Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Advertisements

INBIT – výstavba biotechnologického inkubátoru CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Václav Lukeš Seminář RVŠ k třetí roli VŠ „Centra transferu technologií na vysokých školách“ Ostrava
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
CzechInvest Koncepce podpory investic
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Krajský úřad Karlovarského kraje
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Infrastruktura pro inovační podnikání a alternativní formy financování Ing. Jaroslav Branda.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015 Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Transfer technologií v podmínkách VŠ INOVACE 2015 Miroslav Mašláň Univerzita Palackého v Olomouci Praha,
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
Biology Park Brno a.s.. Brno – Bohunice, ulice Studentská 812/6 LOKALITA PROJEKTU.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Pozemek před stavbou 5/2013 Poklepání základního kamene 6/2013 Hrubá stavba 1/2014.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE - OPPI Program Prosperita.
Biology Park Brno a.s..
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR

Vědecko-technický park Mstětice Vznikl jako jedna z prvních institucí svého druhu ve Středočeském kraji, jejichž vznik byl iniciován privátními subjekty. Provozovatelem Vědecko-technického parku Mstětice je společnost Eurosignal, a.s., jež byla za tímto účelem založena mateřskou společností AŽD Praha. Vybudování parku bylo spolufinancováno Evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR. Dotační program: Operační program průmysl a podnikání, Program PROSPERITA

Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Vědecko-technický park Mstětice VTPM otevřel brány inovačně orientovaným podnikům dne při slavnostním otevření

Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Aktivity VTP Mstětice: „Co musíme“ - monitorovat a naplnit smluvní indikátory dle podmínek MPO a programu - udržitelnost projektu „Co děláme“ - příprava a zapojení do evropských projektů - provoz a komerční využití laboratoří „Naše plány a vize“ - účast v projektech s financováním ze Strukturálních fondů EU - účast v mezinárodních projektech - provoz certifikované laboratoře s akreditací dle ČSN EN ISO/IEC 17025

Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Vědecko-technický park Mstětice plní tři hlavní funkce:  Vědecko-technický park (VTP) poskytne MSP, které realizují vlastní výzkum a vývoj pronájem kancelářských prostor, technologií pro realizaci výzkumu a vývoje, poradenské, informační a vzdělávací služby.  Podnikatelský inkubátor (PI) určen pro nově vzniklé či vznikající technologicky orientované MSP, kterým usnadní realizaci podnikatelského záměru prostřednictvím pronájmu kancelářských prostor za zvýhodněné ceny, využití poradenských a informačních služeb, aj.  Centrum pro transfer technologií (CTT) určeno pro firmy sídlící ve VTPM, např. technologický transfer, zprostředkování mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji, organizace technologických a kooperačních burz a networkingových akcí.

Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Dlouhodobým strategickým cílem Vědecko-technického parku je: technologicky orientovaným společnostem, které realizují výsledky vlastního výzkumu a vývoje poskytovat: pronájem kancelářských prostor včetně základního vybavení pronájem prostor a technologií pro realizaci výzkumu a vývoje možnost využívání poradenských, informačních a vzdělávacích služeb, poskytovaných Centrem pro transfer technologií podnikatelské a marketingové poradenské služby, zaměřené na rozvoj začínajících společností služby zkušebních laboratoří

Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Dlouhodobým strategickým cílem Podnikatelského inkubátoru je: pro nově vzniklé či vznikající technologicky orientované malé a střední podniky usnadnit realizaci jejich podnikatelského záměru pomocí: posouzení podnikatelského plánu a dalšího rozvoje malých a středních podniků pronájmu kancelářských prostor včetně základního vybavení za zvýhodněné ceny pronájmu prostor a technologií pro realizaci výzkumu a vývoje (laboratorních, výpočetních, testovacích a simulačních technologií) možnosti využívání poradenských, informačních a vzdělávacích služeb, poskytovaných Centrem pro transfer technologií podnikatelských a marketingových poradenských služeb, zaměřených na rozvoj začínajících společností podpory při vyhledávání finančních zdrojů

Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Dlouhodobým strategickým cílem Centra pro transfer technologií je: funkce informačního a poradenského střediska, nabízející zajištění poradenských, informačních a vzdělávacích programů pro společnosti, sídlící ve Vědecko-technickém parku a Podnikatelském inkubátoru. Dále bude poskytovat: technologický transfer technologický audit odborné poradenství v oblastech ochrany duševního vlastnictví, komercializace výsledků výzkumu atd. zprostředkování spolupráce ve výzkumu a vývoji s vysokými školami a výzkumnými organizacemi zprostředkování mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji organizaci technologických a kooperačních burz a networkingových akcí organizaci účasti na domácích i mezinárodních konferencích a veletrzích poradenství v oblasti zajištění financování výzkumu a vývoje

Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Vybavení a služby VTPM  Vývojová zařízení VTPM Klimatické komory, bezodrazová komora pro EMC precompliance testování, simulace – počítačový cluster HPCC pro náročné vědeckotechnické výpočty a simulace, grafické výkonné simulační stanice, komunikační analyzátory, signálové analyzátory, testovací modulární systém.  Zázemí VTPM Bezbariérový objekt, klimatizovaný areál, multifunkční konferenční sál, jednací místnosti, internet, knihovna, ostraha objektu, možnost parkování.

Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Co umíme a co nabízíme Služby zkušebních laboratoří: Jsme vybaveni nejmodernějšími komorami na provádění zkoušek EMC a klimatických zkoušek: Laboratoř EMC Provádíme zkoušky elektromagnetické kompatibility výrobků v rozsahu: zkoušky EMI - elektromagnetické interference (rušení) zkoušky EMS - elektromagnetická odolnost

Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Co umíme a co nabízíme Služby zkušebních laboratoří: Laboratoř klimatických zkoušek Orientujeme na testování výrobků ve specifickém prostředí. Máme klimatotechnologické komory, schopné vytvořit teplotu a vlhkost v širokém spektru hodnot. V nich provádíme zkoušky: odolnosti při skladování a přepravě provozní zkoušky parametrů po klimatické expozici

Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Co bychom rádi uměli a nabízeli Rozvojové cíle rozvoje VTPM pro rok 2010: Účast na projektech: mezinárodního významu – čerpání z prostředků Evropských fondů, 7. rámcového programu, EUREKA, INTERREG Implementace strategie pro „začátečníky“: navštívit instituce evropské výzkumné infrastruktury, networkingové aktivity připojit se na existující sítě a instituce VaV organizace workshopů a seminářů účastnit se přípravy projektů jako minoritní partner nejdříve ve 2 až 3 případech, poté jako partner, postačí v jednom případě, dále se již pokusit o koordinaci projektu vlastního spolupráce s technickými univerzitami

Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Co bychom rádi uměli a nabízeli Rozvojové cíle rozvoje VTPM pro rok 2010: Nákup zařízení pro rozšíření laboratoří za účelem provádění zkoušek HALT, ROHS a WEE cíle projektu: nákup zařízení – zkušební komora (Ultra High Stress Chamber), EDAX stanovení okruhu zákazníků a druhů zařízení, které se budou testovat metodikou HALT (výrobky AŽD, automobilový průmysl, letecký průmysl apod.) stavební úpravy – příprava pro instalaci technologií dobudování pracoviště zkoušek HALT – uvedení pracoviště zkoušek HALT do provozního stavu a otevření pro zákazníky vytvoření metodik zkoušek pro jednotlivé okruhy zařízení

Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Členství v organizacích  EARMA – European Association of Research Managers and Administrators  EBN – the European BIC Network  Svaz průmyslu a dopravy ČR  Canadian Chamber of Commerce in the Czech Republic  TUESDAY Business Network  Hospodářská komora ČR

Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Kde nás najdete

Tento projekt je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Ing. Ladislav Pavlík, Ph.D. Eurosignal, a.s. Vědeckotechnický park Mstětice Mstětice Zeleneč tel.: