Fórum 50 %, o.s. Usiluje o společnost s vyrovnaným zastoupením mužů a žen ve veřejném životě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Strategie vývoje České ženské lobby (ČŽL)
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.9
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ÚZEMNÍ ČLENĚNÍ ČR Více ZDE.
Počet žáků ve třídě Marcela Matějková Dagmar Šetková Martina Říhová
1 Ing. Vít Beneš, Ph.D. Ústav mezinárodních vztahů, v.v.i.
Konference Analýza venkova: nové otazníky a výzvy Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/ ,
Zastupitelé v obcích Moravskoslezského kraje. Analýza postojů, názorů a cílů zastupitelů v obcích do tří tisíc obyvatel Michal Kuděla Radomír Sztwiertnia.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Volby VY_32_INOVACE_29-12 volební systémy.
V OLEBNÍ SYSTÉMY Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
Studie dobrovolných aktivit ekologických NNO Tomáš Růžička
Volební systém České republiky
Genderové rozpočtování v právním řádu ČR a EU JUDr.Kristýna Outlá Tomáš Křivka Liberec.
Strategie vývoje České ženské lobby (ČŽL) Selma Muhič Dizdarevič Katedra studií občanské společnosti Fakulta humanitních studií UK pro Fórum 50%
Česká ženská lobby duben leden 2008 Lenka Bennerová, Fórum 50 %
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Právní stát, demokracie a sociální stát Katedra práva.
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
O. s. Fórum 50 % Usiluje o společnost s vyrovnaným zastoupením mužů a žen ve veřejném životě.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
V OLBY Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
MENTORING. Strategické dokumenty  Cestovní mapa EU v oblasti rovnosti mužů a žen : „Trvale nízké zastoupení žen v politice je jedním z deficitů.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. VOLBY V ČESKÉ.
Funkce voleb
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Prezidentské volby v USA (v porovnání s ČR)
EVROPSKá UNIE.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
TEST 17. POLITOLOGIE
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Evropská charta za rovnost žen a mužů na úrovni života ve městech a obcích Eva M. Hejzlarová, Fórum 50 %, o. s.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Veřejná správa Mgr. Terezie Pemová
Přednost početních operací
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Volby Tomáš Divacký 4KA 2011/2012.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Volby a volební právo Občanská výchova.
VY_32_INOVACE_SVF33360DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
GENDEROVÉ ROZPOČTOVÁNÍ OBCÍ JAK ZAČÍT? Jana Žehrová, ČZU Praha.
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI FAKULTA TEXTILNÍ Katedra hodnocení textilií Kristýna Šlemínová.
Budoucnost kohezní politiky Pozice Poslanecké sněmovny Kristýna Kočí.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Když je 50 % víc než 100 %. Základní informace Cíl: Zhodnocení mediálního pokrytí a obrazu organizace Fórum 50 % v období Metoda:
EVROPSKÁ UNIE.
Jakub Alexa Zita Dostálová
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
VLÁDNÍ STRATEGIE PRO ROVNOST ŽEN A MUŽŮ V ČR NA LÉTA Radan Šafařík Oddělení rovnosti žen a mužů, Sekce pro lidská práva Úřad vlády ČR.
Gender mainstreaming Proč a jak na to? Monika McGarrell Klimentová Praha,
Nástroje na podporu vyrovnaného zastoupení žen a mužů v politice: zkušenost České republiky Radan Šafařík Odd. rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva.
DEMOKRACIE. Co je to demokracie? Rozhodněte o pravdivosti následujících tvrzení: 1)Demokracie je ideál, s nímž většina politiků nesouhlasí. 2)V demokracii.
Volby a volební systém ČR. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Ženy v (české) politice a uvnitř KSČM
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Život v demokracii DEMOKRACIE FORMY STÁTU kdo moc vykonává:
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Transkript prezentace:

Fórum 50 %, o.s. Usiluje o společnost s vyrovnaným zastoupením mužů a žen ve veřejném životě

Hlavní aktivity Fóra 50 % podpora žen ve vstupu do politiky – princip nadstranickosti získávání informací - studie, statistiky, analýzy, VVM vzdělávání političek a aspirantek do politiky koordinace (nadstranické) platformy političek “Česká prezidentka” osvěta veřejnosti - kulaté stoly, veřejné diskuze, kampaně spolupráce s dalšími “ženskými” organizacemi (Česká ženská lobby) webové stránky - spolupráce s médii, aby se téma dostalo k široké veřejnosti a zároveň je vychovává k vyšší genderové senzitivitě lobbing v politických stranách za systémové změny, které povedou k vyrovnanějšímu zastoupení žen ve volených orgánech

Postavení žen v české politice ne Postavení žen v české politice nejvýznamnější rozhodovací orgány Poslanecká sněmovna PČR - ze 200 poslanců 33 žen, 16,5 % Senát PČR – ze 81 senátorů 14 žen, tj. 17,3 % (z 13,5 % před volbami 2008) Vláda ČR - v 18 členné vládě - 2 ženy, tj. 11 % žen Vedení krajů – z 13 hejtmanů jsou 2 ženy (0 žen do voleb 2008) Rozpočtový výbor PSP ČR – 1 žena z 22 poslanců, t.j. 4,5 % (v letech jedna žena, M. Němcová (ODS), předtím 0 žen)

Komunální a krajská politika Zastupitelstva krajů: 119 žen z 675 celkem zastupitelů/lek t.j., 17,6 % (z 15 % před volbami 2008) Zastupitelstva obcí: 26,3 % žen, měst 23,3 %, statutárních měst 19,5 % (čím větší město a vyšší rozpočet, tím méně žen) Starostové / starostky měst a obcí: žen z celkem obcí, t.j. 18 % Primátoři / primátorky: 3 z 24 statutárních měst, t.j. 12,5 %

Porovnání se světem podle Meziparlamentní unie ( Skandinávie 40,0 % Americké kontinenty20,6 % Evropa včetně Skandinávie19,2 % Evropa bez Skandinávie 17,3 % Afrika 17,0 % Asie16,4 % Česká republika15,0 % Pacifik12,1 % Arabské státy 8,2 %

Porovnání v rámci EU EP 31 % žen (delegace ČR 21 % žen) EK 33 % žen průměr národních parlamentů členských států EU 24 % žen EU nemá žádné závazné nástroje ke zvýšení politické reprezentace žen (dokument Road Map for Equality ) v rámci EU jsou velké rozdíly- nejnižší zastoupení mají Portugalsko 9 %, Malta 9 %, Maďarsko 11%, Irsko 13% nejvyšší zastoupení má Švédsko 46 %, Finsko 42 %, Dánsko 38 %, Holandsko 40 %, Německo 36 % Norsko - legislativa o rovnosti žen a mužů ve správních radách velkých podniků a firem

Proč by měly být ženy v politice ? kvalitativní argument: ženy tvoří více než 50 % obyvatelstva ČR, EU i světa přesto nejsou ve volených funkcích zastoupeny adekvátně kvalitativní argument: ženy mají jiné životní zkušenosti, jiné priority, jiný pohled na věc, který pak zákonitě není v politice zohledněn je v zájmu vyspělé demokracie a legitimity politických stran zvyšovat podíl žen na rozhodování, politické strany hrají roli tzv.“gate keepers” závazky na úrovni OSN, EU a ČR, které je náš stát povinnen dodržovat např. (Pekingská akční platforma, Úmluva o odstranění všech forem diskriminace žen, Road map for Equality EK, Priority a postupy vlády ČR při prosazování rovnosti žen a mužů)

Příčiny nízkého počtu žen v politice Individuální bariéry - přetrvávající patriarchální model rodiny, odlišná hodnocení žen a mužů, odlišné pojetí moci Společenské bariéry - přetrvává tradiční pojetí rolí žen a mužů, ženy se v menší míře zajímají o politiku, chybí ženské vzory, odlišná výchova dívek / chlapců Institucionální bariéry - mechanismus fungování politických stran, volební systém, způsob nominace kandidátů/tek, neexistence pozitivních opatření

Ženy v českých politických stranách Na základní úrovni členů/nek stran je počet žen poměrně vysoký % žen (členek strany) Se zvyšující se pozicí ve straně se počet žen snižuje, „skleněný strop“, ženy se jen obtížně prosazují do nejužšího vedení stran Na nejvyšších stranických postech – ve vedení stran je žen méně než 10 % Výsledek – ženy mají minimální možnost ovlivňovat důležitá rozhodnutí ve stranách např. sestavování kandidátek, přijímání pozitivních opatření, financování ženských frakcí

Složení kandidátek před podzimními krajskými volbami: podle politických stran

Zhodnocení výsledků krajských voleb 2008: podle politických stran

Co na to říkají voliči/čky ?

Afirmativní akce - pozitivní opatření Existují metody, které mohou nerovnováhu ve prospěch mužů odstranit – říkáme jim pozitivní opatření Nejčastěji užívaným typem pozitivních opatření jsou kvóty Kvóty: –mohou být nařízeny zákonem nebo zakotveny v ústavě, tzv. formální kvóty –nejčastěji využívané jsou kvóty dobrovolné neboli vnitrostranické, ty zavedla v ČR před parlamentními volbami 2006 strana Zelených, KSČM formou doporučení –kvóty mohou být i genderově neutrální např. parita – na kandidátní listině nesmí počet zástupců jednoho pohlaví klesnout pod 40 % a naopak převýšit 60 % –pro kvóty mluví i argument, že z 20 zemí světa, které překrořily hranici 30 % (zastoupení žen v národních parlamentech) 13 uplatňuje kvóty

Děkuji za pozornost Lenka Bennerová