Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, 6.-7.10.2005 Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Portál krizového řízení pro Jihomoravský kraj
S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
Elektronické odbavování cestujících v IDS v ČR- příprava národního standardu květen 2013 INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY
Celostátní síť pro venkov
D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Logistika ve slévárně MyLOGI® Moje logistika ve slévárně MyLOGI® Moje logistika ve slévárně.
Řízení přístupových práv uživatelů
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Informační podpora managementu
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Obor informační technologie
Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti tisková konference
Projekty krajů a Ministerstva vnitra
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
Plzeňského a Karlovarského kraje
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Kamil Svoboda.
Návrh systému evidence komponent měřícího řetězce stanic SampleFx.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
organizační struktury Implementace EOS III na Olomouckém kraji Pro:Krajský rok informatiky 2005 Autor:Jan Kadlec Datum:
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Krajský úřad Libereckého kraje
1 Průběh implementace IS Přehled jednotlivých etap.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu
E-Government Moravskoslezského kraje (II. – VI. část výzvy) Projekt Vnitřní integrace úřadu Odbory informatiky, kancelář ředitele, investiční a majetkový,
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG Řešitel: Vladimíra Zádová Datum:
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Popis systému DBMAN (KEVIS). Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Helios Orange - Implementace systému
Krajský rok informatiky 2006 Václav Koudele vedoucí projektu.
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
IT na MČ Praha 5 Martin Stránský zástupce starosty MČ P5.
Obnova HW a koncových stanic v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Obnova infrastruktury SIS II - 2. etapa (záložní centrum) projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Jak dostat IT pod stoprocentní kontrolu během chvíle. 20. května 2011 Petr DokoupilADVANteach s.r.o. Obchodní ředitelŠkolská čtvrť 1343 Tel.:
Legislativní helpdesk Projekt: Úprava Informačního systému ODok Reg. č.: CZ.1.06/1.1.00/
Vypracoval / Roman Málek
Rozšíření funkcionalit systému ZC-CIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Předávání údajů o cestujících leteckými dopravci Policii České republiky projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice.
Informační zdroje české veřejné správy
Obnova infrastruktury SIS II před spuštěním do rutinního provozu - 1. etapa projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější.
Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
Helpdesk a jeho využití na KrÚ Vysočina
Transkript prezentace:

Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj

Co je to HelpDesk?  provozní systém umožňující elektronické nahlášení problému/požadavku a podporující procesy související s jeho vyřešením,  integrovaný nástroj pro evidenci HW a SW,  modulární systém řešící další oblasti „specifické“ oblasti např. spotřební materiál, zápisy, úkoly, grafické znázornění zapojení uživatelů do aktivních prvků, evidenci hovorného …

Co je ještě HelpDesk?  jediné kontaktní místo pro nahlášení problémů nebo požadavků zaměřených nejen do oblasti IT (metodická pomoc, HS),  znalostní báze řešených problémů,  nástroj pro statistické přehledy (kdo řešil kolik problémů, kolikrát bylo zařízení porouchané,…)  intranetová aplikace nezávislá na platformě,  společný projekt krajů ČR a MV

Cíle projektu  vývoj, implementace, provoz a následná podpora systému pro elektronicky podporované postupy hlášení a vyřizování požadavků uživatelů primárně zaměřených do oblasti IT  dosažení vyšší efektivity a přehlednosti rutinních činností  zkvalitnění rozhodovacích a plánovacích procesů v organizaci  využití výstupů v rámci celostátní mezikrajské informační databáze

Z čeho se systém skládá  Základní modul HelpDesku – pro zadání požadavku, umožňuje dále s problémem pracovat (předávat řešiteli, zamítnout, založit podřízené požadavky, přidat komentář, …)  Evidence HW  Evidence SW  Spotřební materiál  Síťové prvky  Znalostní báze řešených problémů

Další moduly provozované na ZK  Evidence hovorného z pevných linek s možností označování soukromých hovorů  Evidence hovorného z mobilních telefonů s limity hovorného  Grafické znázornění rozmístění uživatelů a výpočetní techniky  Přehled tisků na všech tiskárnách (počty tisků/vytištěných listů, průměry za uživatele/tiskárnu, tisky větší než zadaná hranice, apod.

Současnost  systém nasazen na 13 krajích ČR, ministerstvu dopravy a dalších organizacích,  probíhá vývoj nových „nadstandardních“ funkcionalit dle požadavků krajů  systém je připraven pro nasazení na další orgány či organizace (zejména obce, města, magistráty a jimi řízené organizace),  Systém je nasazován do dalších oblastí – hospodářská správa, metodická pomoc, komunikace s příspěvkovými organizacemi, …

Kontaktní údaje Pavel Novotný, Pavel Kopecký KÚ Zlínského kraje Dodavatel Marbes consulting s.r.o.