světa. Je zde vyznačen světadíl Evropa, kde leží i naše ČR. Evropa je rozdělena do několika částí, naše ČR.
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE PEKINGSKÉ NÁRODNÍ VELKÉ DIVADLO SE NACHÁZÍ NA AENIDA CHAN, POBLÍŽ ZAKÁZANÉHO MĚSTA.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_016_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Sousední státy ČR Vlastivěda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Základní a rozvíjející větné členy Grafický rozbor věty jednoduché.
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
Česká republika Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vsetín proti chudobě Vsetínské školy pro lepší svět Vsetín,
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Slovinsko Open Presentation.
Téma: Člověk a jeho svět –Vlastivěda
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
AUTOR: Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_31_SOUSEDNÍ STÁTY ČR
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Novověk – nástup Habsburků na český trůn
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Projekt: Šance pro každého žáka
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
ČESKÁ STÁTNÍ HYMNA ICT 2 –
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Název školy: Základní škola Netvořice
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE  11/20
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Česká republika jako součást Evropy
VY_32_INOVACE_01_Poloha České republiky
NĚMECKO, RAKOUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_05
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE.
Česko-německo-židovské soužití v Brně
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Česká republika
Roční období – znaky, svátky a tradice
Transkript prezentace:

Rakousko

O Rakousku Rakousko-země našich jižních sousedů.Při jméně Rakousko se hodně lidem vybavuje alpská republika s překrásnými městy jako Vídeň anebo Salzburg, lidé hovořící německy, zahrádkářům převislé tirolské muškáty nebo lidem milující historii fakt, že až do roku 1918 vládli rakouští Habsburkové i v Českých zemích. Republika velké životní úrovně, člen Evropské Unie, často kladoucí jednotlivé překážky proti přijetí Česka do EU.

Vídenská kavárna Kromě útulné tradiční kavárny a miniaturního espresa znají ve Vídni velké kavárny-restaurace, kavárny-cukrárny a kombinaci kavárny s restaurací s programem, s knihkupectvím, barem, hudební restaurací, kabaretní scénou atd. V poslední době se objevily i snahy propůjčit kavárně charakteristické znaky kultury rychlého stravování. V jádru však kavárna zůstává oázou v šedi jednotvárného dne, místem setkávání, požitku, odpočinku, útočištěm.

Město hudby Vídeňská Státní opera je jednou z nejvýznamnějších operních scén na světě; můžete si zde vychutnat skutečně rozmanitou nabídku. Program renomované scény se mění každý den a nabízí po 300 dní v roce na padesát oper a dvacet baletů.

Něco o Státní opeře Budova sama byla postavena v letech 1863 až 1869 jako jedna z prvních nádherných staveb na nově zřízené Okružní třídě (Ringstrasse). Projekt tehdejšího c. k. Dvorního operního divadla pochází od dvojice architektů Augusta Sicarda ze Sicardsburgu a Eduarda van der Nüll.   Jednou ročně se jeviště a parket Státní opery promění na jedinou noc ve velkou tančírnu – při vídeňském Plesu v opeře.

Obrázky