Klasická a sportovní masáž II

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DECHOVÁ CVIČENÍ.
Advertisements

Hygienická problematika ve školním stravování
Obsah: 1.Úvod …………………………………………………………… 1 2.Koncepce ……………………………………………………… 2 3.Konstrukce ……………………………………………………5 4.Kompletně sestavený model foto …………………….
Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Alternativní masážní přístroje
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Bc. Andrea Havlíková Název materiálu: Reflexní masáže – zásady a provedení.
VY_32_INOVACE_TMM20160BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
SOUSTAVA KOŽNÍ Stavba a funkce kůže Kůže tvoří ochranný kryt těla
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Šíření infekcí.
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
1.HYGIENA U SPORÁKU vedení provozovny je povinno zajistit pracovníkům bezpečné a zdravé prostředí V sanitárním a výrobním úseku jsou v potřebném množství.
P r á v n í n o r m y Vyhláška č. 49/1993 Sb. o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení  Zákon č. 258/2000 Sb. ve znění.
Bc. Hana Bořilová Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
RNDr. Božena Macešková, CSc. 2011
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2., 3. Téma: Chov Zvířat
Základní povinnosti provozovatele
Hygiena a bezpečnost při práci
PROSTORY PRO HYGIENU (ČÁST 1).
VY_32_INOVACE_TMM20560BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VY_32_INOVACE_TMM22160BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1
Bariérová ošetřovatelská péče
VY_32_INOVACE_TMM21160BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VÝUKOVÝ MATERIÁL VYTVOŘENÝ V RÁMCI PROJEKTU „EU PENÍZE ŠKOLÁM“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
VY_52_INOVACE_ZB03_1064TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Hygiena a bezpečnost práce v gastronomii
VY_32_INOVACE_TMM23760BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Ročník:1. a 2. Vzdělávací obor:Strojírenská technologie, DIC Tematický okruh:Obrábění - soustružení Téma:Bezpečnostní předpisy pro OS na kov Jméno autora:FÜRST.
První pomoc při úrazu elektrickým proudem
Domácí Školní Autolékárničky
ARCHITEKTONICKÁ STUDIE SPORTOVNÍHO CENTRA
Hygiena tělovýchovných zařízení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města.
Dětský aerobik Pod pojmem dětský aerobik rozumíme rozmanitá cvičení za hudebního doprovodu, která vycházejí především z aerobiku pro dospělé, ale také.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Číslo projektu MŠMT: CZ / / Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1 3 _05_úvod do chemie Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1 3 _05_úvod do chemie Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Valentová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Kouzelné ruce Pomůcky - Papír, nůžky, špendlík, modelína, obyčejná tužka.
Vedení záznamu o zařízení oš. jednotky
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Sportovní a rekondiční masáž
Úklid hotelového pokoje
Drogerie – osobní hygiena I
Příprava místnosti a slavnostní tabule
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Ošetřovatelský proces při zajištění hygieny
Kosmetická masáž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Improvizovaná ochrana dýchacích cest a povrchu těla
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
DOMINIKA EBRLOVÁ 3.B Valéria baťková 2.o
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Hygienické předpisy v gastronomii
Věcné učení VY_32_INOVACE_02_11_osobní hygiena 1.
Improvizovaná ochrana dýchacích cest a povrchu těla
Hygienické zásady v prodejnách, osobní hygiena
Ochrana životního prostředí
Hygienické zázemí Ing. arch. Milada Baumanová, Ph.D.
Transkript prezentace:

Klasická a sportovní masáž II MUDr.Kateřina Kapounková

Hygiena masáže

Masér a prostředí Osobní hygiena Sportoviště Příprava masírovaného zastřešená s místností pro masáž zastřešená bez masážního vybavení otevřená s prostorem pro masáž otevřená bez masážního vybavení Příprava masírovaného

Osobní hygiena Dodržování hygienických zásad– kožní choroby čisté a hladké ruce / mýt před a po teplou vodou, vysoušeče- infekce / Manox, Spitaderm ostříhané nehty Při práci s dezinfekcí - rukavice otevřená sportoviště – vlhčené ubrousky s aseptickou složkou ochranné krémy přelepení drobných oděrek / nesmí přesahovat do dlaně / gumové rukavice stažené vlasy

Osobní hygiena - pokračování sundat hodinky, prstýnky, korále, řetízky,… pohodlný oděv / čistý, upravený , pouze na masáže/ Zdravotní obuv bez výrazného parfému hygiena dutiny ústní uvolněné pohyby bez strnulosti, účinné bez zbytečného výdeje energie, bez pobíhání přiměřený rozhovor / nemluvit příliš /

Sportoviště zastřešená s místností pro masáž může sloužit i jako ošetřovna vzdušná, světlá, vymalovaná / teplá barva /, 22°C 180 cm olejový nátěr podlaha hladký a omývatelný materiál / bez spár, nesmí klouzat / statická elektřina / pozor / prostorná / okolo stolu 1 m / umyvadlo, masážní prostředky denní záznamy o masážích lékárnička čekárna a odpočívárna

Masážní stoly:

Sportoviště zastřešená bez masážního vybavení s těmito podmínkami se setkáme nejčastěji vhodný prostor / šatna / problémy – soukromí, hygiena, teplota místnosti přenosné masážní lehátko přenosný kufřík s vybavením

Sportoviště otevřená s prostorem pro masáž bývá k dispozici pouze slunečník, apod. někdy i stan, pojízdné kabiny

Sportoviště otevřená bez masážního vybavení masáž na zemi jen v nouzi nejvyšší přenosné masážní lehátko přenosný kufřík s vybavením

Příprava masírovaného vzájemná důvěra / vysvětlení postupu / postupné odhalování těla / závisí kde masáž provádíme / vykoupat a umýt tu část co bude masírovaná / pokud lze /

Desatero maséra přenosné masážní lehátko

Desatero maséra 2. hygienická pravidla

Desatero maséra 3. ve výbavě : masážní prostředky nůžky pilník spony,spínací špendlíky hygienické ubrousky sáčky na odpadky láhev s vodou jednorázová prostěradla,…

Desatero maséra 4. pozor některé masážní prostředky mohou podpořit opálení

Desatero maséra 5. dostatečná hygiena při masáži na zemi

Desatero maséra 6. ohled na stydlivost masírovaného

Desatero maséra 7. oslovit masírovaného a zeptat se ho na jeho stav a potřeby Pozor máme různé reakce masírovaných / modifikace hmatů / hysterik / sténání,naříkání / porušená cítivost / bez odezvy na hrubší dotyk /

Desatero maséra 8. nepospíchat s masáží, dbát časových pravidel

Desatero maséra 9. dbát na osobní hygienu a vzhled

Desatero maséra 10. kompenzovat vlastní zatížení po masážích