Interaktivita v procesu elektronického studia, workshop elektronickou cestou Aleš Poláček.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Advertisements

Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ON-LINE TESTY PRO DOKTORANDY NA UK FF PRAHA
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Komplexní řešení metropolitních sítí
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
AKREDITOVANÉ ŠKOLICÍ STŘEDISKO ČLEN ASOCIACE VDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH TRADICE OD ROKU 1991 Zdeněk Mašín Microsoft Gold Certified Partner Akreditované.
Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Olympiáda techniky Plzeň 2011
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
© 2008 IBM Corporation Webov á ře š en í Petr Kunc Tom áš V á vra
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Jako intranet Bc. Jan Beneš. Intranet - obecná funkcionalita  sdílení dokumentů  diskusní fórum  databáze kontaktů  novinky a aktuality  firemní.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
MENTORING. Strategické dokumenty  Cestovní mapa EU v oblasti rovnosti mužů a žen : „Trvale nízké zastoupení žen v politice je jedním z deficitů.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Jak se stát dobrým právníkem?
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Jak se stát dobrým právníkem?
© Copyright MASS MASS TRAINING & MEDIA VÁS VÍTÁ NA PREZENTACI NOVÉ TRENDY VE VIDEO/DVD PROGRAMECH S NÁCVIKY PRO MANAŽERY A LEKTORY KONANÉ V RÁMCI druhé.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Martin Goldammer.  Model nasazení  veřejný (Public cloud computing)  soukromý (Private cloud computing)  hybridní (Hybrid cloud computing)  komunitní.
Tomáš Sýkora GOPAS, a.s. Úskalí e-learningu Tomáš Sýkora GOPAS, a.s.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Hodnocení připravenosti na e-Learning Workshop Bohumil Havel Infinity a.s.
Střední odborná škola a Gymnázium, Liberec, Na Bojišti 15 Tel.: , Fax: www. sosag.cz.
1 Ja “Zaměstnanec přichází kvůli firmě, ale odchází kvůli manažerovi“ Jak efektivně vzdělávat manažery Mgr. Petra Voráčová INC Consulting spol. s r.o.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Profesní rozvoj řídících pedagogických pracovníků k zajištění rozvoje služeb ICT ve škole Radek MacaKSM2 – Obhajoba závěrečné práce Mgr. Radek Maca.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Z regionálních workshopů… Petr Konečný Praha, Celostátní konference.
Jitka Bláhová, Univerzita Hradec Králové
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DM0L507)
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/ DIDAKTIKA ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ S ICT Autor: Mgr. Vendulka Vorlová.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Efektivní Knowledge management
Autor: Linda Dufková Vedoucí práce: PhDr. Pavla Kovářová, Ph. D.
většinový systém efekt více hlasů efekt negativního hlasu.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
na Slovanském gymnáziu
Možnosti audio-vizuálních aplikací v IS MU Mgr. Jitka Daňková
Komunikace.
Ing. Lucie Brzáková 12. září 2017
Kariérové poradenství a podnikavost
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Interaktivita v procesu elektronického studia, workshop elektronickou cestou Aleš Poláček

e-learning synchronníasynchronní On-line předávání informacíOff-line předávání informací

Překážky e-learningu Nedostatečná interaktivita Kulturní bariéry Přenosová rychlost Měřitelnost návratnosti investic Problémy s prohlížečem Firewally Neexistující standardy 56 % 41 % 36 % 8 % 5 % 3 % Forrester Research Interviews: Online Training Needs A New Course

Jako formou dodáváte své on-line kurzy HTML stránky Prezentační software Konference přes web 79 % 33 % 26 % Forrester Research Interviews: Online Training Needs A New Course

Začínající učitel bez ustání přednáší a předvádí. Zkušený učitel naproti tomu naslouchá, vybízí k aktivitě a odmítá okamžitě vydat správnou odpověď. Lao Tzu Slyším, zapomínám vidím, pamatuji si dělám, rozumím přemýšlím, učím se Staré přísloví

Charakteristické rysy efektivní výuky Možnost okamžitého uplatnění nabytých poznatků v praxi Ukázky praktických příkladů Možnost spolupráce na řešení problému Účast na diskusi Řešení problémů v malých skupinkách

Vliv způsobu výuky na zapamatování M. Chi, M. Bassok, M. Lewis, P. Reimann, R. Glasser „Self- explanations: How to Study and Use Examples in Problem Solving”, Cognitive Science, 1989, 13, pp ; in: „Online Training Needs Anew Course”

Jak vypadají existující Vaše kurzy? Jsou účastníci spíše aktivní nebo pasivní? Existuje něco, co dělám já a mohl by to přitom dělat posluchač? Jak můžu ještě více zapojit posluchače do výuky?

Základní pravidla pro sestavování kurzu Pravidelně vyžadovat zpětnou vazbu od posluchačů (např. hlasování ANO/NE) Dávat posluchačům slovo Ukázat ve svém projevu zaujatost pro věc Začlenit do programu větší množství kvízů Obměňovat způsob získávání zpětné vazby

Jak zvýšit stupeň zapojení posluchače do výuky Nahradit seznamy s tvrzeními testovými otázkami Hra na „otázky a odpovědi“ Seznam užitečných poznatků Předávání slova mezi posluchači

CENTRA Obousměrná hlasová komunikace Videozáznam každého účastníka Hlasování ANO/NE Vyjadřování nálady – smích, potlesk PowerPoint prezentace s možností kreslení do jednotlivých fólií Sdílení aplikací Tabule On-line průzkumy Veřejný či soukromý textový chat Breakout rooms Možnost zaznamenat celý průběh výuky a později si jej přehrát

Interní využití TERTIA – přes 60 poboček v Německu a 4 mimo 1200 zaměstnanců podle potřeby min. 1x týdně informace o nových kurzech a školeních změny zákonů brainstorming neformální výměna informací mezi pobočkami

Interní využití pozitivní přijetí umožnilo komunikaci mezi geograficky vzdálenými pobočkami zvýšilo povědomí o situaci ve firmě přesahující vlastní pobočku vzbudilo zájem o neformální setkání nad rámec oficiálních setkání významné snížení cestovních nákladů

Využití při školeních a rekvalifikacích TERTIA Training and Consulting + Debis školení pro informatiky „Systémová integrace“ až 3 leté studium ukončené tzv. „Kammerprüfung“ Několik fází tradiční výuka praxe virtuální setkání v prostředí CENTRA 2x týdně 18 studentů

Využití při školeních a rekvalifikacích doplnění tradiční výuky organizační informace výměna poznatků z průběhu školení získávání zpětné vazby udržení kontaktu i v průběhu praktika zvýšení možnosti komunikace mezi studenty efektivnější přísun resp. výměna informací

Využití při školeních a rekvalifikacích Důležitý poznatek nutnost klidného místa v případě výuky nesmí být setkání příliš dlouhá poslat agendu setkání předem em

Přínosy Vysoký stupeň interaktivity účastníků a tím i vysoká efektivita výuky Časové úspory Možnost okamžitého nasazení v případě potřeby Úspory cestovních nákladů Možnost účasti velkého množství posluchačů

Děkuji za pozornost