Vliv hudby na mozek Michal KOROL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EFT, Autopatie, Hypnóza, Reiki, Mentální léčba
Advertisements

Vliv hluku na lidské zdraví
Větrné elektrárny a vliv na zdraví
Aktivizační programy pro seniory
Postižení kognitivních funkcí u psychiatrických poruch
Transparentní akustická ochrana SGG Stadip Silence
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Akustika - zvuk, hlasitost, intenzita
MEDITACE SAHADŽA JÓGY.
My work experience in France Moje praxe ve Francii.
STEROIDNÍ ANABOLIKA.
Marta Hlobilová 2. Ročník MBB, UPOL
Jan Kvapil a Michal Bureš
Klíčová aktivita:32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada číslo: Výstup číslo:04 08 Autor:Petr Lukáš Vzdělávací oblast:Fyzika Výuková hodina:Rozsah.
Vlastnosti zvuku Iva Garčicová,
VLIV HLUKU NA ZDRAVÍ Tomáš Baďura ARI.
Nemoci oběhové soustavy
Psychické stavy.
Meditace a vnímání emocí
Režim dne.
Zdravotní účinky obtěžování hlukem v životním prostředí
Ročníková práce.
Návykové látky, závislosti
SPÁNEK Ročníková práce Klára Jelínková 6.tř..
1 Komplikace endoskopických vyšetření a jejich právní dopad po vstupu do EU Doseděl J., NMSKB Mach J., ČLK.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Akustika 4 (Hlasitost).
ZDRAVOTNÍ POŠKOZENÍ Z HLUKU
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Jak vnímáme hudbu a jak nás hudba ovlivňuje.
plic plic rtu rtu úst úst jazyka jazyka jícnu jícnu polovina z rakovin močového měchýře polovina z rakovin močového měchýře.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a zdraví – Výchova ke zdraví – Civilizační choroby autor VM:Ing.
Alkoholismus.
ČESKÉ ILCO a CRC duben Sdružení stomiků OstravaOpavaZlínNový Jičín EOA IOA České ILCO Světová asociace Doc. Kleinwächter bývalý prezident Evropská.
Kouření a jeho vliv na srdeční onemocnění
Choroby a onemocnění srdce.
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
NÁVYKOVÉ LÁTKY.
Audio Josefína Čadská 4.A.
Zvládnu i náročné životní situace I.
Sledování bipolárních pacientů
Kterou hemisférou myslíte ?
Lucie Papežová Michaela Zahradníčková. Proč sníme?  Snění = myšlenkové pochody během spánku  Sny vycházejí z vnějších i vnitřních podnětů a vzpomínek.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_474.
Název Nebezpečí kouření
1 Fenomén plasticity dospělého mozku Plasticita A. v reakci na behaviorální změny, učení B. v reakci na poškození nervového systému 1. krátkodobá (hodiny)
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
TELEMEDICÍNA Lukáš Přívozník.
ALKOHOLISMUS Nicol Schmidová, Iva Adámková V7A.
AROMATERAPIE.
Zdravý životní styl Vytvořila: Michaela Ryšánková.
Biologická léčba v dětské psychiatrii
TROJLÍSTEK DOKTORA KUČERY
MUZIKOTERAPIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Tato studijní opora je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Učíme se.
VY_32_INOVACE_Luk_III_06 Drogy - účinky Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Návykové látky, závislosti. VY_32_INOVACE _25_NÁVYKOVÉ LÁTKY, ZÁVISLOSTI_PŘÍRODOPIS_HLAVOVÁ Anotace Výukový materiál prostřednictvím ICT napomáhá k inovaci.
Craving a emoce při léčbě návykových poruch Jana Richterová 4.ročník.
Mozek. Co je to mozek? - je řídící integrační orgán nervové soustavy člověka -kontroluje veškeré tělesné funkce - činnost srdce - trávení - pohyb - řeč.
Návykové látky VY_32_INOVACE_14_36.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Osobnost Biologická (tělesná), sociální (společenská) a psychologická (duchovní) jednotka Struktura osobnosti Soubor relativně stálých vlastností.
Civilizační choroby VY_32_INOVACE_06_36.
CITY A JEJICH PROJEVY Mgr. Michal Oblouk.
Člověk a barvy Barvy jsou přítomny v nesčetných různých formách a jevech Člověk je schopen prostým okem rozeznat aspoň 2000 různých odstínů Člověk barvy.
CMP je porucha v prokrvení mozkové tkáně
Stres a jeho zvládání.
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Transkript prezentace:

Vliv hudby na mozek Michal KOROL

Mozek a zvuk hudby Akustické podněty ovlivňují chemickou aktivitu Změna frekvence dechu a srdeční aktivity Pouze u lidí a zpěvných ptáků Provázanost s centrem řeči poškození centra řeči x schopnost vnímat hudbu – komunikují skrz hudbu Poslech hudby zaměstnává obě hemisféry Konzervatoristé a lidé, kteří studují hudbu lépe řeší problémy Příjemná hudba – serotonin Libé pocity x deprese, přirozená činnost střev x sy dráždivého střeva

Pozitiva poslechu hudby Terapie hudbou Hudba pomáhá proti bolesti V léčbě různých druhů závislosti Proti depresím – 4 z 5 studií Studie finských lékařů 50 pacientů s mozkovou cévní příhodou 3 skupiny 1. vlastní výběr, 2. mluvené slovo, 3. nic

Výsledky studie Zlepšení slovní paměti u posluchačů hudby o 60 % schopnost soustředění nebo řešení konfliktů se zlepšilo pouze u posluchačů hudby Posluchači mluveného slova o 18% Skupina, která nic neposlouchala o 29% Hudba zaměstnává mozek ve chvíli, kdy by jinak nebyl nucen k žádné činnosti Nutnost začít s terapií co nejdříve Levná a lze snadno zařídit

Stinné stránky Hlasitá hudba Vysoký krevní tlak Poruchy spánku, řeči Žaludeční vředy Infarkt myokardu – s každým 10tým decibel zvýš. o 12% Poruchy soustředění

Poslech hlasitější než 95 dB Snižuje naše vnímání a rozhodování o 20% Hlasitá hudba v klubech až 120 dB pomáhá zvýšit prodej alkoholu na baru

Zdroje: http://www.national-geographic.cz/detail/jazyk-a-hudba-maji-spolecny-puvod-nas-mozek-vnima-hudbu-a-emoce-v-reci-podobne-32319/ http://www.zijemenaplno.cz/Clanky/a515-Hudba-stimuluje-mozek-a-zpomaluje-starnuti.aspx http://www.cez-okno.net/clanok/stimuluje-hudba-lidsky-mozek http://osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=3341 http://is.muni.cz/th/327391/pedf_b/DP_text.pdf http://www.celostnimedicina.cz/serotonin.htm

Děkuji za pozornost