MULTIMÉDIA VE VÝUCE VYPALOVÁNÍ CD a DVD. Co je CD ? Optický disk CD-R a CD RW Kotouč 12 cm šířka pro zápis je 3,3 cm Klasické hudební CD až 80 minut 700.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Petr Luzar I/IT3 2006/2007.
Advertisements

PC základní jednotka.
III/2 XVII A
(Pře|Za)pisovatelné DVD Vypracoval Tomáš Zaňka mystik.cz taz.mystik.cz/Skola/NM Datum listopad 2003.
Tomáš Lipovský Jan Suchánek
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Zařízení pro trvalé uchování dat
Záznamová média.
POČÍTAČ.
Identifikátor materiálu: EU
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Informační a komunikační technologie
DVD disk Jako konkurence CD ROM se prosadil DVD – má podstatně vyšší kapacitu, až 17 GB, díky vyšší hustotě záznamu a jeho ukládáním po obou stranách disku.
Zařízení pro trvalé uchování dat
CD, CD-R, CD-RW (DVD).
CD-ROM Compact Disc - Read Only Memory
Paměťová média Jiří Beran Paměťová média Jiří Beran.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C11 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Kompaktní disk - CD Pro distribuci programů či dat o velkém obsahu se dnes vyžívá hlavně CD ROM, CD-R, CD-RW a lze na něj uložit až 740 MB dat (jsou i.
1 Periferní zařízení osobních počítačů Část 1 © 1999 – 2002, Michal Vojkůvka Ústav automatizace inženýrských úloh a informatiky FAST VUT v Brně Základy.
Záznamová média Obsah: Rozdělení ZM…………………… HDD………………………………
Hardware Přenosná média 1
Disky Martin Klejch 3.B.
Paměťová média.
Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B, Ostrava-Zábřeh
 oblast informačních a komunikačních technologií  sloučení audiovizuálních technických prostředků s počítači či dalšími zařízeními  multimediální systém.
NERO 11 praktický kurz Ing. Jaroslav Parma.
Cyklické kódy Přednáška 6. Perfektní kód A.Opravuje největší množství chyb B.Má nejvíce kódových slov C.Má nejlepší poměr počet chyb/délka kódu.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:
Paměťová média.
Identifikátor materiálu: EU
Informatika akademický rok 2013/2014 Optická média.
HARDWARE 2. část.
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
Optická média.
MÉDIA.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_536.
Blue-Ray vs. HD-DVD Zbrusu nová technologie Zbrusu nová technologie Nové velkokapacitní multimedia Nové velkokapacitní multimedia Rychlejší čtení a zápis.
Informatika vnější paměti – Optické disky
Karel Vrba, ME4A, Šablona by Marek Malík. Obsah prezentace: 1. Analogový záznam 2. Digitální záznam 3. Mechanický záznam 4. Magnetický záznam 5.
Záznamová média Informatika – 6. ročník
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:
Multimédia Žlutířová Eva.
CD mechanika Simona Kužmová 7.A.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZÁZNAMOVÁ MÉDIA. Podle principu čtení se datové nosiče dělí na : Magnetická média, tzn. disketa, pevný disk, magnetická páska (audiokazeta, videokazeta,
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_09_ZAZNAMOVA_MEDIUM_CD_DVD.
2.4 DVD digital versatile disc Fyzická struktura  DVD funguje jako CD  vyšší kapacity je dosaženo zmenšením pitu zhuštěním spirály dvě vrstvy.
Záznamová média NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
2.5 BluRay a HD DVD BluRay  rozměrově stejné jako CD  vlnová délka 405 nm – modrý laser umožňuje zmenšit pit a rozteč stop  záznamová vrstva.
Jednotky informácí a paměťová média Jan Čech, Ondřej Janda, Vinh Ngo The Jiří Hadwiger,Tomáš Lupač, Libor Macháček.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII – 5.1 CD/DVD PŘEHRÁVAČE.
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
Compact Disc CD Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
PC základní jednotka.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vnější paměti počítače
Záznamová média.
OP VK VYT 2.9 Mechaniky (DVD, Blue-ray, FDD)
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Princip optických mechanik
Paměťová média Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Čižmárová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
Záverečný projekt
INFORMATIKA – záznamová media
Transkript prezentace:

MULTIMÉDIA VE VÝUCE VYPALOVÁNÍ CD a DVD

Co je CD ? Optický disk CD-R a CD RW Kotouč 12 cm šířka pro zápis je 3,3 cm Klasické hudební CD až 80 minut 700 MB

UKLÁDÁNÍ DAT Laserová hlava se pohybuje od středu Digitální forma ukládání (analogový záznam se převede na jedničky a nuly, čísla dvojkové soustavy. Analogový zvuk je vyjádřen frekvenční křivkou, která v čase frekvenci a amplitudu. Digitální data vlastně jen popisují čísly tvar této křivky a převodník DAC (digital –analog konvertor) zvuk rekonstruuje

Co je to BUFFER?.Buffer je vyrovnávací paměť, do které se předem nahradí data, které si pak vypalovačka vezme. Zajišťuje stálý tok dat, vyrovnává rychlosti zařízení. Větčinou má kapacitu 2MB. Zajišťuje toto ještě funkce Burn-proof – zabezpečuje obranu proti vyprázdnění BUFFERU.

Rychlost mechanik CD? Odvozuje se od klasických hudebních přehrávačů-dnes 52 rychlostní (32x větší přenosová rychlost). Ty nejrychlejší běžně čtou maximálně 3-4 MB na sek. U vypalovaček je to třídící kriterium.

DVD Důvod vzniku – špatná kvalita videonahrávek DIGITAL VERSATIL DISC 1995 Souběžně se ukládají i běžná počítačová data. Médium DVD je koncipováno jako dvouvrstvé – zdvojnásobená kapacita záznamu na jednu vrstvu 4,7GB oboustranná

Základní formáty DVD DVD –Video DVD-ROM DVD- Audio Jeden logický-UDF (Universal Data Formát)-je společný pro přehrávání

Regiony DVD 1- Severní Amerika 2- Evropa, Japonsko, Stř. východ, již. Afr. 3- Jihovýchodní Asie 4- Australie, Nový Zéland Stř. aj. Amerika 5- Severozápadní Asie 6- Čína Vznikly z komerčních důvodů (přehrávání filmů)

Média pro vypalování: DVD RAM DVD-R/RW DVD +R/RW