Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ v Teplé
Advertisements

Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, Praha10

VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
LAO - průmyslové systémy s.r.o.
Průmyslová střední škola Letohrad
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a Základní.
Střední průmyslová škola, Karviná
Ing. Blanka Doležalová, ITP Analýza vlivu automobilového průmyslu na zaměstnanost v PK.
Výsledky analýzy kvalifikační a věkové struktury v Pardubickém kraji Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice) Ing. Petr Urbanec (Univerzita Pardubice)
Studijní obor L/01Mechanik seřizovač Střední vzdělání s maturitní zkouškou Délka studia 4 roky Denní forma vzdělávání.
Technická dokumentace
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Technologie – výrobní proces ve strojírenství
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Externí montáž Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
ELEKTROTECHNIK MATERIÁL VZNIKL VE SPOLUPRÁCI SPŠ OSTROV A ZŠ KARLOVY VARY, TRUHLÁŘSKÁ 19, PŘÍSP.ORG. POUŽITÉ FOTOGRAFIE JSOU VYTVOŘENY PRACOVNÍKY SPŠ OSTROV.
Pro 5. ro č ník základní školy 2. č ást – písmo a obrázek Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně.
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Technik autoservisu Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a.
Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Jana A. Komenského 540 Použité fotografie.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Šaratice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o.
Střední odborná škola technická, Střední odborné učiliště a Učiliště, Lidická 31, České Budějovice Představuje:
Programátor CNC strojů
DM.  Dlouhodobý majetek  Dlouhodobý majetek je svým charakterem ur č en k dlouhodobému pou ž ívání ve firm ě (déle ne ž jeden rok) a zárove ň  musí.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ KONEČNÁ Použité.
 Jedna z největších škol Karlovarského kraje  Více jak 1000 žáků a 100 zaměstnanců  11 maturitních oborů  11 učebních oborů 
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Chodov,
STŘEDNÍ ŠKOLA ODBORNÉ UČILIŠTĚ HORNÍ SLAVKOV KOUNICE 613 tel.:
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
Vybavení školy  Počítačová učebna pro výuku výpočetní techniky a technické dokumentace v programech AUTOCAD a INVENTOR.  Sportovní hala a hřiště.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
FINANČNÍ GRAMOTNOST PODNIKÁNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 38 Anotace.
®© Ing. Richard Černý, CSc
Obráběč kovů Konvenční obrábění – soustruh, frézka, bruska ( ročník) CNC obrábění (2. a 3. ročník) odborná učebna soustružení simulátory MTS a Sinumerik.
Strojírenské výrobky Zbožíznalství 1. ročník Strojírenské výrobky ➔ Tvoří výrobní základnu každého průmyslově vyspělého ➔ státu ➔ Výroba navazuje na.
Tato prezentace byla vytvořena
Základy automatického řízení 1
Střední odborné učiliště Horní Slavkov, příspěvková organizace
Technologie – Měření a orýsování
„Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání
VELETRH TECHNICKÝCH POVOLÁNÍ
Silnoproudá elektrotechnika
Strojní obrábění – Praktická úloha 5
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Strojní obrábění – Praktická úloha 3.
Broušení rotačních tvarových ploch
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB, STRAKONICE, ZVOLENSKÁ 934.
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Strojnická průmyslovka – škola českých hlav a rukou
... ZKUŠENOST, KVALITA A MAXIMÁLNÍ FLEXIBILITA ...
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSKÉ MECHANIKY
Silnoproudá elektrotechnika
Spolupráce se školami.
Transkript prezentace:

Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV Strojař Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Jana A. Komenského 540 Použité fotografie jsou vytvořeny pracovníky SPŠ Ostrov za účelem prezentace oboru strojírenství a autoři souhlasí s jejich použitím pro uvedené účely.

Strojírenství strojírenství je technický obor, který je postaven na základech fyziky strojírenství se zabývá návrhem, výrobou a údržbou strojů a zařízení je to jedna z nejstarších a nejobsáhlejších technických disciplin

Strojař konstruktér strojírenský technik navrhuje součástky a stroje, provádí kontrolní výpočty konstruuje součásti a mechanismy strojů konstruuje nástroje, nářadí, měřidla ve strojírenské výrobě

Strojař strojírenský technik technolog volí stroje, zařízení, nářadí, nástroje, měřidla a výrobní pomůcky navrhuje prostředky a postupy údržby strojního zařízení

Strojař navrhuje technologický postup výroby jednotlivých součástí výrobních celků navrhuje postupy práce při montáži a demontáži využívá podporu informačních a komunikačních technologií

Strojař v dílnách si osvojí základy ručního a strojního zpracování kovů a nekovových materiálů

Strojař v laboratořích získají dovednosti spojené s měřením technických veličin a zkoušením materiálů

Strojař v automobilovém průmyslu zabývá se vývojem automobilu a jeho jednotlivých mechanických částí měří a prověřuje opotřebení jednotlivých komponentů renovuje opotřebované díly

Kombinace IT a strojírenství Programátor CNC strojů Strojírenský technik projektant tvoří programy pro CNC stroje testuje programy na CNC stroje využívá CAM systémy a 3 D modely zpracovává projekční podklady jednodušších sestav vede technickou dokumentaci kreslí v CAD systémech

Programátor CNC strojů tvoří programy pro CNC stroje testuje programy na CNC stroje využívá CAM systémy a 3 D modely

Strojírenský technik projektant zpracovává projekční podklady jednodušších sestav vede technickou dokumentaci kreslí v CAD systémech

Typové pozice povolání strojař Samostatný strojírenský technik investic Samostatný strojírenský technik konstruktér Samostatný strojírenský technik projektant Samostatný strojírenský technik řízení jakosti Samostatný strojírenský technik technolog Samostatný strojírenský technik výzkumný a vývojový pracovník http://katalog.nsp.cz/ http://www.narodnikvalifikace.cz/

Pracovní prostředí je závislé na konkrétní činnosti provozní podmínky ve firmách práce v továrnách, zkušebnách materiálů laboratoře pro přesná měření dílny pro opracování materiálů kanceláře s počítači

Pracovní prostředí Konstruktér práce s PC, kancelář Technolog práce s PC, kancelář a výrobní prostory Vedoucí výroby kontroly, servisu, údržby, dopravy Programátor CNC strojů práce s PC, kancelář a výrobní prostory

Pracovní prostředí

Pracovní nástroje Stroje pro obrábění -soustruhy, frézky, vrtačky, brusky, drátové řezačky, hloubičky, lasery, vodní paprsek Měřící přístroje Ruční nářadí – vrtačky, brusky, šroubováky, kleště, klíče …..

Pracovní nástroje robotizovaná výrobní linka CNS soustruhy a frézky

Pracovní nástroje

Pracovní nástroje horizontální frézka sada mikrometrů na měření otvorů kontrola měřidla na kalibračním otvoru

Strojař - obsluha strojů a zařízení Potřebné vzdělání Strojař - obsluha strojů a zařízení Strojař minimálně 3 leté studium zakončené státní závěrečnou zkouškou s výučním listem 4 leté studium s maturitou Obor strojírenství Obor automatizace ve strojírenství Obor obsluha strojů a zařízení Obor strojírenská výroba

Potřebné vzdělání Strojní inženýr Vhodné obory na SPŠ Ostrov po ukončení středoškolského vzdělání s maturitou vysokoškolské studium strojní inženýr – v délce minimálně 5 let zakončené státní závěrečnou zkouškou se získáním titulu Ing. Technické lyceum 78-42-M/01 Obor strojírenství 23-48- M/01 4 leté studium s maturitou

Uplatnění strojaře v regionu WITTE Automotiv Nejdek, s.r.o. TRIMA EDM, s.r.o. Karlovy Vary Lincoln CZ, s.r.o. Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s. Swisform Nejdek Kovovýroba DZ Nejdek Elektro v. d. Bečov Elektrometall s. r. o. AMI AUTOINTEIER s. r. o. NSCZ. s. r. o.