„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „2009 – Rok smíření“ Martin Špryňar generální tajemník Sdružení Kampaň Jedeme v tom spolu II.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Společná akce pro děti „Dopravní bezpečnost a výchova“
Prázdniny 2013 – Pivovarníci odměňují zodpovědné řidiče Ing. Martina Ferencová Zastupující výkonná ředitelka
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí Preventivně informační odbor Policejní prezidium ČR.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Nabídka partnerství v rámci projektu „Dobrovolní hasiči roku 2014“ Motivační program s oceněním a finančními dary 1Nabídka partnerství ankety Dobrovolní.
„Zavřít dveře nestačí…“ prezentace projektu prevence majetkové kriminality Projekt proběhl v roce 2011 a byl podpořen Olomouckým krajem a státní dotací.
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Hodnocení výsledků projektu ForTech Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Hodnocení výsledků projektu ForTech Zpracoval:
BEZPEČNĚJŠÍ SILNICE ZACHRAŇUJÍ ŽIVOTY Program EuroRAP v České republice Projekt EK Evropský atlas bezpečnosti silnic.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Bezpečnost silničního provozu v roce 2009 Tisková konference, 15. ledna 2010 ministr dopravy Gustav Slamečka.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Problematika informační kriminality
Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro Prevenci a boji proti kriminalitě Číslo projektu: HOME/2010/ISEC/FP/C2/ PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
1 Roční výročí novelizace zákona 361 / 2000 Sb. v ČR Tisková konference, 28. června 2007.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
Lukáš Pešek tváří Nemyslíš – zaplatíš Úspěšný závodní jezdec se zapojuje do kampaně Nemyslíš – zaplatíš – intenzivnější oslovení motorkářské komunity i.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Fly týmy Cyklo Patria Direct Jizerská 50. Základní informace Cílem projektu bylo zvyšování povědomí o letním cyklistickém závodě Jizerská 50:  motivace.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Praha 4. prosince 2008.
ORGANIZACE KRAJSKÉ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA A ZKUŠENOSTI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE Ing. Pavel Stonawský.
Vyhodnocení činnosti KŘP Stčk – vnější služba – 2015 Praha,
KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY „BEZPEČNĚ NA SILNICÍCH V PŘÍHRANIČÍ – podpora prevence a společné řešení problémů“
Vyhodnocení akce ALKOHOL. Prevence v rámci akce proběhlo na území celé ČR více jak 140 besed ve školách a školských zařízeních na téma užívání.
Velikonoce začátek motoristické sezóny aktivity BESIP - zranitelní účastníci provozu Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Činnost dopravní policie v roce Dopravní přestupky řidičů motorových vozidel Celkem řešeno řidičů motorových vozidel na místě uloženo.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Český Svaz Pivovarů a Sladoven “Řídím, piju nealko pivo” ODMĚŇUJEME ZODPOVĚDNÉ ŘIDIČE VE SPOLUPRÁCI S POLICIÍ ČR VYHODNOCENÍ TERÉNNÍCH AKTIVIT V ROCE 2012.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Mezinárodní policejní akce na železnici 24–BLUE
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Tisková konference ÚO Děčín Krajské ředitelství Ústeckého kraje
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Prevence užívání alkoholu za volantem TÉMA: Aktivity BESIP pro snížení dopravních nehod pod vlivem alkoholu POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČR
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
4. celosvětový týden bezpečnosti OSN rychlost – aktivity BESIP
„Řídím – piju nealko pivo 2012“ červenec a srpen - vyhodnocení
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
„Zavřít dveře nestačí II.“
„Zavřít dveře nestačí…“
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti pivovarů Tisková konference dne 27. 6. 2012

Zadání projektu Český Svaz Pivovarů a Sladoven se v roce 2011 v rámci samoregulačních aktivit pivovarů zabýval prevencí alkoholu za volantem. Projekt “Řídím, piju nealko pivo” se zaměřil na zodpovědný přístup řidičů. Cílem projektu bylo: minimalizovat užívání alkoholu za volantem, který je hlavní příčinou vážných dopravních nehod. zvýšit povědomí řidičů o nealko pivu jako bezpečné alternativě z hlediska dodržování zákona a bezpečnosti při řízení. Partnery projektu byla Policie ČR a jednotlivé členské pivovary.

Řídím, piju nealko pivo – pilotní projekt roku 2011 V roce 2011 Český svaz pivovarů a sladoven zorganizoval ve spolupráci s Policií ČR terénní akce. Promotéři řidičům po kontrole Policií ČR rozdávali alkoholtestry označené logem projektu a partnerů, informační leták a nealko pivo. Členské pivovary se aktivně přihlásily k těmto dopravně-preventivním akcím. Přihlášené pivovary ve vybraném regionu zajistily promotérům vzorky svého nealko piva.

4.681* Pilotní projekt 2011 4.636 4.387 4.322 4.437 * Zdroj: ŘSDP Terénní akce proběhla v termínu od 1.8.2011 do 31. 8. 2011 Působila ve všech 14 krajích České republiky Uskutečnilo se 151 promodní Přihlášeno 8 členských pivovarů vyrábějících nealkoholické pivo POČET OSLOVENÝCH ŘIDIČŮ 4.681* POČET ROZDANÉHO NEALKO PIVA 4.636 POČET ROZDANÝCH LETÁKŮ 4.387 POČET ROZDANÝCH SAMOLEPEK 4.322 POČET ROZDANÝCH ALKOTESTERŮ 4.437 * Zdroj: ŘSDP

Shrnutí pilotního projektu v roce 2011 (1) Pilotní projekt byl jedinečný formou spolupráce Policie ČR a ČSPS v rámci bezpečnostně - preventivních akcí, konaných na celém území České republiky. Terénní akce za přítomností preventistů Policie ČR vzbudila veliký zájem veřejnosti a s ohledem na pozitivní ohlas bude dále rozvíjena. Díky spolupráci s Policií ČR projekt oslovil širokou cílou skupinu ve všech regionech Čech a Moravy. Pilotní projekt prokazatelně zvýšil povědomí o nealko pivu, jako bezpečné alternativě oblíbeného alkoholického piva pro řidiče.

Shrnutí pilotního projektu v roce 2011 (2) Obecně byla akce vyhodnocena řidiči jako velice prospěšná a efektivní, rádi by ji viděli na silnicích opakovaně. Média o akci opakovaně a pozitivně informovala – zaznamenali jsme přes 140 výstupů. Akce splnila cíle obou partnerů: motivovala řidiče k žádoucímu chování za volantem, připomněla řidičům, že alkohol za volant nepatří, odměnila zodpovědné řidiče za dodržování zákona.

FOTODOKUMENTACE 2011 (1)

FOTODOKUMENTACE 2011 (2)

Všem zúčastněným subjektům Poděkování Všem zúčastněným subjektům

Řídím, piju nealko pivo v roce 2012 Akce navazuje na úspěšný pilotní projekt ze srpna 2011 V letošním roce budou promotéři rozdávat brandované alkotestery a nealko pivo od 10 pivovarů ve 14 krajích po celé České republice. Cílem akce je motivovat řidiče k zodpovědnému chování a dodržování zákona a odměnit je při běžných bezpečnostně preventivních kontrolách Trvání akce: 29. červen - 2. září 2012 Plánovaný rozsah akce 170 promodní

Organizace akce v roce 2012

Novinky projektu v roce 2012 Větší zájem pivovarů při terénních aktivitách Nová podoba alkoholtestru Spuštění webových stránek www.ridimpijunealkopivo.cz

Děkuji za pozornost !