e-learning Lucie Rohlíková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Uplatnění eLearningu na českých univerzitách - desetiletá historie
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
PEČKY Václav Dřízhal ©2007 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 MANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ KOMUNIKACE,VYJEDNÁVÁNÍ.
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
VIK42A02 E-learning E-learning v celoživotním a distančním vzdělávání Bc. Jana Habustová UČO
E-learning v DiV Mgr. David Nocar Centrum distančního vzdělávání UP Biskupské nám Olomouc
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
E-learning? LOL !! Ing. Jaroslav Čech, iCORD Int. CEO.
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
Projekt Rozvoj praktických forem výuky na PF UP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ICT podpora komunikace nejen v distančním vzdělávání DisCo 2010, Plzeň, Jiří Jelínek Lukáš Novotný Fakulta managementu Jindřichův Hradec VŠE.
LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Pilotní ověřování studijních opor a přidělení ISBN.
„Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.06/ Ing. Radka Soukupová seminář MK
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Rozvoj e-learningové formy vzdělávání zaměstnanců ve správních úřadech
Role tutora a studenta v on-line formě DiV. Klíč k úspěšné on-line výuce Kvalitní technické zázemí Zřetelné institucionální ukotvení Dostatečné personální.
Lucie Rohlíková Západočeská univerzita v Plzni
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Výstupy z učení a národní kvalifikační rámec terciárního.
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Studijní programy a LMS František Koliba Petr Korviny Katedra Informatiky OPF v Karviné SU v Opavě
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
Pilotní ověřování studijních opor Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Státním rozpočtem České republiky.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Lucie Rohlíková Jana Vejvodová ZČU v Plzni
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Environmentální výchova a
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
1 Úvod do modulu: Evaluace distančního vzdělávání Miroslava Dvořáková Olomouc 2007 akademie distančního vzdělávání.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)
Kombinovaná forma studia Východiska k realizaci. Kombinovaná forma studia Podle VŠ zákona – kombinace prezenční a distanční formy Obsahuje tedy prvky.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Vzdělávací programy projektu „Implementace nové integrovatelné e- learningové infrastruktury do rezortu MV prostřednictvím videokonferenčního řešení“ Registrační.
Rozvoj týmové spolupráce prostřednictvím pohybových aktivit
E-learningový kurz e-learningu
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic
Transkript prezentace:

e-learning Lucie Rohlíková

Pojem e-learning Širší definice: Užší definice: Jakékoli učení se prostřednictvím elektronických médií (CD, audio, video, TV, telefon, počítače, intranet, Internet, ... a kdo ví, co nás ještě čeká  Užší definice: Řízené samostudium prostřednictvím počítače připojeného k Internetu.

Základní související pojmy on-line, off-line synchronní/asynchronní komunikace tutor Learning Management System

Formy e-learningu Off-line e-learning Synchronní on-line learning: videokonference virtuální třída, webinář Asynchronní on-line learning: studijní texty a aktivity podpora tutora komunikace, spolupráce Smíšený typ – blended learning

Vývoj zájmu o e-learning FOCUS ON BLENDED LEARNING 2001 Zdroje: Taguma 2006, Romiszowsky 2004, Tiffin 1980

Výuka v Severní Americe a Evropě Proporce jednotlivých typů výuky s použitím e-learningu Blended learning bez technologií studijní opory laptopy ve třídě prezenční + e-learning vše distančně Zdroj: Bates 2009

Hlavní potenciál e-learningu přístup ke vzdělávání multimediální prvky aktivní zapojení studujících adaptabilita výukových materiálů

Další výhody e-learningu rychlá dostupnost materiálů snadná aktualizovatelnost znovupoužitelnost materiálů nové komunikační možnosti možnost vysoké míry customizace okamžitá zpětná vazba průběžná interakce studijní skupiny

E-learning na ZČU centrum počítačové podpory vzdělávání národní i evropské projekty od roku 2003 autorský systém ProAuthor školení autorů a tutorů po celé ČR vytváření kurzů na míru cílové skupině

E-learning na ZČU kurzy pro zaměstnance ZČU kurzy pro zaměstnance dalších vysokých škol kurzy pro pedagogy základních a středních škol kurzy pro firmy

Projekt “Modulární systém vzdělávání zaměstnanců ZČU v Plzni” Ukázka on-line kurzu Bezpečné používání internetu Projekt “Modulární systém vzdělávání zaměstnanců ZČU v Plzni” Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.2.00/15.0398 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

E-learning jako nástroj celoživotního vzdělávání je jednoznačně perspektivní způsob učení, pouze musí být vhodným způsobem realizovaný!!

Děkuji za pozornost. lrohlik@ucv.zcu.cz