Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda 230 277 01 Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0974 Šablona:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
autor Mgr. Alena Marková
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:16.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Jádro atomu Předmět: Fyzika.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Tlak v kapalinách a plynech.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
VY_32_INOVACE_11_ODV_653_Str
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Chemické látky a jejích vlastnosti.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Odraz světla Předmět: Fyzika.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: první
ZADĚLÁVÁNÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130104
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Technologie Ročník:III.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Studené předkrmy Střední odborná škola Otrokovice
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Nápoje Teplé Studené káva koktejly nealko čaj limonády Kakao, čokoláda
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Ivana Francová, SOU Liběchov
Ivana Francová, SOU LIběchov
Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
DUM - Digitální Učební Materiál
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Testy Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název projektu: Moderní škola
Transkript prezentace:

Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět: Technologie Název materiálu: Ovocné saláty Autor: Bc. Ivana Francová Ověřeno ve výuce dne: č. hodiny 118 Třída: 1. K Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám VY_52_INOVACE_TECH.1.16

Ivana Francová, SOU LIběchov Ovocné saláty

Ivana Francová, SOU LIběchov Ovoce nabízí svou pestrostí a množstvím druhů neuvěřitelnou záplavu možností, jak ovocné saláty nápaditě upravit na talíři či servírovat na stůl.

Ivana Francová, SOU LIběchov Ovocné saláty servírujeme velmi dobře vychlazené Hodí se jako předkrm samostatné jídlo příloha k masu, drůbeži, rybám, ke smaženým a pečeným pokrmům hlavní chod - kombinace s těstovinami, různým masem nebo rýží

Ivana Francová, SOU LIběchov Na přípravu salátů se hodí téměř všechny druhy čerstvého a konzervovaného ovoce Je však důležité připravovat ovocné saláty ze stejného typu ovoce. Obecně se tedy dělí na sladké a kyselé a tyto dvě skupiny by se neměly mezi sebou míchat

Ivana Francová, SOU LIběchov Mezi kyselé ovoce náleží jahody, jablka, hrušky, pomeranče, grepy a další citrusy Mezi sladké pak například hroznové víno a fíky

Ivana Francová, SOU LIběchov Místo klasické misky nebo talíře skvěle poslouží přírodní nádoby z vydlabaných slupek od ovoce Ovocné saláty připravujeme až těsně před podáváním Ovoce začíná velmi rychle na vzduchu kvasit a tak vitamínová bomba rychle ztrácí na kvalitě

Ivana Francová, SOU LIběchov Ozdobit a doplnit je můžeme barevnými plody, šlehačkou, rozinkami, sekanými mandlemi, jádry ořechů, slunečnicovými a lněnými semínky, mletým kokosem, müsli a corn flakes

Ivana Francová, SOU LIběchov Ovocné saláty připravujeme se sladkým nálevem pomocí cukrového sirupu, ovocných šťáv, likérů, ovocných destilátů a různých vín, s majonézou, šlehačkou, zakysanou smetanou, jogurtem, cukrem a citronovou šťávou

Ivana Francová, SOU LIběchov Dochutit můžeme medovými a karamelovými zálivkami. A nezapomeňme, že i do ovocného salátu může padnout nějaká ta kapka olivového oleje pro zlepšení trávení a vstřebání prospěšných látek do našeho těla.

Ivana Francová, SOU LIběchov Jako skvělé misky se nabízejí vydlabané slupky od všech druhů melounů.

Ivana Francová, SOU LIběchov Vydlabaný ananas je vhodný nejen pro saláty, ale i pro ovocné bowle

Ivana Francová, SOU LIběchov Rozpůlené a připravenou ovocnou směsí naplněné grepy poslouží jako malá miska

Ivana Francová, SOU LIběchov Tropický letní salát Potřebujeme: 400 g kuliček hroznového vína, 200 g broskví 200 g hrušek, 100 g jahod, 450 ml jablečného moštu, cukr Víno omyjeme, broskve oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Omyté a nakrájené ovoce vložíme do mísy, zalijeme jablečným moštem, podle chuti osladíme a důkladně promícháme. Podáváme dobře vychlazené.