Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 2. POLOLETÍ - OTÁZKY
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
PROCVIČOVÁNÍ spustíte klávesou F5
Adoptuj panenku a zachráníš dítě! Agáta 1 Ája 2.
Magnetohydrodynamický (MHD) generátor
AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Očekávaný přínos Tematická oblastOperace s reálnými čísly Téma PředmětMatematika RočníkPrvní Obor vzděláváníUčební obory.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Elektrický obvod a jeho části
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Anotace Prezentace, která se zabývá prvočísly a čísly složenými AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci rozliší prvočíslo a číslo složené.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Název materiálu: ČAS – výklad učiva.

Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Násobení zlomků – teorie a cvičení VY_32_INOVACE_19
52_INOVACE_ZBO2_1364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
zpracovaný v rámci projektu EU
Název materiálu: ELEKTRICKÉ POLE – výklad učiva.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Název materiálu: ELEKTRICKÉ ZNAČKY – výklad učiva.
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
PYRAMIDA Práce a energie
Název materiálu: SÍLA – výklad učiva. Název dle číselného rozsahu: VY_32_INOVACE_201. Autor materiálu: Mgr. Bronislav Budík. Zařazení materiálu: o Vzdělávací.
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Duben 2012
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Název materiálu: ELEKTRICKÉ POLE – výklad učiva.
Název materiálu: ŘAZENÍ SPOTŘEBIČŮ – výklad učiva.
MS PowerPoint Příloha - šablony.
Fyzika - opakování.
Téma: ABSOLUTNÍ HODNOTA CELÝCH ČÍSEL 2
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _601 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Magnetické pole elektrického proudu
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Technické kreslení.
MAGNETICKÉ POLE.
Magnetické vlastnosti látek
Magnetické vlastnosti látek
Elektrické pole Elektrický náboj, Elektrické pole
Elektromagnetické jevy
Abeceda VY_32_INOVACE_122, 7. sada, ČJ2 Český jazyk, 2. ročník ANOTACE
Přednost početních operací
ELEKTRICKÉ VLASTNOSTI LÁTEK
Název materiálu: PRÁCE – výklad učiva.
Magnetické vlastnosti látek - opakování
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Test určování a zařazování členovců
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _615 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Název materiálu: TEPLOTA – výklad učiva.
Název materiálu: TLAK – výklad učiva.
Fyzika Elektrický náboj.
Název materiálu: GRAVITAČNÍ POLE – výklad učiva.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Magnetické pole cívky.
Magnetické pole cívky.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Magnetické pole a magnetizace Číslo DUM: III/2/FY/2/2/19 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
V okolí nabitého tělesa se projevují silové účinky tohoto pole.
Transkript prezentace:

Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY VY_32_INOVACE_207 Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY Název dle číselného rozsahu: VY_32_INOVACE_207. Autor materiálu: Mgr. Bronislav Budík. Zařazení materiálu: Vzdělávací oblast : Člověk a příroda. Vzdělávací obor : Fyzika. Tematický okruh: SÍLA A JEJÍ ÚČINKY – fyzikální pole. Ročník : 6. Metodické pokyny: Jsou uvedeny na jednotlivých listech, u každého cvičení. Datum vytvoření: 10. 2. 2012

opakování 2. pololetí 6. ročníku Jaká je základní značka  a jednotka teploty? 2. Které druhy teploměrů znáš, kde se používají? 3. Jaká je teplota zdravého člověka? 4. Které zařízení dokáže udržovat teplotu tak, aby nebyla příliš vysoká ani příliš nízká? 5. Proč bývají dráty venkovního elektrického vedení prověšené?

opakování 2.pololetí 6. ročníku 6. Řekněte několik příkladů toho, jak se částice mezi sebou přitahují? 7. Proč se mýdlem dá snadno umýt mastnota? 8. Proč se pole po zasetí musí uválet? 9. Jak se dostane vlhkost do zdí? Co se musí udělat, aby domy byly suché? 10.  Co je to prvek a sloučenina?

opakování 2. pololetí 6. ročníku 11. Která tělesa vytvářejí magnetické pole? 12. Popiš části magnetu. 13. Co je to magneticky měkká a tvrdá látka? Uveď příklad. 14. Co jsou to indukční čáry?  Co nám je ukáže? Uveď pokus. 15. Kde se nacházejí magnetické póly Země?

opakování 2. pololetí 6. ročníku 16. Nakresli jak přiložíš dva magnety k sobě, aby bylo pole silnější?    17. Jak se nazývá pomůcka na určování světových stran? 18. Které póly se přitahují, které odpuzují? 19. Která tělesa vytvářejí elektrické pole? 20. Co se vytváří na povrchu nabitého tělesa?

opakování 2. pololetí 6. ročníku 21. Jakým způsobem můžeme nabít těleso? 22. Který náboj se vytváří na povrchu plastového tělesa? 23. Na která tělesa působí elektricky nabité těleso? 24. Jak se nazývá přístroj na určování elektrostatického náboje? 25. Která tělesa vytvářejí gravitační pole a proč?

opakování 2. pololetí 6. ročníku 26. Jak se nazývá směr rovnoběžný se směrem gravitační síly Země? 27. K čemu slouží libela. 28. Co je to olovnice? Kde se používá? 29. Jak se projevuje na Zemi gravitační síla Měsíce? 30. Co je to beztížný stav?

opakování 2.pololetí 6. ročníku 31. Nakresli schematickou značku žárovky, spínače, monočlánku. 32.      Nakresli jednoduchý elektrický obvod se žárovkou? 33.      Uveď příklady elektrických zdrojů. 34.      Co je to elektrický proud? 35.      Jak se nazývají látky, které dobře(špatně) vedou el. proud?