Nejstudenější místo na zemi

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Semaine Franco-Tchèque Týden Francouzko-česká výměna Semaine Franco-Tchèque Týden Francouzko-česká výměna.
Advertisements

POČASÍ PODNEBÍ je okamžitý stav troposféry v určitém místě na Zemi, který lze vyjádřit pomocí tzv. meteorologických prvků je dlouhodobý stav troposféry.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271
Rozmanitost života v přírodě
Expressions avec le verbe ÊTRE Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
Antarktida Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_053 Vzdělání
Devátá Marta Devátá Monika
Prévisions météo Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
ANDSKÉ STÁTY Charakteristika: Oblast kolem rovníku
TUNDRA A LESOTUNDRA.
ATMOSFÉRA Podnebné pásy prima.
Podnebí v ČR.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Přírodověda – Podnebné pásy ( Polární pás )
POLÁRNÍ OBLAST.
Počasí a podnebí Vypracovala: Barbora Kondvárová.
Shanghai Shanghai habitants ville importante de Chine Shanghai est située sur la rivière Huang Pu, et se compose donc de deux parties distinctes,
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Recepční v hotelu Podpora méně frekventovaných jazyků SŠ – Francouzský jazyk.
Bednář, Čerych, Geletičová, Vilímský !
Podnebí (climate) a přírodní krajiny Ameriky – Opakování!
Andorra.
Korsika.
Liste de règles Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Expressions familières Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských.
Logement - révision Francouzština Autor: Mgr. Dagmar Mynářová
Podnebí.
Sur la route Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Tundra.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA. AUTOŘI:PETRA, KAMČA, HONZA  Naši SLUNEČNÍ SOUSTAVU TVOŘÍ 8 PLANET, KTERÉ OBÍHAJÍ KOLEM SLUNCE.
Qui / Que Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Article partitif Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Fj_4_188_comparer Marta Bříštělová. AdjectifBON, BONNE La cuisine de ma maman est ……………. Mes filles ne sont pas très ……………………. cuisinières. Ton copin.
Publicité Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Enigmes Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro.
Inscriptions Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Tri des déchets Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Au restaurant Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Magasins Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Finsko.
Lotyšsko.
Atmosféra (XX. Část) Název školy
Images superbes et très émouvantes..., un gamin qui sait parler aux marmottes! Krásné a velmi dojemné obrázky …, kluk, který ví, jak mluvit se svišti!
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
P ROJET COMMUN SUR L ’ ALIMENTATION EN R ÉPUBLIQUE T CHÈQUE ET EN F RANCE ( – )
KANADA (DRUHÁ NEJVĚTŠÍ ZEMĚ NA SVĚTĚ) Asi před lety osídlují první lidé Kanadu.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Tundra tundra v Norsku tundra na Aljašce v létě.
Milan Kundera Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFrankofonie Datum vytvoření Ročník3., 4. ročník.
Podnebné pásy - polární pás. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a jeho svět – Podnebné.
Podnebí ČR.
GE - Vyšší kvalita výuky
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Eva Ježková Název materiálu: VY_32_INOVACE_7_ZEMEPIS_17.
Téma: À la table VY_32_INOVACE_297.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_14_Z_POLÁRNÍ PUSTINY
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Výchova přirozeného zdravi
VY_32_INOVACE_20_Z_TUNDRA
Polární pás Co zde roste? Žije? Polární pustiny trvalé zalednění
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
14. g Tundra Subpolární p. pás.
Šablona III/2 Tundra a lesotundra
19. TUNDRA LESOTUNDRA VY_32_INOVACE_11_Z4
Transkript prezentace:

Nejstudenější místo na zemi Ojmjakon Nejstudenější místo na zemi Le village le plus froid de la terre Le village le plus froid de la terre

To by se vám mohlo stát, kdybyste žili v Ojmjakonu ve střední Sibiři Když ráno vstanete, co řeknete na to, že venku je nejnižší teplota -71 ºC To by se vám mohlo stát, kdybyste žili v Ojmjakonu ve střední Sibiři To se stalo v r. 1926 Le matin à votre levé que diriez-vous en constatant que la température extérieur est de 71°c. C’est ce qui arriverais si vous viviez à Oymyakon. Il faut spécifié que cette température extrème fut atteinte une seule fois en 1926. Le matin, à votre lever, que diriez-vous en constatant que la température extérieure est de -71°C. C’est ce qui arriverait si vous viviez à Oymyakon. Il faut spécifier que cette température extrême fut atteinte une seule fois en 1926.

Památník dokládající nejnižší změřenou teplotu na obydleném místě v r

-56 ° C Guvernér vydává zájemcům z řad turistů potvrzení o dosažení nejchladnějšího bodu na zemi

Město leží na severovýchodě Ruska, na Sibiři, v nadmořské výši 750 m Město leží na severovýchodě Ruska, na Sibiři, v nadmořské výši 750 m. Zima zde trvá devět měsíců. Horské hřbety, které obklopují širší okolí osídleného místa zde zadržují studený vzduch.

26. ledna 1926 tu bylo naměřeno -71,2 ºC. Na začátku léta se teplota v Ojmjakonu zvedne až ke 32 ºC nad nulou ¨, ale v polovině července opět začíná zima.

Školáci musí do třídy pouze tehdy, neklesne-li teplota pod Žije zde asi 2200 obyvatel, daleko od vymožeností, která poskytují města. Školáci musí do třídy pouze tehdy, neklesne-li teplota pod -52 ºC ! Sa population de 2200 habitants. vit loin des commodités que procurent les grandes villes. Les écoliers vont en classe seulement si la température ne baisse pas sous les moins -52¯c.

Ojmjakon zůstává pod sněhovou pokrývkou 9 měsíců v roce.

Třicet sekund po tom, kdy je ryba vytažena z vody, je ztvrdlá na kámen.

Přírodní lednička

Další specialitou tohoto místa je, že zde nemůžete koupit mléko v tekuté formě, jen zmrazené do "kvádru".

Slovo „Ojmjakon“ znamená "vodu, která nikdy nezamrzá." Vláda rozhodla vybudovat osadu na tomto místě pro přítomnost termálních pramenů. Kromě toho, Ojmjakon leží v údolí obklopeném vysokými horami, které větry zastaví, takže lidé lépe snášejí nízké teploty. V krátkém létě se teplota zvyšuje až na +35 °C.

Na počátku dvacátého století byla oblast určena k "odchovu" stád sobů Na počátku dvacátého století byla oblast určena k "odchovu" stád sobů. Později, během sovětského režimu, se město velmi rozvinulo. Rozvoj byl založen na bohatých zásobách zlata, stříbra, platiny a dalších drahých kovů, které se nacházejí v okolních horách. Nicméně, dnes většina populace žije těsně nad hranicí chudoby.

Takhle vypadá člověk, když je 2 hodiny venku při teplotě –52 ° C. Dnes město žije z místních zdrojů (zemědělství, myslivost, rybaření, turistika ...). Je to místo pro dobrodruhy a místo dobrodruhů. De nos jours, la ville survit grâce à ses ressources locales telles que l’élevage, la chasse ,la pêche ancestrale et le tourisme. C’est la destination de prédilection des aventuriers et des excentriques. Takhle vypadá člověk, když je 2 hodiny venku při teplotě –52 ° C.

Do Ojmjakonu se dostaneme po dálnici Kolyma, která byla postavena politickými vězni za Stalina. Tisíce lidí zemřelo a jsou "pohřbeni" pod asfaltem. Proto se dálnice Kolyma označuje jako dálnice koster.

Vozidla přijíždějící na Ojmjakon jsou vybavena dvojitým zasklením Vozidla přijíždějící na Ojmjakon jsou vybavena dvojitým zasklením. Motory běží nepřetržitě, bez paliva ihned zamrznou.

Zvířata jsou přizpůsobena podmínkám mrazivého místa Zvířata jsou přizpůsobena podmínkám mrazivého místa. Koně jsou velmi robustní, s krátkýma nohama a hustou srstí. Jsou to polodivoká zvířata, ale vzácně mohou být osedlána. Jejich maso velmi oceňují místní lidé, kteří jedí málo zeleniny. Tyto koně používaly mnohé polární expedice.

Lidé k různým účelům používají krávy.

Konec