Řešení pro mobilitu E.ON

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
A obchodní příležitosti pro české firmy v tendrech OSN Kodaň
Advertisements

Představení společnosti
Město Týniště nad Orlicí pro občany SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO VAŠE DOMÁCNOSTI, FIRMY, OBČANSKÁ SDRUŽENÍ A BYTOVÁ DRUŽSTVA.
Konference nejen Rezidencích 07. Potřeba vlastnit vs. výhoda nájmu Podpora vlastnického bydlení (americký sen) Rodinné kořeny 45 let, 2x stěhování, 60.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Výběr vozidla do firmy – máme k dispozici všechny informace? Michal Krátký, Přemysl Žižka – DEN S FLEETEM DEN S FLEETEM – JARO 2010.
Investiční program ČEPS, a.s., do roku 2023
Komplexní řešení metropolitních sítí
Solární systémy pro aktivní topení
OPEL AMPERA Brno Obsah prezentace OPEL AMPERA • Technické parametry • Jízdní parametry • Bezpečnost • Design • Výbava • Cena • Úspěchy • Velcí.
Záložní zdroje napájení pro ISP (Jak zálohujeme v RPSnet)
• Vliv výběru a kvality tepelné izolace komponentů a potrubí na energetickou náročnost systému předávání tepla Joule 2010 Září Zdeněk HERMAN Předávací.
Elektromobily Předpokládá se, že elektromobily se budou v budoucnosti stále více využívat. Jejich největší výhodou je převádění energie na pohyb s účinností.
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Vstup francouzských značek na český trh – hledání partnerů Obchodní oddělení Francouzského velvyslanectví v Praze Dagmar Studeníková, vedoucí odboru spotřebního.
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Siemens Business Services: Vedoucí poskytovatel eGovernment řešení v Evropě Pasová agenda.
SUPERBEL Projekt elektromobilu Škoda Superb. Partneři projektu Škoda Auto a.s. Vysoké učení technické v Brně, FEKT, CVIS Sdružení Elektromobily EVC group.
Ekonomika provozu a současné trendy v oblasti využívání sluneční energie A5M13VSO-7.
Skupina E.ON Czech Business Unit koncernu E.ON Energie.
Siemens PLM Software © Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. All rights reserved Využití CAM Express pro řízení obráběcích strojů a.
Centrum sdílených služeb GTS Brno cerven 2014 Roman Tesař.
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Mapa zájmu - plány.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Smart Move Každý rok autobusy a autokary v Evropě, s minimálními dopady na životní prostředí, přepraví bezpečně a podle jejich potřeby miliony lidí. Ačkoliv.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ VÍTEJTE U NÁS Praha, 27. května 2009.
Budoucnost energetiky ČR Aktualizace státní energetické koncepce Diskuse AEM – Poděbrady 18. a 19. března 2003.
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Jaké jsou technické prostředky ke snižování vlivu dopravy na životní prostředí - Jaká auta budeme používat? Patrik Macháček ZŠ Vítězná, Litovel 1250.
Plynofikace vozového parku
Hybridní pohon Vojtěch frajt
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Oddělení vodíkových technologií
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Úspory energie v osvětlování ve veřejném sektoru Juraj Krivošík SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s , Magistrát hl.m. Prahy.
Chytré sítě Smart grids.
Mezinárodní autopůjčovna - auta na elektřinu nebo CNG -
Obchodník, výrobce a distributor elektrické energie
CNG SUMMER ECO TOUR 2010 KONCEPT A EVALUACE PROJEKTU.
Užití zemního plynu v dopravě Tisková konference Praha 16. března 2006 Lubomír Kolman, Project Manager RWE Transgas, a.s.
Současný stav ve využívání biomasy v Jihočeském kraji a v České republice Ing. Aleš B u f k a III. Krajské fórum na podporu Akčního plánu EU Biomasa ECČB.
Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Servisní koncepty Meteor – Trost Řešení pro firemní vozové parky
Elektromobil automobil na elektrický pohon jako zdroj energie
CNG jako lék na znečištěný vzduch Karel Havel, člen dozorčí rady Svazu dopravy, předseda představenstva ČSAD Česká Lípa a.s. CNG jako lék na znečištěný.
Ekonomické aspekty fotovoltaiky A5M13FVS-12. Ekonomické hodnocení PV systémů Cena elektřiny vyrobená nějakým systémem (např. fotovoltaickým) se obvykle.
DE Transformace skupiny E.ON v České republice Jelenovská
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Použití CNG v dopravě Svaz dopravy 5. března 2009 Ing. Jan Zaplatílek.
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu PREZENTACE WORLD ENERGY OUTLOOK Prezentace World Energy Outlook 2014 Čtvrtek ,
Podpora dopravních společností provozující CNG autobusy Svaz dopravy – sekce silniční dopravy, SOR Libchavy Lubomír Kolman, Project Manager RWE.
Skupina RWE v České republice
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Tomáš Křížek Setkání primátorů a starostů měst a obcí České republiky.
České plynárenství po vstupu do EU a před otevřením trhu Ing. Jan ZAPLATÍLEK © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
Název přednášky Společnost Funkce, mail, případně další vhodné informace Zemní plyn - CNG a LNG - v nákladní dopravě E.ON Energie, a.s. – Jiří Šimek, Michal.
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY – POHON CNG Z POHLEDU VÝROBCE Josef Jeleček TEDOM.
1 © 2015 Ipsos. 1 ZKUŠENOSTI VÝZKUMNÉ AGENTURY V ČR I ZAHRANIČÍ JITKA ANDERSSONOVÁ MICHAL STRAKA Smart cities a udržitelný rozvoj 2016.
KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ PRO VŠECHNY
Chytrý Jihomoravský kraj ?
VOŠ A SPŠ JIČÍN ZÁVĚREČNÁ PREZENTACE FIRMY
Vývoj CNG v České republice
Finanční podpora pro provozovatele LDS v rámci V. Výzvy Smart grids
Transkript prezentace:

Řešení pro mobilitu E.ON

Profil společnosti E.ON Jeden z největších soukromých dodavatelů elektřiny a plynu na světě s více než 30 miliony zákazníků. Činnost ve více než 30 zemích světa. V roce 2010 činil obrat téměř 93 mld. €, počet zaměstnanců přesahoval 85 000.

E.ON Czech Group - historie Nákup první akcie VČP 1994 Převzetí podílů v plynárenství (JČP, PP) 2006 Odkup podílů obcí 1999 - 2001 Integrace JČP do skupiny E.ON 2007 Založení E.ON Czech Holding AG 2001 Start obchodních aktivit společnosti E.ON Trend 2008 Převzetí většinových podílů v JME a JČE 2003 Start aktivit spol. E.ON Servisní Plná konsolidace PP 2010 Start aktivit nových společností 2005

Podíl skupiny E.ON na trhu s elektřinou v ČR (2010)

Jezdím na elektřinu / CNG! Dobrý partner dává více než energii… …řešení pro mobilitu. Jezdím na elektřinu / CNG! E.ON nabízí svým zákazníkům výhodné, realizovatelné, komplexní, vyzkoušené, standardní řešení pro mobilitu s ohledem na ekologický aspekt. Nabízíme individuální řešení. E.ON nabízí svým zákazníkům výhodné, realizovatelné, komplexní, vyzkoušené, standardní řešení pro mobilitu s ohledem na ekologický aspekt. Nabízíme individuální řešení. spolehlivost Zákazníci / lidé hospodárnost Životní prostředí

Proč se zabýváme smart mobilitou? SMART MOBILITA = CNG + E-Mobilita + Bioplyn Úspory, ekologie, bezpečnost Energetická efektivita je strategickým komunikačním tématem skupiny ECH Zkušenosti v oblasti Mobility z koncernu E.ON Znalost technologie CNG Chceme se profilovat jako leader v technologiích a trend setter do budoucna nechceme prodávat jenom komoditu, protože tenhle model už je přežitý. Rádi bychom náš prodej navázali i na doplňkové služby. Prodej produktů „Smart Mobility“ může být jednou z nich Od března 2010 dodává společnost E.ON jako první stlačený zemní plyn CNG s 20% příměsí bioplynu

Elektromobilita jako nedílná součást Smart Grids Vzájemná interakce e-mobilu a SG Smart Metering Smart Home Efektivnější využívání sítě Akumulace energie– využití energie z OZE Poskytování regulační energie Poskytování zálohové energie Zabezpečení kritické infrastruktury Snížení výpadků a doby nedodávky European Technology Platform Smart Grids: Smart Grids are electricity networks that can intelligently integrate the behavior and actions of all users connected to it - generators, consumers and those that do both – in order to efficiently deliver sustainable, economic and secure electricity supplies

10.06.2011 - otevření druhé veřejné dobíjecí stanice Praha - Chodov Jako úplně první energetická společnost jsme otevřeli veřejnou dobíjecí stanici pro elektromobily 12.05.2010 - otevření Galerie Vaňkovka Brno 10.06.2011 - otevření druhé veřejné dobíjecí stanice Praha - Chodov 25.10.2011 - otevření třetí veřejné dobíjecí stanice letiště Brno se Siemens Nabití 2 osobních aut při 230 V/16 A nebo 1 auta při 400 V/32 A

Instalujeme a provozujeme E.ON dobíjecí infrastrukturu Sloupová dobíjecí stanice Wall-box 2. E.ON Wall-box 2x Shuko 230 V / 16 A Mechanický zámek 1. E.ON Totem 2 x Shuko 230/ 16 A + 2 x Mennekes RFID

Provozujeme, testujeme a prodáváme elektroskútry E.ON e-max Prodejní cena v roce 2011: 61.999,- Kč včetně DPH Elektroskútr E.ON e-max Nízké provozní náklady Výhody pro životní prostředí (snížení emisí CO2 a hluku) Rychlá městská doprava E.ON e-max 90S Vmax 45 km/h Motor 4 kW Dojezd 45 - 60 km Kapacita baterie 1,92 kWh Životnost baterie: ca.12.000km Průměrná spotřeba: ca. 3,6kWh/100km E.ON e-max 110S Vmax 45 km/h Motor 4 kW Dojezd  70 - 90 km Kapacita baterie 2,88 kWh. Životnost baterie: ca.15.000km Průměrná spotřeba: ca. 3,6kWh/100km

Vytváříme inovativní produktové balíčky E-Mobility Nové inovativní produktové balíčky pro zákazníky E.ON: elektroskútr + eko energie 2) 1) Popoú Produktový balíček pro domácnosti B2C Zakupte si elektroskútr E.ON e-max, přejděte na eko elektřinu a získejte každý rok 1.500 km zdarma 2) Produktový balíček pro firemní zákazníky B2B Přejděte na eko elektřinu a získejte elektroskútr E.ON e-max za 1,- Kč Kombinování produktů E-Mobility a dalších nabídek – možné nápady do budoucna Dobíjecí stanice se solárními panely Řešení ve formě balíčku: 2 elektroskútry Wall-box Stanice Solární panely Instalace

Městská policie v Č. Budějovicích a v Č Městská policie v Č. Budějovicích a v Č. Krumlově využívá pro městskou policii elektroskútry E.ON e-max Městská policie Český Krumlov Městská policie České Budějovice 29.09.2010. Slavnostní předání 2 elektroskútrů k testování v rámci pilotního projektu starostovi města Český Krumlov 30.09.2010 Slavnostní předání 2 elektroskútrů k testování pro MP primátorovi města České Budějovice

Provozujeme největší flotilu unikátních elektromobilů smart fortwo ed ve střední Evropě elektromobil smart ed elektromobil smart ed Unikátní elektromobil smart fortwo ed (electric drive) Maximální rychlost až 100 km/h Motor 30 kW Dojezd ca. 130 - 140 km Baterie Li-Ion, kapacita baterie 16,5 kWh Plné nabití za 7 – 8 hodin (v závislosti na stavu akumulátorů a venkovní teplotě). Při rychlonabíjení u dobíjecí stanice se čas potřebný pro dobití významně krátí. Maximální kroutící moment 120 Nm Zrychlení z 0 na 50 km/h za ca. 7 sekund Lokální emise 0 g CO2/km Tichý provoz Spotřeba 12,7 kWh / 100 km (při ceně elektřiny ca. 3,30,- Kč za kWh tedy ca.42,- Kč/100km)           

Flotila smart ed a příklady využití elektromobilů v praxi ZZSHMP Zoo Praha Hotel Mosaic House Vodafone TÜV SÜD SIXT

Testujeme E-Bus spolu s výrobcem SOR Testovací jízdy pro DP vybraných měst Č. Budějovice 01. -07.06.2011 1.-7.6.2011 testování v Českých Budějovicích 9.-11.6 testování ve Strakonicích 13.-15.6. testování v Táboře 18.6. DP Zlín (den otevřených dveří, akce SOR) 19.-20.6. testování v Kroměříži 21.-25.6. testování v Brně SOR EBN 10,5 Vmax 80 km/h Motor 120 kW Dojezd 140 km při 30 % stupni vybití Baterie LIFePO4, kapacita baterie 170 kWh

Co nabízí E.ON v oblasti CNG? Spolupráci při výběru varianty plnicí stanice - možnost investice E.ON za předem stanovených podmínek Velké veřejné plnící stanice Lokální plnící stanice Pomalu plnící stanice Zkušenosti z provozu vlastních plnicích stanic Příspěvek na pořízení CNG busů Unikátní produktové balíčky například se CNG vozy či vysokozdvižnými vozíky Komplexní dodávky energií Poradenství + individuální přístup

Strategické záměry skupiny E.ON v CNG 3 základní pilíře CNG aktivit Veřejné plnicí stanice 2. Individuální plnicí stanice 3. Standardní produktové balíčky Strategií je budovat veřejnou infrastrukturu a podporovat zavedení CNG do praxe Výstavba a provozování veřejných plnicích stanic Řešení plnicí stanice na míru Vývoj unikátních produktových balíčků sestávajících z: dodávka CNG + plnicí zařízení + osobní vozidlo či vysokozdvižné vozíky na pohon CNG

1. Veřejné plnicí CNG stanice: výstavba a provozování Svoboda nad Úpou České Budějovice Písek Humpolec Brno Nové lokality pro výstavbu: Písek, Humpolec, Brno České Budějovice, Lokalita: Areál firmy E.ON, České Budějovice, jižní Čechy Otevřeno od 2002 Prodej CNG 2009: 126.983 m3 Kapacita: 2 x 63 m3/h Důležití zákazníci : popeláři, servisní auta Svoboda nad Úpou Lokalita: Krkonoše, Severní Čechy Otevřeno od června 2010 Kapacita: 140 m3/h + rezerva 25m3/h Důležití zákazníci: regionální autobusová společnost Úpice Lokalita: Krkonoše, Severní Čechy Otevřeno 2002 Kapacita: 40 m3/h Důležití zákazníci: regionální autobusová společnost

2. Individuální plnicí stanice Individuální řešení: Dle potřeb zákazníka možnost vybudovat neveřejnou či polo-veřejnou plnicí stanici na míru v areálu zákazníky př. Písek Příklad areálové plnicí stanice Motor Jikov

3. Standardní produktové CNG balíčky: inovativní řešení CNG balíček s vozy Mercedes-Benz – zákazníci SME CNG balíček s vysokozdvižnými vozíky LINDE Mercedes Sprinter se slevou 5% CNG plnička od výrobce Motor Jikov pro zákazníky včetně instalace a provozu zdarma Kompletní dodávka plynu a elektřiny od E.ON – kontrakt na 4 roky Vysokozdvižný(é) vozík(y) CNG plnička od výrobce Motor Jikov pro zákazníky včetně instalace a provozu zdarma Kompletní dodávka plynu a elektřiny od E.ON

PP a.s. provozuje tyto CNG plnící stanice PPAS provozuje 5 CNG plnicích stanic

PP a.s. provozuje první CNG autopůjčovnu v areálu Pražské plynárenské, a. s. v Praze - Michli

Děkuji za pozornost. Vaše případné dotazy směřujte na: eva Děkuji za pozornost! Vaše případné dotazy směřujte na: eva.selepova@eon.cz