Jak vyhrát až 20.000 Kč za sběr papíru Všeobecné informace o Soutěži ve sběru papíru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
Advertisements

Abyste si mohli vydělat již za měsíc hodně peněz - musíte tyto informace odeslat dál a naučit je odesílat ještě dál…
Žárovka vs. Úsporná zářivka
Co s PET láhvemi na škole ?
Shrnutí výhod při použití plukotraku 1.
Řešení komunálního odpadu v městech a obcích
Prevence – Inovace a vylehčování PET
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
1 Sdružení EPS ČR Pěnový polystyren (EPS) pro stavebnictví Ing. František Vörös konzultant Sdružení EPS ČR reprezentant Plastics Europe ČR
Proč recyklovat vozidla s ukončenou životností - autovraky? Mgr. Milena Marešová Praha 2006.
PROJEKT „ BEZ VODY NELZE ŽÍT“
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
VODA NA ZEMI Hydrosféra – vodní obal země.
Hra milionář Procvičujeme si jednotky hmotnosti
Vítejte Prosinec Finanční krize ! Doslova každý se baví o finanční krizi ! Globální finanční krize je realita Mnozí znervózněli – co mohou dělat.
Universität für Bodenkultur Wien Department für Wasser, Atmosphäre und Umwelt Institut für Abfallwirtschaft Dipl.Ing. Felicitas Schneider FUWA konference,
Kdo jsme Zpracovatelé odpadu, dodavatelé surovin a energie Aktivní v celém odpadovém řetězci Roční obrat €1.2 miliardy V osmi zemích Mezi Top 5-ti hráči.
Jak v praxi využít analýzu bodu zvratu?
Kampaň za třídění odpadů v jižních Čechách. Kampaň, která si klade za cíl naučit obyvatele třídit (příp. efektivněji třídit) odpad Iniciátor- Jihočeský.
MŠ Chodovická, Praha 9 třída BROUČEK …pořád se něco děje…
Co víš o recyklaci?.
Papír Tenký, hladký materiál vyráběný zhutněním vlákna. Použitá vlákna jsou obvykle přírodní nebo založená na celulóze.
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
Kdo chce být milionářem ?
Název: Násobení čísly 10, 100 a v oboru
VÝNOSY A HODNOTA FINANČNÍCH AKTIV Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta, Karviná.
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 11/14.
VY_32_INOVACE_ 02_ Lidé a čas
HRUBÝ DOMÁCÍ PRODUKT – 1. ukazatel úrovně ekonomiky
Základy ekonomie Egor Sidorov Seminář 1/2.
Mikroekonomie I Chování spotřebitele, poptávka na trhu produktů
PLASTY.
SOUTĚŽ studentského sdružení EKONOM I. Řešitelské příklady II. Tip na kurz akcie ČEZ (BCPP, :15) III. Losování ze všech účastníků soutěže Počet.
Formáty papíru Gramáž Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter Střední škola živnostenská Sokolov 2013.
Snižování spotřeby vody
Odlesňování František Funda.
Milan Havel – sdružení Arnika Předcházej a recykluj Milan Havel – sdružení Arnika.
Způsoby placení a hospodaření domácnosti
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
Úspora elektrické energie
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
Na výrobě našeho „Koše snů“ jsme pracovali 2 týdny. Je vyroben z vlnitého papíru, polepen novinami a sešitý lýkem.Slouží ke tříděníodpadu: papír,plasty,baterie.
Jak je to s odpady ?.
RODINNÉ A MATEŘSKÉ CENTRUM VSETÍN, občanské sdružení SLUNÍČKO
Jak třídit odpad.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Výroba a recyklace papíru
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_01_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Prosím zapněte si zvuk a klikněte na ikonku
První registrace nových osobních automobilů v zemích EU + EFTA za období 1990 až 2014 (z ) První registrace nových osobních automobilů Kontakt,
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
Pracovní skupina pro udržitelnou spotřebu a výrobu (USV) Informace pro VH CBCSD 24. červen Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel EMPRESS, o.p.s.
Problematika využití papírových obalů Lukáš Lehovec TTZO 2007/2008.
Přírodní učebna Na přírodní zahradu budou použity peníze ze sběru papíru. Na zahradě se již pracuje! Pan učitel Pavlík momentálně vyrábí kruhové posezení.
PAPÍR Jak a proč třídit PAPÍR Mgr. Lukáš Kučera Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
REMOBIL NEZISKOVÝ PROJEKT SBĚRU POUŽITÝCH MOBILNÍCH TELEFONŮ.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Jan Podlena Autor: Mgr. Jan Podlena Zkus vyjmenovat další příklady z běžného života kde.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
GfK PrahaAd Hoc ResearchPostoje ke dřevu a jeho využití Červenec/srpen G r o w t h f r o m K n o w l e d g eG r o w t h f r o m K n o w l e d g.
Inflace. Inflace míra změny cenové hladiny míra změny cenové hladiny K inflaci dochází, roste-li celková cenová hladina. K inflaci dochází, roste-li celková.
Třídění odpadů JAK NA TO?!. Proč třídit odpady Protože je důležité, by se použitelné suroviny dál používali. Protože je důležité, by se použitelné suroviny.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_15.
Hodnoty a Společenská odpovědnost firem
Vzniklo z projektu: CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_14.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Transkript prezentace:

Jak vyhrát až Kč za sběr papíru Všeobecné informace o Soutěži ve sběru papíru

Recyklujme i maličkosti … Jak to všechno začalo? Jeden den se sešlo několik lidí, co se zajímají o ekologii a došli k závěru, že většina účtenek končí v komunálním odpadu. Tisíce lístků v každém hypermarketu, které se dají recyklovat.

Sběr papíru, který běžně končí v koši Zaregistruj se do skupiny, která ti padne nejlépe 1 Školy a neziskové organizace 2Skupiny 3Jednotlivci

ŠKOLY a NEZISKOVKY 1. místo Kč 2. místo Kč 3. místo Kč Spojte svoje síly a vyhrajte 1

Sbírejte jakékoliv doklady a paragony ať už z nákupního centra, hobby marketu, plaveckého bazénu, kina a nebo z vašich místních potravin. Tisíce lístků končí v koši a přitom se dají recyklovat ve sběrnách surovin. Informace pro školy a neziskovky Zapojte do sběru všechny žáky vaší školy nebo členy vašeho sdružení. Čím více lístků, tím větší Váha a šance na hlavní výhru. Sbíráme s využitím žáků a členů

2 Skupiny 1. místo Kč 2. místo Kč 3. místo Kč Jste parta kamarádů a chcete taky vyhrát…

Sbírejte jakékoliv doklady, obálky a paragony ať už z nákupního centra, hobby marketu, plaveckého bazénu, kina a nebo z vašich místních potravin. Tisíce lístků končí v koši a přitom se dají recyklovat ve sběrnách surovin. Informace pro skupiny Jste parta kamarádů a nevíte co každý den dělat? Stačí se jen zaregistrovat a vyrazit například do hypermarketu. Zde jsou stovky účtenek, které nikdo nechce. Vaše parta pak může vyhrát hotovost a nebo speciální odměnu za registraci. Parto jdeme na to, účtenky jsou všude

3 Jednotlivci 1. místo Kč 2. místo Kč 3. místo Kč I když jsi sám, tak máš také šanci

Sbírejte také jakékoliv doklady a paragony ať už z nákupního centra, hobby marketu, plaveckého bazénu, kina a nebo z vašich místních potravin. Tisíce lístků končí v koši a přitom se dají recyklovat ve sběrnách surovin. Informace pro jednotlivce. Jsi sám a máš strach, že nenasbíráš tolik kg co tvoji kamarádi, kterých je šest. Nevadí. Registruj se jako jednotlivec a vyhraj sám za sebe. Sbírejte sami, také máte šanci

? Proč účtenky a obálky... Všimli jste si, že by někdo recykloval nepotřebné účtenky, nebo obálky Své snímky můžete zobrazit odkudkoli!

Dopisní obálky (klidně i s dopisy), pozvánky, vizitky, jízdenky Účtenky, složenky, upomínky, daňové přiznání Tento papír se spíše nachází v komunálním odpadu A přitom se dá třídit a recyklovat. Více na trideniodpadu.cz Na jednoho obyvatele ČR připadá ročně spotřeba cca kg papíru. Na rozdíl od nás, každý Američan v roce 2005 spotřebovat 300 kg papíru ročně. Meziroční nárust recyklace papíru je v průměru přibližně 10%. Recyklace papíru je vedle ekologického významu i činnost ekonomická. Pomáhá papírnám redukovat náklady na výrobu papíru úsporou za primární zdroje celuózy (V ČR se k recyklaci odevzdává cca 43% papíru, ze kterého se u nás recykluje až 70% a zbytek jde na export. Nicméně surovina se i dováží - zkrátka jde o obchod). Noviny, plata na vejce či některé vlnité lepenky nebo toaletní papír jsou povětšinou vyrobeny právě z recyklovaného papíru. Třídění (dříve sběr) papíru má svou dlouholetou tradici a je velmi dobrý nápad ji udržovat i nadále. Ve statistikách se uvádí, že v průměru spotřebuje každý člověk za život množství dřeva a papíru odpovídající asi polovině hektaru lesa. Často se lidé plají, kolik stromů se spotřebuje na výrobu papíru. Přesná odpověď je takřka nemožná !!! Z jednoho smrku se vyrobí zhruba archů A4 běžného kancelářského papíru o plošné hmostnosti 80 g/m 2. Novinový papír obsahuje na rozdíl od kancelářského papíru i určitý podíl dřevoviny, čímž se šetří dřevo. Běžný výtisk celostátního deníku MF Dnes o formátu A3 a 32 stranách váží asi 98 gramů. Z jednoho stromu se za tohoto předpokladu vyrobí cca výtisků.

Finance ze sběru obdrží Pečovatelský domov klidné stáří, který podporuje aktivity seniorů v po celé ČR. Na co použijeme peníze ze sběru? K výtěžku za sběr obdrží PDKS za každý doklad, který odevzdáte 0,10 h k utrženým penězům za sběr.

Máme více jak 700 členů po celé ČR V zahraničí a EU máme více jak 400 členů z toho 28 členů v USA, 13 členu v Austrálii a 8 členů na Kubě. Staňte se i vy našimi členy! Pořadatel soutěže