Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě 2005 EGMUS – Evropská skupina pro muzejní statistiku Mgr. Marcela Straková Ministerstvo kultury.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společenská kultura Kulturní instituce v ČR ; VY_32_INOVACE_D3_09
Advertisements

DIGITALIZACE V KRAJSKÉ KNIHOVNĚ VYSOČINY V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ.
Zkušenosti s certifikací v v partnerských zemích Miloslava Faitová UK ZČU v Plzni.
Evropské projekty z let 1998 – 2008 zaměřené na rozvíjení kompetencí v oboru knihovnických a informačních služeb z.
ON-LINE TESTY PRO DOKTORANDY NA UK FF PRAHA
KOMBI KOMBI Obsah: Informační zdroje o EU. KOMBI Informační zdroje o EU – česky Česky   Základní informace o EU – základní pojmy, instituce, politiky,
VŠKP na University College of Borås Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008 Brno, 7. října 2008 Lucie Vyčítalová (Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice)
Národní filmový archiv v digitálním věku
Státní statistická služba za oblast kultury
Knihovny současnosti 2006, Seč Muzejní knihovny ČR na webových stránkách muzeí Květa Hartmanová Knihovna Uměleckoprůmyslového musea v Praze.
UŽIVATELSKÉ STATISTIKY IEEE/IET ELECTRONIC LIBRARY A ACM DL Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT v Praze.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Z konference IAML v Neapoli: MUS, VifaMusik, Aruspix, Hofmeister … Václav Kapsa Výroční zasedání České národní skupiny IAML Praha,
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Dana Sigmundová E-books jako zdroj odborných informací ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Internetový průvodce po fondech
Digitální zemědělská knihovna on-line. ÚVOD ČZU SIC a KBFR – dlouhodobá koncepce rozvoje „snadného“ přístupu k informacím podpora FRVŠ –616/ Digitalizace,
Rektor Zdroj:
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
Program “Evropa pro občany” Evropská komise Vzdělání a kultura.
ČINNOST AD-HOC PRACOVNÍ SKUPINY EVROPSKÉ RADY PRO REACH Karel Bláha Odbor environmentálních rizik Ministerstvo životního prostředí.
Muzejní knihovny a sbírky
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor RPS, SROP a JPD 2 Komunikační aktivity Rámce podpory.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Otto Chmelík, Státní okresní archiv Děčín
Důsledky zákona o svobodném přístupu k informacím pro veřejné knihovny Bakalářská práce FF MU V Brně, Ústav české literatury a knihovnictví, kabinet knihovnictví,
Evropské iniciativy pro rozvoj odborného vzdělávání Miroslav Procházka Praha Ustavující konference TTnetu České republiky.
Statistika inovací v Českém statistickém úřadě Odpovědné a kontaktní osoby: Ředitelka odboru statistik rozvoje společnosti: Ing.
CULTIVATE: Evropská informační síť pro oblast kulturního dědictví Vít Richter Národní knihovna ČR Olomouc, listopad 2001.
Koncepce trvalého uchování knihovních sbírek tradičních i elektronických dokumentů v knihovnách ČR do roku 2010 Bohdana Stoklasová & kol. Národní knihovna.
1 Vít Richter ISSS 2005 – Hradec Králové Národní knihovna ČR Mobil: Archivy, knihovny, muzea a jejich úloha při.
Informace z Konference Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2005 v Praze se zaměřením na příspěvek Zpracování a zpřístupnění historických dokumentů.
Komise v roce 2008 Seminář IVIG, 25. září 2008 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO Novinky v projektu OpenAIRE plus.
Některé digitální knihovny Martina Machátová Moravská zemská knihovna v Brně Tel.: Poslední aktualizace:
Úvod mapy pro orientační běh cíle práce stav řešené problematiky očekávané výsledky výsledky ukázka aplikace budoucnost aplikace.
Evropská unie a iniciativa i2010: Digitální knihovny.
CIRCUS OF TOTALITARIANISM CULTURAL TOURING PROGRAM WHICH PRESENTS POST AND AFTER COMMUNIST´S EUROPEAN CULTURE AND ART.
COMENIUS Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci.
© Adolf Knoll National Library of the Czech Republic The Digital Library Initiative Adolf Knoll.
Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2005 Praha Plány Evropské Komise – Evropská digitální knihovna Mgr. Zuzana Bauerová Ministerstvo.
1. prosince konference Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2010 Šedá literatura a Národní úložiště šedé literatury (NUŠL) Iveta Fürstová.
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
Usability Workshop Zpráva ze semináře Vilnius, 1.– Ing. Jan Kaňka Krajská knihovna Františka Bartoše
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Halma evropská síť literárních center Viktor Debnár Praha,
TRIS Databáze návrhů technických předpisů na stránkách Evropské komise.
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
Mezinárodní spolupráce komise IVIG v roce 2006 Seminář IVIG, 21. září 2006 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
MoReq2 Ing. Miroslav ŠIRL Hradec Králové.
Plzeňský kraj Pilsen Region
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names Soubory národních autorit.
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
People for Europe Národní muzeum (Praha, Česká republika) Slovenské národné múzeum (Bratislava, Slovensko) Nadace Romualda del Bianca (Florencie, Itálie)
Využívání databází EBSCO v roce 2003 Setkání účastníků neformálního konsorcia eIFL.
Kramerius 4 – nová generace systému pro digitální knihovnu Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě ,
Vývoj RDA Jarmila Přibylová NK ČR. Page  2 RDA  : práce na AACR3  : práce na RDA 2007 – nová struktura pravidel (přizpůsobení modelům.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
EContentplus Projekt Athena Kateřina Salonová Národní muzeum 10. Konference Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě
© Adolf Knoll National Library of the Czech Republic Zpřístupnění digitálních dat Přehled.
Muzea na webu …a role muzejních knihoven Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2001 Praha, 6. prosince.
Think Tanks in the Czech Republic Martin Bajtler.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Lucie Toman Historická knihovna Kanonie premonstrátů Teplá
Problémy statistiky elektronických služeb
Souborný katalog ČR Seriály
Komunikační plán IOP 2008 – vyhodnocení představení
Transkript prezentace:

Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě 2005 EGMUS – Evropská skupina pro muzejní statistiku Mgr. Marcela Straková Ministerstvo kultury

Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě 2005 EGMUS European Group for Museum Statistics Institut fűr Museumkunde, Berlín Institut fűr Museumkunde, Berlín Eurostat, Lucemburk Eurostat, Lucemburk Leadership Group on Harmonization of Cultural Statistics in the EU Eurostat Working paper 3/2001/No 1 /overview_en-html Eurostat Working paper 3/2001/No 1 /overview_en-html /overview_en-html /overview_en-html

Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě 2005 Koordinátoři projektu Holandsko Holandsko Německo Německo Lucembursko Lucembursko

Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě 2005 Aktivity EGMUS expert meetings (Lucemburk, Berlín) expert meetings (Lucemburk, Berlín) common questionnaire common questionnaire aktualizace stávajících údajů aktualizace stávajících údajů publikace publikace webová stránka webová stránka

Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě 2005 Publikace EGMUS A Guide to European Museum Statistics (2004, Berlín) A Guide to European Museum Statistics (2004, Berlín) - 23 country reports - 23 country reports - úvod- majitelé sbírek - úvod- majitelé sbírek - definice muzea- existující statistické - definice muzea- existující statistické - legislativa údaje - legislativa údaje - zaměření sbírek - zaměření sbírek

Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě 2005 euromuse.net

Web EGMUS

Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě 2005 Česká republika v EGMUS aktivně od října 2005 aktivně od října 2005 Koordinátor projektu Mgr.Marcela Straková

Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě 2005 Děkuji Vám za pozornost!