1 9 7 85 6 4 2 3 10 11 Rozsáhlé oblasti se specifickým historickým vývojem, během kterého se vyvinuly charakteristické kulturní znaky obyvatelstva. SVĚTOVÉ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obyvatelstvo Pohlaví Věk Rasová příslušnost Etnická příslušnost Jazyk
Advertisements

Jak ovlivňuje můj život současná technika
Prezentace 40´ Práce ve skupinách 30´ Seznámení s tématem 10´
Prezentace (hodnocení dle zadaných podmínek hodnocení prezentace učitelem) 40´ Práce ve skupinách 30´ Seznámení s tématem 10´
Řeč, jazyk, mluva.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Komunikace Aktivita č.1: Člověk a svět práce Prezentace č. 6
Co evropany rozděluje a co spojuje
Úvod do sociální a kulturní antropologie
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_OSVZ_ZSVb Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Seznamuje žáky s procesem lidské socializace a společenským statusem.
MGR. MICHAL OBLOUK KULTURA A JEJÍ PROJEVY. KULTURA slovo latinského původu, colere = pěstovat od 16. století se používá pro označení vybraných lidských.
Městská sídla, proces urbanizace, suburbanizace
Žijeme ve společném světě Stav, vývoj, rizika a možnosti v soudobé „multikulturní“ společnosti a globálním světě.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č.22I Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
HISTORICKÝ VÝVOJ EVROPSKÉ CIVILIZACE
KULTURA Jitka Nešněrová.
Prezentace (hodnocení dle zadaných podmínek hodnocení prezentace učitelem) 40´ Práce ve skupinách 30´ Seznámení s tématem 10´
PŘÍRODNÍ A KULTURNÍ BOHATSTVÍ
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Kultura.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Civilizace, kultura, instituce, sociální agregáty
Kulturní dědictví Monotematický den. UNESCO Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) byla ustavena v roce UNESCO plní úkoly v oblasti.
Liberecký kraj. 1. Na IT WIKIPEDIE najdi a napiš jméno krajského města. 2. Vyznač a pojmenuj sousedící kraje.
Tanec Pohybová činnost (akt) vyjadřující prostřednictvím pohybů a gest bezprostřední, subjektivní pocity tanečníka v rámci určité myšlenky (stylizace,
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Společenské a hospodářské prostředí
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
Jak se učím Pavel Šuranský.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
• ETNIKUM • SPOLEČENSKÁ SKUPINA • NÁROD
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Téma: Světová náboženství
ODLIŠUJEME SE OD OSTATNÍCH ŽIVOČICHŮ
Technologie je široká představa, která se zabývá použitím živočišného druhu a znalost nástrojů a řemesel. Nicméně, přísná definice je nepolapitelná; “technologie”
Interkulturní psychologie
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Život v regionech Petr Machala.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
1 HISTORICKÝ PROSEMINÁŘ Postup v rámci bakalářského studia oboru Dějin křesťanského umění na KTF UK: INTERDISCIPLINÁRNÍ CVIČENÍ HISTORICKÝ PROSEMINÁŘ SEMINÁŘ.
Etnografie a národnostní politika ČLR
Národ, etnikum, multikulturní společnost aneb jak se v tom všem vyznat?
 Z latinského slova „cultura“ – co je pěstováno  Soubor materiálních a duchovních hodnot vytvořených lidmi v průběhu vývoje společnosti  Materiální.
KULTURA Barbořáková Šárka, Pěkníková Noemi. KULTURA (LAT. CULTURA, „CO JE TŘEBA PĚSTOVAT“)  V užším slova smyslu: soubor vybraných a tvůrčích lidských.
Památky UNESCO v České republice České dědictví UNESCO.
KULTURA A JEJÍ PROJEVY Mgr. Michal Oblouk.
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
UMĚNÍ, VÍRA A NÁBOŽENSTVÍ
• ETNIKUM • SPOLEČENSKÁ SKUPINA • NÁROD
Ekonomika – základní pojmy.
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
I. Úvod do předmětu 1a. Historie a dějepisectví, historické prameny, metody historické práce.
Kultura Vladimír Velešík.
Význam sociálních podnětů pro rozvoj empatie a mentalizace aneb dívej se mi do očí Schopnost orientace v pocitech jiného člověka má neurobiologický základ,
Edward Burnett TYLOR Papičová, Semecká.
3. Hra jako základní prostředek vzdělávání
SVĚTOVÉ KULTURNÍ OBLASTI (CIVILIZAČNÍ SFÉRY)
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
KULTURA Společenská kultura Kultura ; VY_32_INOVACE_D3_01
Rasy, národy a náboženství
Transkript prezentace:

Rozsáhlé oblasti se specifickým historickým vývojem, během kterého se vyvinuly charakteristické kulturní znaky obyvatelstva. SVĚTOVÉ KULTURNÍ OBLASTI (CIVILIZAČNÍ SFÉRY)

KULTURA je soubor materiálních i duchovních hodnot, znalostí a dovedností, který je předáván z generace na generaci. KULTURA HMOTNÁ KULTURA NEHMOTNÁ Všechny lidské výtvory architektura, urbanistické soubory, umělecká díla i předměty denní potřeby, kulturní krajina Duchovní jazyk, písmo, náboženství a filosofie, lidové zvyky a tradice, myšlenky, představy, schopnosti, dovednosti je to, s čím se člověk nerodí, to co se v průběhu života musí naučit. je všechno co lidé dělají, co o tom říkají a co si o tom myslí.

SVĚTOVÉ KULTURNÍ OBLASTI (CIVILIZAČNÍ SFÉRY) 1) Charakterizuj obyvatelstvo a kulturu každé z kulturních oblastí. 2) Každou kulturní oblast vhodným způsobem pojmenuj

melting pot (tavící kotel)