Chytrost nepřichází od elektroměrů… Baard Eilertsen generální výkonný ředitel (CEO), Maingate.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
CzechInvest Koncepce podpory investic
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
EU 2020: Obnovitelné zdroje či jádro Petr Binhack
Nástroj změny v místním prostředí
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Obecná problematika chytrých sítí a chytrých měření
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Centers Dating 2012 Moderátor: Pavlína Hajnová. Diskuze rezidenčních developerů Dušan Kunovský, Central Group Štěpán Havlas, Finep Martin Svoboda, JRD.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
O2 Car Control Tomáš Trejbal Manažer marketingu pro korporátní zákazníky V Brně dne 9. června 2009.
Řízené služby v praxi. CENA - NIŽŠÍ TCO - SNADNÁ KONTROLA NAD INVESTIČNÍMI A PROVOZNÍMI NÁKLADY Provozní náklady Porovnání nákladů při pořízení systému.
Teplárenství a liberalizovaný trh s energiemi. České teplárenství Vývoj, současnost, perspektiva.
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Konkurenceschopnost ČR v rámci středoevropského regionu SpeedChain 13/11/2013 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek státního tajemníka pro evropské záležitosti.
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Strategie smart technologií Deutsche Telekom a T-City – co může energetika získat ze spolupráce s ICT Gabriele Riedmann de Trinidad, SVP, Strategická oblast.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
LIBERALIZACE POŠTOVNÍHO TRHU Česká pošta, s.p. Ing. Marcela Hrdá Generální ředitelka
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Elektronická publikace Vydavatel: Triada, spol. s r.o. SOLÓN informační systém o veřejné správě Ing. Barbora Mertová.
Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
ÚSPORY ENERGIÍ V HLAVNÍ ROLI Společnost 3E system s.r.o.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu PREZENTACE WORLD ENERGY OUTLOOK Prezentace World Energy Outlook 2014 Čtvrtek ,
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Prostředí pro podnikání a rozhodující faktory růstu MSP Karel Havlíček květen 2008.
Využití Smart Meteringu při řízení spotřeby energie
Outsourcing provozu sítě Štěpán Kubíček pondělí, 13. dubna 2015 motto:…
XXI. Seminář energetiků Regulace v energetice. Podpora OZE a její vliv na cenu elektřiny. Cenová rozhodnutí na r Seminář Teplárny Otrokovice, a.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
VIII. Jarní konference energetických manažerů Poděbrady, 10. Března 2004 Trendy v energetickém managementu v ČR a EU Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
Tržní prostředí.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Energetická politika Dopravní politika Hospodářská politika a integrace - Šumperk.
Jak se zapojit? Jiří Průša Národní informační den, , Praha 2 / 10 Předkladatel (koordinátor) Nese hlavní díl zodpovědnosti.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
1 Jednotné evropské nebe Zapojení ŘLP ČR, s. p. do projektu SESAR Doprava – Investice do dopravní infrastruktury Ing. Jan Klas Generální ředitel.
Praha – Žofín, 29. Září 2009 Vliv evropské legislativy na energetiku v ČR Tomáš HÜNER náměstek ministra průmyslu a obchodu Praha 29. září 2009.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
Telefónica Czech Republic a.s.- co vše pro vás děláme Miroslav Hořejší
Ing. Martin Pecina, MBA Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže
Nástroj změny v místním prostředí
Webové portály LDS/MDS
Nástroj změny v místním prostředí
Energetická maturita úsek Síťové služby útvar měření
Změny na trhu práce?.
Nástroj změny v místním prostředí
Finanční podpora pro provozovatele LDS v rámci V. Výzvy Smart grids
Transkript prezentace:

Chytrost nepřichází od elektroměrů… Baard Eilertsen generální výkonný ředitel (CEO), Maingate

…přichází od toho, jak využíváte svá data [z nich] !

„Bez pohledu na technologii M2M z lidské perspektivy nikdy nevyužijeme plného potenciálu této technologie.“ „Když máme správnou infrastrukturu, nic nás neomezuje v tom, jak ji využívat. To platí pro naše domovy i pro zaměstnání.“ „Teď mluvíme o M2H, o [pří]strojích, sloužících [jednotlivým] lidem a vůbec ne o [pří]strojích, sloužících lidskému společenství obecně.“ Baard Eilertsen, generální výkonný ředitel (CEO), Maingate

Cíle EU % OEZ 20% snížení emisí uhlíkových plynů 20% [nárůst] energetické účinnosti Zvýšit investice do obnovitelných energetických zdrojů Snížení o -11,3% v roce 2010 ve srovnání s rokem 1990 Pomalé zavádění inteligentních elektroměrů, jež probíhá jen z pohledu technologické perspektivy (M441)

Švédská studie Všechny švédské elektroměry jsou od září 2009 „inteligentní“ Za posledních 10 let stoupla spotřeba [elektrické] energie o 25% Za stejnou dobu stoupla průměrná celoroční cena kWh o 229% Chytré elektroměry usnadnily zapínání, vypínání a přepínání Chytré elektroměry zlepšily informovanost či povědomí spotřebitelů [o spotřebě] a zvýšily jejich vnímavost Chytré elektroměry však nepřinesly [vyšší] efektivitu, jež byla původně očekávána.

Potřebný je nový myšlenkový přístup…

Co mají tyto přístroje společného?

Zastaralé přístroje musí být nahrazeny digitálními přístroji a jejich užívání se pak musí projevit v poskytování služeb

A tak se elektroměry proměnily z pouhých měřicích přístrojů na zařízení poskytující online služby s přidanou hodnotou…

E.ON dává svým zákazníkům k dispozici technologii 100KOLL Zákazníci energetické společnosti E.ON mohou prostřednictvím této nově vyvinuté technologie kontrolovat svoji energetickou spotřebu s pomocí inteligentních mobilních telefonů. Anders Olsson, náměstek generálního výkonného ředitele E.ON k tomu dodává: „Aktivní rozhodování o své energetické spotřebě a snižování nákladů spolu s omezováním vlivu na životní prostředí je možné jen tehdy, pokud o to vědomě usilujete a pokud také máte přístup k reálným informacím o této spotřebě.

Děkuji Vám! Namn Efternamn, Position11

Baard Eilertsen 8 let působení v ropném a plynárenském průmyslu Upstream technologie [řízení] Offshore [námořní těžební] zařízení 12 let ve firmě TietoEnator Vedoucí sekce AMR/AMM 2 projekty realizované v prvotřídní kvalitě „špičkový tvůrčí pracovník” pro zavádění chytrých elektroměrů v Evropě poskytování podpory řídicím pracovníkům na úrovni C ve velkých evropských firmách veřejných [energetických] služeb v záležitostech týkajících se inteligentního měření [spotřeby energie] 4 roky ve funkci generálního výkonného ředitele (CEO) a presidenta ve firmě Wireless Maingate AB podpora [orgánů] EU v regulatorních záležitostech a v tvůrčích diskusích o inteligentním měření [energetické spotřeby] a inteligentních sítích úzce spolupracuje s velkými energetickými firmami jako poradce pro oživování digitálních strategií a orientování spotřebitelů [energie] Baard Eilertsen, CEO, Maingate 12

Založena v roce 1998 Začala v oboru M2M jako MVNO zaměřující se na průmyslové aplikace a na odborné poskytování služeb pro zasílání zpráv B2B (B2B professional messaging service provider) Dnes je provozovatelem služeb (Service Operator) zaměřujícím se na úplný hodnotový řetězec M2M [z přístroje na přístroj], včetně M2H (Machine to Human) – z přístroje k uživateli Je vedoucí firmou na severském trhu [těchto služeb] Má zákazníky po celém světě Má více než 1500 zákaznických referencí Fakta o firmě Maingate