Martin Sládeček, Petr Suvorov, Denis Matthey, Rastislav Švec et al.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přínosy dobrovolnictví v ochraně životního prostředí RNDr
Advertisements

Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
První národní cyklo a in-line průzkum Hlavní závěry a výzvy Jak dál Brno, 12. ledna 2012.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Zpráva o činnosti komise rozhodčích ČSJ za rok 2007.
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
JEDNOTNÁ DATABÁZE CHOVATELŮ A DRUHŮ EXOTICKÝCH PTÁKŮ
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Komunitní a otevřená škola
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Drážní společnost Kdo jsme Parta studentů, kterou zajímá železnice a městská doprava Lidi, co pro Vás RÁDI pořádají exkurze.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Bezpečné cesty do školy optikou jejich uživatelů MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ Radek Patrný , Magistrát.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
MENSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Základní informace o Krajské hospodářské komoře Střední Čechy  Regionální hospodářská komora  Princip dobrovolného.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Šachy do škol 2016/17.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Zpráva kontrolního výboru
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Piráti do Parlamentu Krajský plán pro rok 2017 Piráti na Vysočině
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Šablony OP VVV a podpora nadání
Česká asociace životního prostředí
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Situace hl. m. Prahy v oblasti integrace migrantů
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Kariérové poradenství a podnikavost
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

Martin Sládeček, Petr Suvorov, Denis Matthey, Rastislav Švec et al. Míříme ke koncepci! Martin Sládeček, Petr Suvorov, Denis Matthey, Rastislav Švec et al.

Cíl prezentované koncepce Přesvědčit co nejvíce ornitologů k založení Pražské a Středočeské pobočky ČSO Inspirovat je k diskusi o dalších zajímavých nápadech Nastínit možnou cestu pobočky, i jako inspiraci pro budoucí volený výbor pobočky

Z čeho vycházíme Současná aktivita jednotlivých členů Nápady a plány doposud nerealizované Aktivity, které nám plně umožní až vznik pobočky!

Lidé V Praze i středočeském kraji vysoká hustota obyvatel Kromě mnoha členů ČSO i mnoho „nečlenů“ zajímajících se o ptactvo Mnoho různých médií, novinářů... Práce s lidmi nejrůznějšího zaměření tedy jednou z priorit!

Komunikace Více se věnovat rozvoji současného webu Založit a spravovat stránku na Facebooku Se členy i s veřejností komunikovat pomocí pobočkového mailu Shromažďovat databázi „podporovatelů“, občasně je informovat o dění v pobočce. Shromažďovat databázi novinářů a školských subjektů a intenzivně s nimi komunikovat

Exkurze pro veřejnost Rozvoj „Vítání a Festivalů“: spolupracovat na propagaci, získávání kontaktů na „podporovatele“, zapojení dalších organizátorů Pořádat ještě alespoň 2 x ročně exkurze na zajímavé lokality, např. v zimě

Výchova budoucí generace Již teď je mezi námi řada začínajících mladých nadšenců Prioritou by mělo být jejich vyhledávání, zapojení,... Spolupráce s DDM, Skauty, LLM, školami Speciální akce pro mladé i pro rodiny s dětmi

„Výzkumné víkendy“ Již v roce 2012 v Milovicích! Možnost předávání zkušeností a navazování vztahů, i získávání cenných dat Do budoucna pravidelně střídat 3-5 lokalit Možnosti: lelci na severu středních Čech, CHKO Křivoklátsko,...???

Předávání zkušeností Možnost vzdělávání se, primárně pro členy Nepravidelný cyklus workshopů Příklady možných témat: určování ptáků v terénu, metodologie, zpracování dat, GIS, databáze, grantová politika, vystupování v médiích

Členské exkurze a přednášky Řada členů jezdí za ptáky po republice i do zahraničí. Potenciál pro organizaci členských exkurzí! Pořádání přednáškového cyklu Přednášky o zajímavých projektech, cestách po světě,...

Přímá ochrana ptáků a jejich prostředí Zaměření na problémy městského prostředí Spolupráce na ochraně rorýsů, labutí,... Kampaň upozorňující na nárazy ptáků do skleněných ploch

Projekt „Ptačí zahrady“ Navrhl D. Matthey po vzoru Francouzského projektu Možnost zapojení řady prostých milovníků ptactva Velký potenciál právě v městském prostředí Např. soutěž o nejlepší ptačí zahradu, online přenos z krmítka,...

Projekty pražských ornitologů Umožnit širokou propagaci a podporu již běžícím aktivitám našich členů, např.: Ochrana a výzkum Slatiny (V. Štancl a kol.) Barevné značení slípek (K. Pithart), či chocholaček (P. Musil) Výzkum a ochrana sokolů (D. Rak a kol.) Sčítání vodních ptáků (P. Bergmann a kol.) ...???

Péče o lokality Následovat příklad již proběhlé brigády a ostatních aktivit na Slatině Spolupracovat s úřady na průzkumech lokalit

Účast ve správních řízeních Velký a náročný úkol, který ale může přinést hodně užitku! Zajistit vyhledávání správních řízení (nutná rychlost!, pomoci mohou dobré vztahy s úředníky) Efektivně spolupracovat na účasti ve významných správních řízeních

Grantová politika Velký potenciál Možnost do budoucna rozvíjet i ambicióznější projekty

Jak na to všechno sehnat lidi? Řada aktivit již běží Většina ostatních navrhovaných personálně kryta (alespoň částečně) Zapojení dalších členů: dobrovolný vstupní dotazník Spolupráce s dalšími organizacemi!!!

Spolupráce s dalšími organizacemi Záchranná stanice v Jinonicích SEV Lesů hl. m. Prahy Správa CHKO Křivoklátsko Stanice přírodovědců Junák, LLM,... Úřady Další záchranné stanice, ekocentra,...???

Potřebujeme tedy vůbec pobočku? Praha a Střední Čechy jedinou oblastí v ČR bez lokální pobočky ČSO! Většina aktivit lze dělat i bez pobočky, ale pobočka velkou výhodou min. pro: Účast ve správních řízeních Možnost získávání grantů Pražská ornitologie svojí činností již cca 2 roky připravuje půdu pro vznik pobočky!

Originální název PRažský ORnitOlogický Klub – pobočka ČSO pro Prahu a Střední Čechy Další návrhy???

Co dál? Prodiskutovat a doplnit podněty dalších členů Probrat nezbytné formality a připravit ustanovující schůzi a volby výboru Samotné založení pobočky

Děkujeme za pozornost a těšíme se na plodnou diskusi!