Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Advertisements

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
POČÍTAČ.
Informatika a výpočetní technika
Hardwarové vybavení počítače
Hardware Fyzické vybavení počítače, vše, na co se dá sáhnout
Složení počítače a základní pojmy
Základy počítačů a kancelářský software
ZÁKLADNÍ DESKA.
PC komponenty.
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Blokové schéma PC a jeho hardwarová realizace
Opakování učiva pro 7. ročník
Hardwarové vybavení počítače
Hardware a software.
Vstupní a výstupní zařízení
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Počítač a jeho příslušenství
Složení počítače Informatika 5. třída.
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE.
Opakování hardware a software.
Z ÁKLADY PC HARDWARE Zde je pár Věci které je dobré znát.
Obsah.  Hlavní součást většiny počítačů  Propojuje součástky (hardware) do jednoho celku a poskytuje jim elektřinu  Postupem času se rozvíjela a obsahovala.
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Identifikátor materiálu: EU
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Výpočetní technika kód předmětu: VT Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
Hardware.
Architektura počítače
HARDWARE Co je to ?.
Základní struktura počítače
Univerzita třetího věku kurz ECDL
HARDWARE.
Identifikátor materiálu: EU
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Hardware,software, vstupní a výstupní zařízení, atd …
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Jiné typy počítačů Číslo DUM: III/2/VT/2/1/19 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Principy funkce počítače (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_18.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Mgr. Roman Nedorost STAVBA PC Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_221 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_20.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Co se skrývá uvnitř skříně?. 1. Počítačová skříň (Case) je obvykle plechový obal, který zakrývá vnitřek počítače. Existují 4 základní druhy skříní (dělené.
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
Informační a komunikační technologie
Hardwarové vybavení počítače
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
SOS Pod amfiteátrom 7, Levice
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Opakování učiva pro 7. ročník
Vstupné, výstupné a vstupno – výstupné zariadenia
Mgr. Miroslava Telingerová
Autor: Mgr. Václav Chvál
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Transkript prezentace:

Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu Hardware Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu

Vnitřní hardware Nejdůležitější součástkou počítače je základní deska Na základní desku připojujeme další komponenty, jakou jsou: Procesor Hlavní mozek počítače, závisí na něm rychlost provedení požadovaných operací Grafická karta Stará se o grafický výstup na monitor Operační paměť Vnitřní paměť počítače, používaná pro uložení věcí, s kterými počítač pracuje přímo v této chvíli Hard disk Úložný prostor počítače, pro naše dokumenty DVD mechanika Zvuková karta Stará se o zvukový výstup do reproduktorů nebo sluchátek Síťová karta Umožňuje zapojení počítače do místní nebo internetové sítě Zdroj Napájí všechny ostatní komponenty počítače

Vnější hardware Dělíme jej podle jeho funkce na vstupní a výstupní Jedná se o veškeré přístroje, které můžeme k počítači připojit kabelem, bezdrátově nebo přímo

Vstupní hardware Zajišťuje vstup informací od uživatele do počítače Jedná se například o: Klávesnice Polohovací zařízení Např. myš, touchpad, trackball, joystick… Obrazový a zvukový vstup Skener, webkamera, mikrofon… Datový vstup USB porty a jiná připojení

Výstupní hardware Zajišťuje převod informací od počítače k uživateli Můžeme jej dělit na obrazový a zvukový Obrazový výstupní HW Monitor, tiskárna Zvukový výstupní HW Reproduktory, sluchátka