Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Advertisements

Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Lucie Zelinková Sexta B
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Kanada.
Musilová Tereza VIII.A /2009
IRSKO Robin Plch 8.A
Moldavsko.
Estonsko Estonská republika.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Střední ř Evropa.
LUCEMBURSKO.
BULHARSKO.
SRBSKO.
Rumunsko.
BELGIE.
Slovinsko Petra Filipová 8.B
Velkovévodství lucemburské
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
Švýcarsko Krátká Josefína 8.A
ŠVÝCARSKO.
Bělorusko Daniel Knápek 8.B
Irsko, Velká Británie, Francie, Monako, Lucembursko, Nizozemí, Belgie
VIETNAM Originální název: Cong Hoa Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam
BENELUX.
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Velká Británie (Great Britain).
PORTUGALSKO.
Francie Petra Kovaříková 8.A
Arménie znak vlajka.
MAĎARSKO.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
SLOVINSKO.
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
LITVA.
MAKEDONIE.
Švédsko.
Zadání: Rozsah min. 7min a max. 10 min Celá práce je v jednotném duchu Animace všech objektů Připravené komentáře v poznámkách Žádný obrázek nesmí být.
Írák.
THE BELGIE prezentaci uvádí Jiří Tichý.
Bělorusko.
Malta.
DÁNSKO.
BELGIE.
Bulharsko България / Bălgarija

Lotyšská republika Latvijas republika Kressl Martin 7.F.
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
Litva V několika jazicích : Anglicky : Lithuania / Lithuanian
Moldavsko Kamil Bulka Sexta. Poloha Moldavska východní Evropa mírné podnební pásmo sousedé: Ukrajina, Rumunsko.
Jihoamerické státy Peru Chile Bolívie.
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Antonín Košíček Sára Šobková
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Sada 4 Místo, kde žijeme Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
JAPONSKO. POLOH A Japonsko má 4000 ostrovů v Tichém oceánu.Jap. od pevniny dělí Japonské moře a Korejský průliv. Rozloha: km2.
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Transkript prezentace:

Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12

Velkovévodství lucemburské Rozloha : 2 586 km² Státní zřízení : velkovévodství Hlavní město : Luxembourg

Poloha státu Sousední státy : Belgie , Německo , Francie

Přírodní poměry Nejvyšší bod : hora Buurgplaatz (559 m.n.m) Nejnižší bod : Moselle (133 m.n.m) Nejdelší řeka : Moselle (545 km) Klima : mírný pás Biota : lesy mírného pásu

Hospodářství Průmysl : strojírenský,chemický,sklářský Těžba : nic podstatného Vývoz : stroje , chemikálie , sklo Dovoz : kovy , potraviny , spotřební zboží Zemědělství :(sklizen) pšenice , ječmen,brambory, vinna réva ,ovoce Zemědělství : (chov dobytka) skot , prasata , drůbež Ekonomie :69 % služby, 30 % průmysl, 1 % zemědělství 

Obyvatelstvo Počet obyvatel (2006) : 474 413 Národnostní složení : Lucemburčané 67%, Portugalci 12 %, Italové 5 %. Francouzi 16% Hustota zalidnění : 164 obyv./km2  Náboženství : katolíci 95 %,protestanti 5% Úřední jazyk : lucemburština Urbanizace : 91,9% (proces koncentrace obyvatelstva do měst )

Turistický ruch Turisté obzvláště navštěvují hlavní město Luxembourg , hlavně kvůli památkám. Já bych se rád podíval také do Luxembourga.

Zajímavosti Zaujalo mě hlavně to že tam je jenom 1 % zemědělství . Je to strašně malý stát. Nechtěl bych tam žít , protože tento stát nemá skoro žádné pohoří , je moc malý , vysoká zaměstnanost v ekonomii a vysoké procento přistěhovalců .

Shrnutí Hlavní město Luxembourg Velmi malý stát Samé nížiny Žádná podstatná těžba nerostných surovin Velmi vyspělý stát

Zdroje Čerpal jsem z : wikipedia.org , turistika.cz , zemepis.com