Projekt AKTION 2004-3: „Bezolovnaté pájky“ Masarykova universita v Brně, Fakulta přírodovědecká, Katedra teoretické a fyzikální chemie, Kotlářská 2, 611.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Advertisements

Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Provozně - ekonomický pohled na datová centra
Informační schůzka k programu IP Erasmus v Burgasu.
Degradační procesy Magnetické vlastnosti materiálů přehled č.1
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Vysoké školy v ČR a jejich veřejné finanční zdroje (s důrazem na kapitolu 333) a srovnání s regionálním školstvím v letech Adam KRČÁL samostatné.
Místo člověka a kultury v krajinné ekologii posledních 10 let Miloslav Lapka Ekonomická fakulta JČU v Českých Budějovicích Jan Vávra Filozofická fakulta.
1 Fakulta stavební, VŠB-Technická univerzita Ostrava 2 Civil and Environmental Engineering Department, University of Utah Modelování v mechanice Ostrava,
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Téma 3 ODM, analýza prutové soustavy, řešení nosníků
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Dynamické rozvozní úlohy
Monitorovací výbor Rámce podpory Společenství RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Mapa České republiky Univerzita Karlova / Charles University (Praha, Plzeň, Hradec Králové) Jazykové kurzy – 1 rok – placené (po nich vstup.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta strojní, Ústav mechaniky Biomedicínské a rehabilitační inženýrství Technická 4, Praha 6 PREZENTACE.
Cesta domů a její hospodaření v roce 2011 Valná hromada
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Střední škola – COPT Kroměříž, Nábělkova 539, Kroměříž
Termodynamika materiálů Ellinghamovy diagramy, Kelloggovy diagramy
Vyjadřování složení v trojsložkové soustavě
Stáž v rámci SGS, 2010 Jakub Malohlava.  Místo: VŠCHT Praha  Délka pobytu: –  Cíl: Seznámit se se MC simulacemi v makroskopických.
Projekt „Vzdělávejte se!“
Technické kreslení.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY VE VÝZKUMU A VÝVOJI NA DVOUSTRANNÉ ÚROVNI Mezinárodně-smluvní rámec spolupráce  dohody o vědeckotechnické spolupráci.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Léčiva u vzácných onemocnění (v kontextu dalších informací) PharmDr. Josef Suchopár Infopharm, a.s. Praha,
VYUŽITÍ SOUTĚŽNÍHO DIALOGU V PROJEKTECH PPP Nejnovější zkušenosti Nizozemí a Velké Británie Ing. Eduard J a n o t a náměstek ministra financí Ministerstvo.
1 Využití DSC při stanovení fázových diagramů slitin Jiří Sopoušek, P. Brož Masarykova Univerzita, Přírodovědecká fakulta, Ústav chemie, Brno, ČR.
TZ přednáška Otopné soustavy
Mobilita Róbert Marušák Katedra HÚL. Mobilita doktorské studium celé část Postdoctoral Cíl mobility studium výzkum.
Chemické a fázové rovnováhy v heterogenních systémech
Zkušenosti z vyučování chemické teorie a jeho administrativa v e-prostoru Masarykovy univerzity Pavel Kubáček Katedra fyzikální chemie.
1 GAČR, FRVŠ Dagmar Malá Grantová agentura České republiky  Standardní projekty  Postdoktorské projekty  Mezinárodní projekty.
Termodynamika materiálů Fázové diagramy binárních systémů
Termodynamika materiálů Model regulárního roztoku
Central European Exchange Programme for University Studies
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Termodynamika NANOmateriálů … „One nanometer is one billionth of a meter. It is a magical point on the scale of length, for this is the point.
Termodynamika materiálů Fázové diagramy binárních systémů
1 Studium slitin kombinací metody DSC, Knudsenovy komůrky a hmotnostního spektrometru Jiří Sopoušek, Pavel Brož Masarykova univerzita, Př. fakulta, Ústav.
Termodynamika materiálů Fázové diagramy binárních systémů
Brno University of Technology What should we do?.
Význam experimentálního a teoretického studia termodynamiky a kinetiky fázových rovnováh (ve vybraných soustavách kovů a jejich slitin) RNDr.
Stabilní a metastabilní diagram
REGRESNÍ ANALÝZA Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Freemover University of Peloponnese Greece Freemover University of Peloponnese Greece Ing. Martin Beneda Ing. Lucie Juříková Ing. Jakub Rak.
BIBS - vysoká škola Název programu MBA Senior Executive Délka studia
prof. Ing. Jiří Balík, CSc. Narozen: 30. listopadu 1953 Průběh praxe
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Nástroje otevřeného publikování
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
EURATOM: základ evropské spolupráce
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Transkript prezentace:

Projekt AKTION : „Bezolovnaté pájky“ Masarykova universita v Brně, Fakulta přírodovědecká, Katedra teoretické a fyzikální chemie, Kotlářská 2, Brno H. Ipser Universität Wien, Chem. Fak., Institut für Anorganische Chemie, Währingerstr.42, 1090 Wien J. Vřešťál,

Termodynamika soustavy Ag-In-Pd Soustava Ag-In-Pd je součástí studia interakce ternární soustavy Ag-In-Sn (potenciálně vhodné pro pájení) s Pd jako substrátem 2004: Izotermní řez T=700 o C Adéla Zemanová, Olga Semenova, Aleš Kroupa, Jan Vřešťál, Karthik Chandrasekaran, Klaus W. Richter, Herbert Ipser: Phase Equilibria in the Ag-In-Pd System at 700°C - Monatshefte für Chemie 136 (11), (2005) : Izotermní řez T=500 o C a parametry pro interpolaci Adéla Zemanová, Olga Semenova, Aleš Kroupa, Jan Vřešťál, Karthik Chandrasekaran, Klaus W. Richter, Herbert Ipser: Assessment of Thermodynamic Properties and Phase Diagram in the Ag-In-Pd System – zasláno do Intermetallics

T=500 o C: Predikce založená pouze na parametrech pro binární systémy , jedna-fáze; , dvě-fáze; , tři-fáze

T=500 o C: Experimentální fázový diagram , jedna-fáze; , dvě-fáze; , tři-fáze Predikce a experimentální fázový diagram pro 700 o C jsou publikovány v Monatsh.Chem. 136 (11) (2005)

Teplotně závislé parametry FCC_A1 BCC_B2 In 3 Pd 2 alfa_InPd 2 alfa_InPd 3 T1T1

T=700 o C: Fázový diagram vypočtený s teplotně závislými parametry , jedna-fáze; , dvě-fáze; , tři-fáze

T=500 o C: Fázový diagram vypočtený s teplotně závislými parametry , jedna-fáze; , dvě-fáze; , tři-fáze

T=200 o C: Fázový diagram vypočtený s teplotně závislými parametry , jedna-fáze; , dvě-fáze; , tři-fáze

Přehled čerpání prostředků 2005 Výdaje: Vřešťál, Zemanová: – cestovní náklady-auto: Kč Vřešťál, Zemanová: – cestovní náklady-auto: Kč Warczok: : pobytové náklady: Kč ubytování (faktura): Kč Chandrasekaran: – pobytové náklady: Kč ubytování (faktura): Kč Ipser: : : pobytové náklady: 850.-Kč ubytování (faktura): Kč Celkem: Kč

Poděkování P rojektu vědecko-technické spolupráce Rakousko-Česká Republika (Aktion, Project No ), COST Action 531 (STSM) a Austrian Science Foundation (FWF, Project No ) za finanční podporu. Fázové rovnováhy byly vypočteny softwarem Thermocalc