CENTRUM PRO PODPORU ZAMĚSTNANCŮ – pilotní projekt v rámci Českých drah, a. s. PhDr. Alena Sehnalová ASPRA a. s. Best Western Hotel Vladimir, Ústi nad Labem,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko podpory poradenských služeb
Advertisements

Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Vítáme Vás na dnešní prezentaci
Konference HR ŽIVĚ Vzděláváním k vyšší výkonnosti Kdy je vhodný čas pro spolupráci s poradenskou společností Irena Grimová, Training & Development Head.
Jak se uplatnit na trhu práce
AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?
Nabídka personálních služeb
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Didaktické prostředky
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
Představení projektu Program Iniciativy Společenství EQUAL Petra Přibylová, DiS. koordinátorka projektu Dopravní vzdělávací institut, a. s. dceřiná společnost.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Ze školy odpovědně na trh práce. Nositel projektu: Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje Spolupracující subjekty: Úřad práce Karlovy Vary, ZČU.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Aktivní politika zaměstnanosti – úvodní konference.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Konference Aeduca 2011 OSOBNOSTNÍ ROZVOJ V SOUVISLOSTI S ODVAHOU, MOTIVACÍ A ZÁJMEM USPĚT NA TRHU PRÁCE Barbora Novotná Březovská.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
Lenka Herčíková,
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Ing. Veronika Dostálková MBA
HLEDÁNÍ ZAMĚSTNÁNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Didaktické prostředky
1. PODNIKÁNÍ Ing. Martina Kozáková.
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Projekt Impuls / Seminář
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Projekt Impuls / Seminář
Pavel Burda Roman Vaníček
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Kariérové poradenství a podnikavost
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Transkript prezentace:

CENTRUM PRO PODPORU ZAMĚSTNANCŮ – pilotní projekt v rámci Českých drah, a. s. PhDr. Alena Sehnalová ASPRA a. s. Best Western Hotel Vladimir, Ústi nad Labem, Masarykova února 2007

Vítáme vás na prezentaci Centra pro podporu zaměstnanců (CPPZ)

Některé výhody center Jsou dlouhodobým a stálým partnerem těm, kdo hledají zaměstnání Poskytují jim stabilní zázemí a potřebné informace Podporují udržení jejich dosavadních pracovních návyků Nabízejí ohodnocení osobnostní i profesní výbavy zájemců o takové informace Pomáhají profesní orientaci i psychické pohodě Učí potřebným i nutným postupům a způsobům při hledání nové práce Doporučují, hledají a individuálně zajišťují vhodnou rekvalifikaci Jsou konkrétní praxí společensky odpovědného přístupu zaměstnavatele ke svým zaměstnancům

CPPZ Funguje na stálé adrese a nabízí systematickou a pravidelnou péči svým klientům Zajišťuje příjemné a důstojné zázemí pro klienty i experty Má stálého správce, který zajišťuje veškeré potřebné aktivity, vede administrativu, je v pravidelném kontaktu s experty i klienty CPPZ Vedení projektu je průběžně informováno o veškeré činnosti CPPZ, řídí ji a plánuje další aktivity s předstihem, zajišťuje využití zkušeností a jejich aplikaci do následujících činností CPPZ Pravidelně svolává porady všech expertů CPPZ

Dvě základní oblasti spolupráce CPPZ s klienty Poradenství a kariérový servis Vzdělávací program - rozvojové kurzy

Spolupráce na účinné pomoci těm, kdo přicházejí o práci

Poradenská podpora klientů Kariérové poradenství Profesní poradenství Psychologické/osobní poradenství Poradenství pro rodiče a klienty na mateřské dovolené/pro osoby ohrožené genderovou diskriminací Poradenství pro klienty se změněnou pracovní schopností

Vzdělávací program Semináře základních dovedností Trh práce Sebeprezentační a prezentační dovednosti – příprava na pohovor Počítačové dovednosti Výběrové přednášky Jak založit živnost Právní minimum

Záměr při tvorbě modulů jednotlivých kurzů Nabídnout klientům CPPZ systematický a ucelený přehled o současném trhu práce Podat jim pomocnou ruku v obtížné situaci Dlouhodobě je motivovat k vlastní aktivitě Zároveň je konkrétně a kvalitně připravit na vlastní hledání nové práce Jednotlivé moduly propojit tak, aby byly samostatnými celky, zároveň aby na sebe navazovaly a poskytovaly potřebné zevrubné informace Zajistit postup od pouhého přijímání potřebných informací k vlastnímu samostatnému hledání práce

Koncepce modulů základních dovedností Koncepce modulů je shodná Rozsah modulů odpovídá potřebám klientů a náročnosti témat Realizace je vždy ve třech samostatných celcích Frekvence je jedenkrát týdně Návaznost je zajištěna volbou a propojením témat Výsledkem je mobilita klientů, jejich přehled o situaci, nové přenosné dovednosti a podpora ve vlastním aktivním hledání

Koncepce poradenských služeb Nabídka pravidelné komunikace s klienty Individuální péče o každého z nich Celý blok poradenských aktivit, které mohou být využívány jednotlivě nebo jako celek Pravidelná komunikace jednotlivých expertů mezi sebou Tok veškerých informací přes správce CPPZ Péče o výstupní materiály Funkční harmonogram konzultací

Kompletní péče o klienta v průběhu celého tříměsíčního cyklu

Kompletní péče a poradenství

Příchod zaměstnance do CPPZ Průběžná péče o klienta

Evidence klienta v CPPZ První podrobné informace o službách CPPZ Předání základních materiálů Přihláška ke kurzům Termíny akcí, nabízených v CPPZ Nabídka pravidelné spolupráce a péče expertů

První modul TRH PRÁCE Základní podpora a pomoc v prvním období po převzetí výpovědi

První část modulu Odladění napětí, podpora při stresové situaci Pozice jednotlivých přítomných Dosavadní zkušenosti se změnami práce Možnosti aktivní pomoci při hledání zaměstnání, které nabízí CPPZ

První vlastní aktivní přístup Podrobný popis dosavadní pozice Ohodnocení vlastních schopností a dovedností V čem byla tato práce náročná Co je na ní zajímavé atd. Nabídka dalších aktivit CPPZ v souvislosti s individuálními potřebami klientů Zápis klientů k jednotlivým expertům

Podrobné informace o trhu práce Orientace na daném trhu práce

Výstup prvního modulu Znalost práv a povinností nezaměstnaného Aktivita při samostatném hledání Kvalitně zpracovaný životopis a průvodní dopis Lepší orientace v možnostech trhu práce

Druhý modul SEBEPREZENTAČNÍ A PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI PŘÍPRAVA NA POHOVOR

První část modulu Dovednosti přítomných Jejich dosavadní zkušenosti s prezentací vlastní osoby Odstranění bariér v komunikaci

Pohovor Rozhodující situace pro úspěch v hledání

Třetí modul POČÍTAČOVÉ DOVEDNOSTI

Záměr semináře Naučit klienty základním dovednostem s počítačem Odstranit obavy a bloky, posílit sebevědomí Propojit a posílit dosavadní dovednosti klientů Přepsat materiály z předchozích modulů na počítači Umět hledat uplatnění pomocí internetu Naučit se komunikovat s potenciálním zaměstnavatelem přes internet

Výběrové přednášky Nabízejí další možnosti uplatnění klientů Zajistí jasnou orientaci v legislativě Pomohou k větší samostatnosti a posílení vlastní zodpovědnosti klientů Motivují k aktivnímu přístupu při hledání zaměstnání i k možnosti založení živnosti Odpovídají na zcela individuální otázky Učí klienty formulovat dotazy a zodpovědně se rozhodovat

Poradenství expertů Zajistí kvalifikovaného partnera v jednání o důležitých individuálních situacích Pomohou zorientovat se v možnostech jednotlivce Dají návod, jak tyto možnosti využít a lépe se uplatnit Pomohou posílit zdravé sebevědomí Naučí kvalitnímu hodnocení sebe a svých možností Jsou partnerem a rádcem v krizových situacích

Spolupráce s expertem Silné a slabé stránky Hodnoty a motivace Formulace kariérové vize Vlastní prezentace Posílení sebevědomí Seriózní možnosti dalšího uplatnění

Nabídka podpory a pomoci CPPZ dalším klientům Od třetího cyklu bude CPPZ otevřeno i zaměstnancům dalších podniků Ústeckého kraje

Děkujeme vám za pozornost. PhDr. Alena Sehnalová