Služby železniční dopravy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový tarif Český drah pro přepravu cestujících a zavazadel
Advertisements

Zvýšení efektivnosti železniční dopravy: nižší náklady pro zhuštění a zkvalitnění příměstské a regionální dopravy v Jihomoravském kraji Harald Buschbacher.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Dopravní služby v CR doprava = jeden z hlavních předpokladů rozvoje CR nové prostředky = nové činnosti ( lanovky, horská kola, skútry,…) -rozvoj regionů.
Vyhledávání dopravního spojení na internetu
Dvořák Radek 9.A.
Vážení spoluobčané, zastupitelé obecního úřadu Bítouchov Vás zvou na zájezd - prohlídka dělostřelecké tvrze Hanička. Po prohlídce tvrze je plánován společný.
Marketingový výzkum v dopravě Autobusová linka Praha - Brno
softwarová řešení pro osobní dopravu
INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jan Šimůnek Ing. Martin Jareš
Ing. Antonín Blažek Náměstek generálního ředitele pro osobní dopravu
Cesty za poznáním! Stále nás má co překvapit… V březnu s Českými drahami až do Tibetu!
Železniční spojení Praha – Kladno s odbočkou na Letiště Václava Havla
Průzkum kvality a spokojenosti s PID
Grafikon vlakové dopravy
Integrovaný dopravní systém
Problematika rozhraní v ITS Kopecký František, Votruba Zdeněk
SILNIČNÍ DOPRAVA Technika služeb v cestovním ruchu
Vyhledávání dopravního spojení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New.
Služby letecké dopravy
Centrální dispečink IDS JMK a nové technologie v dopravě
Dopravní služby v CR doprava = jeden z hlavních předpokladů rozvoje CR nové prostředky = nové činnosti ( lanovky, horská kola, skútry,…) -rozvoj regionů.
Ú s t e c k ý k r a j Varnsdorf, Odbor dopravy a silničního hospodářství Dopravní obslužnost, oblast Šluknovsko Tisková konference k zahájení.
Kateřina Kubáčková Michaela Kobrová
I N S T I T U T D O P R A V Y VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní 17. listopadu 15; Ostrava – Poruba tel.: ; 5210
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR Ing. Richard Baxa.
Praha – Ostrava Mohou zde vlaky vydělávat? PETR GOČ.
Dopravní služby 1)Železniční doprava
1 Plánované změny v železniční dopravě Vít Bárta, ministr dopravy ČR Petr Žaluda, generální ředitel Českých drah Jiří Vodička, předseda představenstva.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR Ing. Richard Baxa.
Organizátor REgionální DOpravy V Královéhradeckém a Pardubickém kraji
EgroNet. Co je EgroNet  Projekt výstavy Expo 2000 v Hannoveru  Systém příměstské osobní dopravy  Spojuje Karlovarský kraj, Bavorsko, Duryňsko a Sasko.
Sledování vozidel v reálném čase a využití pro informování cestujících
Bezkontaktní čipová karta v Pražské integrované dopravě OPENCARD
Společné projekty PID a SID
Změny Tarifu PID od ROPID – Regionální organizátor Pražské integrované dopravy.
Plánování a organizace veřejné dopravy
Organizátor regionální dopravy V Královéhradeckém a Pardubickém kraji.
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR
Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Integrované dopravní systémy (IDS) Ing. Tomáš.
Železniční doprava Funkčnost – vize - budoucnost Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
CHAPS spol. s r.o. Bráfova Brno Tel.: Fax: Internet:
Aktuální údaje NSK SR pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Pilotní projekt Dopravní řešení mikroregionu MILEVSKO Realizace efektivní přepravy ve veřejné linkové autobusové dopravě.
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_14/20_Vlakové nádraží Téma:Vlakové nádraží Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Odbavování cestujících Českých drah v tarifech IDS Ing. Petr Vychodil.
Nákresný jízdní řád Grafické znázornění jízdy vlaku v nákresném jízdním řádu NJŘ = grafické znázornění časových poloh - jízdy vlaků na dané.
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
ODBAVOVACÍ SYSTÉM V MHD JIHLAVA Martin Zachariáš.
Aktuální údaje NSK SR pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby
Členské fórum A.T.I.C. Mariánské Lázně
Integrovaný dopravní systém pro oblast Českobudějovicka od
Zpřístupňování železniční dopravy osobám se zdravotním postižením v Plzeňském kraji ČD, a.s., ROC Plzeň , Plzeň.
Neveklov v Pražské integrované dopravě
Informace o projektech v IDS JMK
OIS na železnici v ČR a zábavné zahraniční zkušenosti Petr Neuwirth
Materiálně-technické podmínky železniční dopravy
Doprava a dopravní služby
Sortiment poskytovaných služeb v železniční dopravě; dopravní ceniny, tarify, slevy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana.
Dopravní ceniny, tarify, slevy, letový řád
Bukovany v Pražské integrované dopravě
Dopravní služby v CR.
4D přístup k integraci ve veřejné dopravě
Transkript prezentace:

Služby železniční dopravy

Materiálně-technické podmínky síť dopravních cest (železniční tratě) 9 478 km v ČR trakční dopravní prostředky (lokomotivy) dynamické závěsné prostředky (železniční vozy) prostředky oznamovací a zabezpečovací techniky

Kategorie vlaků Eurocity (EC) Intercity (IC) - Pendolíno Euronight (EN) Expresy (Ex) Rychlíky (R) Spěšné vlaky (Sp) Osobní vlaky (Os) Soupravové vlaky (Sv)

Poskytované služby lůžkové vozy- 1. třída lehátkové vozy – 2. třída restaurační vozy vzpomínkové vlaky vyhlídkové vlaky nostalgické vlaky

informace a poradenství prodej železničních jízdních dokladů úschova zavazadel přeprava zavazadel prodej předmětů s železniční tematikou udržování pořádku, čistoty a klidu ve vlacích zprostředkování návazné dopravy

Práva a povinnosti cestujících cestující má právo na přepravu dle jízdenky přerušení jízdy v době platnosti jízdenky povinnost na obsazení místa dle jízdenky (1 jízdenka – 1 místo) dbát přiměřenou opatrnost poslouchat pokyny (k výstupu a nástupu do vlaku) pověřených zaměstnanců nemít v zavazadle ohrožující předměty

Jízdní řád = časový a místopisný plán železničních vlakových spojů vlakové spoje lze vyhledat: přes internet (www.idos.cz, www.vlak.cz) mobilem (sms nebo wap) tel. zavoláním na informační službu (840 112 113) e-mailem (info@cd.cz) knižním jízdním řádem osobním informováním na nádraží nebo u průvodčí

Jízdenka jednoduchá, zpáteční nebo s globální cenou (cena včetně doplňkových služeb) časová jízdenka průkaz opravňující cestujícího k přepravě lze koupit u pokladní přepážky prodejní automaty e-shop ČD ve vlaku

Slevy Slevy pro vybrané skupiny cestujících (věkové skupiny, ZTP) Zpáteční sleva (5%) Sleva pro skupinu Úsporná jízdenka SporoTiket

In-karta určena především stálým zákazníkům ČD, kteří díky ní mohou cestovat vlakem výhodněji IN 25 IN 50 IN 100 IN business IN senior

Tarify, reklamace vnitrostátní přeprava TR 10 mezinárodní tarif TCV Kilometrická banka ČD (KMB) Reklamace: Úschovny předmětů (zřizuje stanice)

Cesta do Londýna Odjezd: 6.31 ráno Příjezd: 21.29 večer Celková doba jízdy: 15 hod 58 minut Počet přestupů: 4 Stanice příjezd odjezd spoj Praha hl. n. 6.31 EC 178 Alois Negrelli Dresden Hbf 8:46 9:55 ICE 1650 Frankfurt 14:55 15:09 ICE 518 Köln Hbf 16:05 16:42 THA 9452 Thalys Paris Nord 19:59 20:13 EST 9059 EUROSTAR London St. Pancras 21:29