Pavel Tůma, 3.ročník.  VB bojovala spolu s indiány  VB uhájila panství v Kanadě  1814 Mírová smlouva v Gentu  Bitva u New Orleans.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Abraham Lincoln Lukáš Gabriel VIII. B 2010/2011.
Advertisements

2.stupeň ZŠ Autor: Mgr.Martin Šimek, Masarykova ZŠ Plzeň
11. ČEŠI A NĚMCI 12. SMĚŘUJEME K SAMOSTATNOSTI
Jakub Lindner C3A PRACOVNÍ PRÁVO –VZNIK A ZÁNIK PRACOVNÍHO POMĚRU.
Spojené státy americké
Válka severu proti jihu
Jméno: Jan Bureš Učitel: Václav Pražák Ročník: 3.
Vypracoval: Jaromír Tlustoš
Amerika v 18. století.
Americká revoluce a občanská válka
Globální změny Zpracoval: Jakub Mach. Osnova prezentace 1.Úvod 2.Osnova prezentace 3.Skleníkový efekt 4.Globální klimatické změny 5.Konec.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
III/2 XV A
Materiál je v souladu s RVP ZV a ŠVP.
Dej2 Americká občanská válka
USA v 19. století.
Cesta ke vzniku samostatného státu USA
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Bartošková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
1. světová válka ( ).
OBČANSKÁ VÁLKA V USA
Revoluce 1848/1849 v Evropě.
USA Spojené státy americké United States of America
8. ročník Novověk ZŠ Rajhrad Autor: Bc. Pavla Procházková
Válka Severu proti Jihu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_26.
Boj amerických osad za nezávislost
Abraham Lincoln Adriana Štaudová.
Sever proti Jihu Dějepis 2. stupeň
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Dějepis Ročník : 8.
V této válce USA ztratily více mužů než ve všech ostatních válkách (včetně obou světových, korejské a vietnamské) zemřelo přes mužů (více na.
AMERICKÁ OBČANSKÁ VÁLKA
Abraham Lincoln.
Počátky vývoje USA nový stát byl republikou s prezidentskou demokracií prvním prezidentem byl zvolen George Washington královská půda byla vyvlastněna.
VY_32_INOVACE_2D Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 8. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Indiánské války Roman Cigáň 3.ročník.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
O B Č A N S K Á V Á L K A V U S A.
Konflikty současného světa
Občanská válka v USA Lenka Ertlová.
FORMOVÁNÍ PROTIHITLEROVSKÉ KOALICE 1941
Válka Severu proti Jihu – – občanská válka v USA
Americká občanská válka
Občanská válka v USA Dějepis Mgr. Žaneta Janečková
VY_32_INOVACE_14 Amerika - USA - pracovní list
Americké osady © Jan Kocián 7A/8.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Válka Severu proti Jihu
Útok na Pearl Harbor ráno 7.prosince 1941 japonská letadla bez vyhlášení války zaútočila na americkou vojenskou základnu v přístavu Pearl Harbor na Havajských.
Dějiny významných států v Evropě i ve světě – Významné státy mimo Evropu – USA, občanská válka v USA Označení materiálu: VY_32_INOVACE_11_usa.ppt Vzdělávací.
Reflexe otroctví a teritoriální expanze v americké zahraniční politice (1. polovina 19. století – americká občanská válka)
Americké osady v 18. století Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3615_ Americké_osady_v_18_století Autor: Mgr.
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ VE 2.POLOVINĚ 19. STOLETÍ.
Občanská válka severu proti jihu Adéla Hrubá 7.C.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Osobnosti českých a světových dějin 6.-9.
ANGLIE A VELKÁ BRITÁNIE V KOLONIÍCH
Občanská válka v USA.
PRŮBĚH 1. SVĚTOVÉ VÁLKY V PŘEHLEDU
USA V 19. STOLETÍ. USA V 19. STOLETÍ po získání nezávislosti vhodné podmínky pro další rozvoj a rozkvět USA: neměly historické nevýhody (feudální.
Mexicko-americké vztahy
O B Č A N S K Á V Á L K A V U S A © Z.Jušková MSŠCH.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Občanská válka v USA Mgr. Jiří Žilka.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Studená válka – 2. fáze uč. 101 – 102 PS 35.
Název projektu: Zkvalitnění výuky cizích jazyků
Občanská válka v USA ( ) „ Válka Severu proti Jihu“
Občanská válka v USA.
Dějiny Austrálie
Transkript prezentace:

Pavel Tůma, 3.ročník

 VB bojovala spolu s indiány  VB uhájila panství v Kanadě  1814 Mírová smlouva v Gentu  Bitva u New Orleans

 Vyhlášena prezidentem Jamsesem Monroem 2. prosince 1823  Zákaz zásahu evropských mocností do záležitostí států Amerického kontinentu  Případný zásah bude brán jako akt útoku

 Přijetí Missouri do USA jako otrokářského státu  Převaha otrokářských států v parlamentu  Přijetí Maine a stanovení hranice otrokářství  Zrušen 30.května 1854 zákonem o Kansasu a Nebrasce  Občanská válka v Kansasu („Krvácející Kansas“)

 1831 – vzpoura otroků ve Virginii  1832 – válka Černého jestřába  1834 – založení strany Whigů (A.Lincoln)  – druhá Seminolská válka  1841 – Oregonská horečka  1846 – Oregonská smlouva

 Ozbrojený konflikt probíhající v letech 1846– 1848  Mexiko neuznávalo odtržení Texasu  USA zvítězily  Mexiko přišlo o více než polovinu území  Podepsání smlouvy z Guadalupe Hidalgo

 Roku 1860 byl zvolen A. Lincoln za republikány  Snaha o zastavení otroctví  Reakcí na zvolení bylo odpojení Jižní Karoliny, Mississippi, Floridy, Alabamy, Georgie, Louisi any a Texau  Vznikly tak Konfederované státy americké

 A1_ob%C4%8Dansk%C3%A1_v%C3%A1lka  americk%C3%A1_v%C3%A1lka  A1_ob%C4%8Dansk%C3%A1_v%C3%A1lka  k%C3%A9_v%C3%A1lky#Prvn.C3.AD_semino lsk.C3.A1_v.C3.A1lka