Generace počítačů Nikola Řezníčková 5.A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Historie výpočetní techniky
Advertisements

Odtud vznikl název kalkulačka.
Počítač Název materiálu: VY_INOVACE_721_pocitac
Základy IT Tomáš Sládek
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Od počátků až po současnost
Historie počítačů současnost.
Historie počítačů Nedávná minulost.
Tato prezentace byla vytvořena
Kvantové počítače Autor: Martin Adámek.
Zjednodušená verze pro účely výuky na ZŠ.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Historie automatizace
Historie PC Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Přehled a vývoj elektronických počítačových generací
HISTORIE VÝPOČETNÍ TECHNIKY A DRUHY POČÍTAČŮ oapion
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Historie počítačů A) Předchůdci počítačů a) Abakus
Historie počítačových strojů Eliška Hartvichová 8.B.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
HISTORIE A VÝVOJ POČÍTAČŮ
Vypracoval Mgr. David Mikoláš 8. září 2007
Historie polovodičových součástek I.
Počítače III – historie počítačů
HISTORIE POČÍTAČŮ Něco na úvod:
Historie počítačů Co máte umět k písemce.
Historie počítačů 1.hodina.
Nejsložitější integrovaný obvod
VÝVOJ POČÍTAČŮ stručně.
VY_32_INOVACE_A3-02 HISTORIE POČÍTAČŮ II. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU HISTORIE VZNIKU POČÍTAČŮ.
Jana Hladíková Jana Hladíková Jana Hladíková.
Historie počítačů.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Procesory.
Informatika akademický rok 2012/2013 Historie, sou č asnost, budoucnost.
Procesor Procesor je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program. Pokud bychom přirovnali počítač.
Maturitní téma č.5 Historie výpočetní techniky a druhy počítačů
Historie a vývoj počítačů
Vytváření a realizace algoritmů Algoritmy a datové struktury
Je to ústřední výkonná jednotka počítače.Která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává ňáký program.
Výroky "Nemyslím si, že by na světovém trhu byla poptávka po více než pěti počítačích." (Thomas J. Watson, IBM, 1943) „Pro pokrytí celosvětových potřeb.
Historie výpočetní techniky
Procesor je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program. Procesor je ústřední výkonnou jednotkou.
ICT ZÁKLADNÍ POJMY.
Historie počítačů.
HISTORIE POČÍTAČŮ III druhá a třetí generace počítačů
Historie počítačů Lenka Kohnová 1.ročník sovc
Historie počítačů.
Historie výpočetní techniky
INFORMATIKA Historie pc.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Historie počítačů Historie počítačů se odvíjí od historie matematiky. Už starověké civilizace měly svoje počítadla – například (vznikl přibližně před.
Inf Historie počítačů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Historie výpočetní techniky
Historie počítačů (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Informační a komunikační technologie 4. Historie počítačů II. Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_05_HISTORIE_VYPOCETNI_TECHNIKY.
VY_32_inovace_01_infhistoriePC_04 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:6. ročník Škola - adresa:Základní.
Historie počítačů. Jednoduchá počítadla  Abacus  praděpodobně 600 let staré  umožňuje počítat základní matematické oprace.
Historie výpočetní techniky druhy počítačů
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Hardware číslicové techniky
Procesor Procesor (CPU – Central Processing Unit) je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Operační systémy Vývoj počítačů
Historie výpočetní techniky
Historie počítačů.
Historie výpočetní techniky
Transkript prezentace:

Generace počítačů Nikola Řezníčková 5.A

Základní rozdělení Nultá generace První generace Druhá generace Třetí generace Čtvrtá generace

Nultá generace 30. a 40. let 20. století Počítače s reléovým obvodem Harvard Mark I, Harvard Mark II, Z2 a Z3 (Konrád Zuse) První počítač nulté generace u nás – SAPO Pro vědeckotechnické výpočty

První generace Počítače této generace byly velmi primitivní Žádný software alespoň minimálně sjednocený Počítače zabírali i celou budovu Součástky elektronky – počítače byly velmi poruchové počítače byly vyráběny od poloviny 40. let až do konce 50. let 20. století (EPOS 1)

Druhá generace Polovodiče ve formě tranzistorů a diod (místo elektronky) První počítač byl sestaven ve Spojených státech – Tradic Staré děrné štítky v této generaci nahradily magnetické nosiče dat Tyto stroje vznikaly od druhé poloviny 50. let až do poloviny 60. let 20. stol. (EPOS 2) Počítač se skládal nejvýše z 10 skříní

Třetí generace Použití integrovaného křemíkového obvodu (R. Noyce) Počítače už zabírali „pouze“ jednu místnost – sálové počítače Používali se nejen k výpočtům, ale i k civilním účelům Počítače třetí generace vznikaly od první poloviny 60. let do konce 70. let 20. století Objevují se také mikropočítače a mini počítače

Čtvrtá generace Počítače  s využitím VSLI neboli velmi velké integrace obvodů První mikroprocesory 4bitové Výroba domácích a osobních počítačů Mikroprocesory, které se vejdou do dlaně Výroba prvních mikroprocesorů – firma INTEL (1971)

DĚKUJI ZA POZONROST 