ARCHIMEDIÁDA Základní škola Bratří Čapků 1332 Ústí nad Orlicí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Advertisements

Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Čtyřleté studium.
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Voda. V pátek probíhal na naší škole Den Země na téma Voda. Žáci druhého stupně soutěžili v mnoha soutěžích. Třída se vždy rozdělila na skupiny.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
Kombinatorika Opakování. K pravému vstupnímu turniketu přišli téměř zároveň čtyři studenti, kolik existuje různých pořadí, v jakém mohou turniketem projít?
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Návrh změn v organizaci a řízení soutěží Valná hromada MK Jihlava –
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DESÍTEK DO 100
Fyzikální projekt První soukromá základní škola v Hradci Králové, s. r
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Osmileté studium.
Srdečné pozvání na turnaj veteránů do Hradce Králové sobota 8. října 2011 Stará garda- jubilejní 10. ročník!!!
Přijímací řízení pro školní rok 2015/16 Čtyřleté studium.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Hlasovací systém SMART Response
Příprava zapisovatelů na SZZ
Pivní víceboj verze pro pány.
MaSo jaro O soutěži MaSo Co je to MaSo? o dvakrát za rok o nejen počítání o soutěž družstev  spolupráce, komunikace, týmová hra Třinácté MaSo,
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školní roce 2012/2013 pro 9. ročník (19. – 24. úloha) IV. označení digitálního učebního materiálu:
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Stará garda ročník v Hradci Králové disciplína -fleret, kord, šavle všech věkových kategoríí veteránů (AK0, AK1, AK2, AK3) pořadatel -šermířský.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Čtyřleté studium.
Pivní víceboj verze pro pány.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – procenta, změna základu 1 VY_42_INOVACE_15 Sada 4 Základní škola T.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Osmileté studium.
Vnitřní lékařství - blok 4 Pokyny k elektronickému testu.
Projektový seminář Projektový seminář.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Hra k zopakování a procvičení učiva ( Test znalostí) Podobnost Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – procenta, změna základu 2 VY_42_INOVACE_16 Sada 4 Základní škola T.
PYRAMIDA Celá čísla.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí Opakování před „přijímačkama“. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí. Písemné dělení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír.
HRAJEME SI S ČÍSLY SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 20 VY_32_INOVACE_20 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Slovní úlohy HRA. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jitka Vystavělová Datum: 14.
KVALITNÍ OBCHODNÍK... není prodavač
Asociace školních sportovních klubů České republiky Základní škola Hustopeče, Komenského 2 Preventan Cup Propozice V Y B Í J E N Á Okresní kolo ve vybíjené.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_TÉMA:Závisle a nezávisle proměnná TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Návo d Znáš dobře mluvnici? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu
Přijímací řízení na SŠ ve školním roce 2016/2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Kritéria přijímacího řízení v 1. kole pro šk. r /18
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Turnaj o pohár Hejtmana Kraje Vysočina
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2017/18
Přijímací řízení pro školní rok 2017/18
Turnaj o pohár Hejtmana kraje Vysočina
MaSo podzim 2007.
PŘEDVOLEBNÍ KAMPAŇ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
Pohár vědy (Science cup)
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Kritéria přijímacího řízení v 1. kole pro šk. r
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Vzorový projekt pro ZŠ.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Vzorový projekt pro ZŠ.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Transkript prezentace:

ARCHIMEDIÁDA Základní škola Bratří Čapků 1332 Ústí nad Orlicí

Co Vás čeká ? Účast 6 družstev (jedno družstvo = společně soutěžící trojice z jedné školy) 2 kola soutěže Sestavení připravené PUZZLE skládačky zástupcem každého družstva (popř. vyučujícím – bude upřesněno) 2 mezihry Předvedení předem připraveného pokusu každým družstvem (včetně jeho popisu a vysvětlení!) Vyřešení úkolu podle získaných indicií Na závěr: vyhodnocení, rozdání diplomů a cen

Kdy a kde to bude? Vždy po vyhodnocení úloh školního kola Archimédiády Vaším vyučujícím fyziky V Ústí nad Orlicí, na ZŠ Bratří Čapků 1332 V učebně fyziky vybavené: 3 PC pro skládání PUZZLE, interaktivní tabulí, na které budou družstva pracovat prostřednictvím svých hlasovacích zařízení v podobě bezdrátových myší (systém MULTIMICE)

Co a koho s sebou ? Vyučujícího jako doprovod, který se stane členem komise pro hodnocení úloh soutěže 50 Kč jako startovné za každého ze soutěžících (hradí vysílající škola) Dobrou náladu pro bezvadný průběh soutěže

Jak bude samotná soutěž probíhat? Rozlosování družstev (Newtoni, Pascalové, Joulové, Edisoni, Voltové, Ampéří), družstva si zvolí své vedoucí a obdrží jednotné dresy Soutěž má 2 téměř stejná kola doplněná o dvě mezihry v podobě příkladu, křížovky, osmisměrky, roháčku a pod. Během každé mezihry budou ještě provedeny předem připravené pokusy každým soutěžícím týmem, popř. jeho zástupcem: v první mezihře družstva a ve druhé týmy 4 - 6

Jak bude samotná soutěž probíhat? Každá skupina si při rozlosování svého názvu zároveň vylosuje i otázky patřící této skupině, ze kterých bude moci vybírat. Otázky jsou rozděleny na jednodušší za 1 bod a složitější za 3 body V případě správné odpovědi na danou otázku bude možné tento bodový zisk ještě zodpovězením lehčí, popř. těžší otázky bonusové zdvojnásobit, popř. ztrojnásobit (nebo také ztratit body za původní otázku při nesprávné odpovědi) Otázky budou typu odkrývacích, doplňovacích, seřazovacích, přiřazovacích, otázky s odpovědí ANO/NE a otázky pojmenované jako Tajemství. Volba otázek bude závislá na taktice družstva a na jejím riskování. Všechny otázky jsou doplněny o časový limit pro jejich zodpovězení V každém kole bude mít družstvo možnost volit nejvýše dvě otázky

Jak bude samotná soutěž probíhat? Na závěr soutěže bude ještě provedeno vyřešení posledního úkolu podle získaných indicií (což může ještě významně zvrátit celkové výsledky) Po ukončení soutěže budou rozdány diplomy a ceny

Na Vaší účast se teší pořadatelé soutěže Kontakt: Martin Falta Co říci závěrem?