Využití subpohledu Ingrid Vindišová, 4. Y Úkol: Využití subpohledu 1. Úvod 2. Vytváření soustavy subpohled 3. Standardní subpohled 4. Návrhář standardního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
snadná tvorba www stránek zadarmo
Advertisements

Normalizace Řada analytiků se mylně domnívá, že pro každý objekt existuje jedno jediné univerzálně použitelné nejlepší řešení bez ohledu na řešený problém.
F ORMULÁŘE V A CCESSU. K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty.
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Přednáška č. 3 Normalizace dat, Datová a funkční analýza
Databáze.
Microsoft Access Jiří Beran MS Access Jiří Beran.
DĚTSKÝ SVĚT Pro n nn nás od 5 do 80 let POČÍTAČŮ VĚK VESELÉ PSANÍ NA POČÍTAČI HRANÍ POČÍTAČOVÁ SENZACE VYTVÁŘENÍ PREZENTACE
Databáze Sestavy.
MS EXCEL Funkce =svyhledat.
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Co takhle DOTAZY? OBSAH: Y 1) Co jsou to dotazy ve WinBase Y 2) Vytvoření jednoduchého dotazu Y 3) Použití dotazu.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Vyhledávání dat podle určených kritérií Máte za úkol vytvořit databázi klientů v bance s jejich osobními údaji, čísly účtů a konečnými zůstatky na těchto.
Tvorba tabulky Writer. Osnova Tvorba tabulky v LO Vytváření tabulek jsme trénovali při: Dnes vytvoříme tabulku PC komponentů Vložení základní tabulky.
Zakládání dodavatele 1. i 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
Co je to multiatribut a jak se využívá? Zuzana Illková.
1IT D OTAZOVACÍ JAZYKY V RELAČNÍCH DATABÁZÍCH Ing. Jiří Šilhán.
Tvorba štítků. Co jsou to štítky Zvláštní druh obecných sestav tvoří štítky. WinBase602 umožňuje vytvářet štítky libovolných rozměrů a parametrů, nejběžněji.
Tvorba štítků Jana Habrovanská, 4Y2.
TEXTOVÝ EDITOR.
MS ACCESS parametrický dotaz
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
SQL – základní pojmy Ing. Roman Danel, Ph.D.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
PRÁCE S POHLEDY Ivona Hrušková. ÚKOL: Vytvořte novou tabulku. Vytvořte ji tak aby obsahovala údaje o zaměstnancích, které si sami zvolíte. Potom vytvořte.
Relační propojování tabulek. Úvod Tato prezentace má sloužit běžným uživatelům, jak začátníkům, tak i zkušeným uživatelům. Když budete postupovat podle.
ACCESS SESTAVY, CVIČENÍ Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Tabulky – vyhledávání (v dalších tabulkách pomocí relací)
Využití subpohledů. Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
WinBase tiskové sestavy Návod Postupy Příklady.
Nerovnice v podílovém tvaru
PHP Vytváření formuláře.
Použití dotazu jako zdroje dat pro pohled Iva Kraicigerová, 4Y2.
Databázové modelování
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Propojování tabulek pomocí ukazatelů Andrea Vlasáková, 4. Y Klikni!
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
Databázové systémy SQL Výběr dat.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
VŠB –TUO ATŘ Manažerská grafika Grafy v MS Excel 2003 Podešva Petr
POHLEDY n Vaše nejčastější činnost. Práce s pohledy nNávrhář pohledů nObsluha návrháře pohledů nVýběr návrhu pohledu nPřednastavené pohledy nGrafická.
Alexandra Sekničková Tvorba comba v pohledech. Úkol: n Vytvořte pro firmu Hurá, a. s. databázi všech jejich pracovníků.
Použití dotazu jako zdroje dat pro sestavu Win Base 602 Lenka Šmardová, 4. Y2.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
Kontingenční tabulka Mgr. Jan Vavřík
Databázové systémy Normalizace dat.
Databáze MS ACCESS 2010.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Úvod do databází zkrácená verze.
● Databaze je soubor dat,slouží pro popis reálného světa(např.evidence čkolní knihovny..) ● Relační databaze je databáze založená na relačním modelu.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-17.
Datové typy MS Access (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
SQL – příkaz SELECT Ing. Roman Danel, Ph.D.
Definiční obor a obor hodnot
Hromadná korespondence 2 OpenOffice
Databázové systémy 1 – KIT/IDAS1 Ing. Monika Borkovcová, Ph.D.
Normální formy Projekt OBZORY
Zpracování a využití informací
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
4. Metoda nejmenších čtverců
Informatika – Práce s grafy
Transkript prezentace:

Využití subpohledu Ingrid Vindišová, 4. Y

Úkol: Využití subpohledu 1. Úvod 2. Vytváření soustavy subpohled 3. Standardní subpohled 4. Návrhář standardního pohledu 5. Výsledný subpohled 6. Subpohled přehledový 7. Subpohled relační 8. Závěr

1. Úvod Subpohled je taková složka pohledu, která je také pohledem. Jedná se tedy o pohled v pohledu. Přitom oba pohledy jsou spolu propo- jeny. Subpohledy mohou být pouze v obecných pohledech, nikoli ve standardních pohledech. Subpohledy jsou obvykle tvořeny stan- dardními pohledy. Počet subpohledů není teoreticky omezen, v praxi se však používá jeden nebo dva, výjimečně více. Subpohled může vypadat takto (viz další strana):

2. Vytváření soustavy subpohled Subpohled vytvoříme nejsnáze tak, že si necháme vygenerovat počá- teční návrh této soustavy a potom oba pohledy upravíme. Při popisu pohledů je potřeba mít dopředu rozmyšlené, co v kterém pohledu bude.

Při vytváření nového pohledu je nutné, abychom zvolili iniciální tvar pohledu. V prvním sloupci se objeví seznam atributů naší tabulky. Ve druhém se upravují popisky. Do třetího sloupce vepíšeme složku subpohledu. V posledním sloupci se nám objeví dotazové pole, které si sami určíme pro každý atribut zvlášť. Je nutné vyplnit také jméno subpohledu, který má vzniknout.

3. Standardní subpohled Návrhář standardního pohledu je odlišný od návrháře pohledu obecného. Je to tím, že při návrhu standardního pohledu můžeme ovlivnit mnohem méně parametrů. Můžeme pouze přidávat nebo ubírat sloupce a měnit jejich šířku, počet složek je také velmi omezen.

4. Návrhář standardního pohledu

5. Výsledný subpohled

6. Subpohled přehledový Subpohledů máme dva typy. Jsou to tyto: 1. Subpohled přehledový (listovací) Tento obsahuje stejná data jako superpohled a slouží k přehlednému listování seznamem. Oba spojené pohledy mají vždy vybraný tentýž záznam (jsou vázány na stejný záznam).

7. Subpohled relační Tento subpohled ukazuje do jiné tabulky než superpohled. Mezi těmito tabulkami je však vazba, která záznamům tabulky superpohledu přiřazuje záznamy tabulky subpohledu. Při listování v superpohledu se v subpohledu automaticky zobrazují záznamy svázané s vybraným záznamem v superpohledu.

8. Závěr