Klávesy – kamarád při psaní

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Autor: Mgr. Josef Kvapil Název: Klávesnice VY_32_inovace_VT5_05
průvodce mezi klávesami
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
X EXEL.
Informační a komunikační technologie
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
KLÁVESNICE.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Popis klávesnice.
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Základy ovládání operačního systému III
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Barva písma Barva zvýrazněného textu Textové efekty
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
ZŠ a ZUŠ Bezdrevská 3, České Budějovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám.
Word – Struktura dokumentu
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
KláVESNICE Informatika 5. třída.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Klávesnice Seznamte se, prosím..
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Editace textu O. Kánský Editace textu Psaní textu – vložení posloupnosti znaků Znaky –Tisknutelné znaky písmena, číslice, interpunkční znaménka,
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Popis klávesnice. Typy připojení klávesnic: Konektor DIN Jde o stejný konektor, který se používal k přenosu zvuku před příchodem konektorů Jack. Toto.
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Formátování ve Wordu bloky Textový editor - základní funkce Odstavec, bloky, úprava textu.
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Psaní a editace textu Jindřich Terč.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Počítačová grafika iPad – klávesnice VY_32_INOVACE_15 Sada 26 Základní.
Klávesnice K čemu slouží klávesnice Jak pracuje klávesnice
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Klávesnice NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2 Inovace.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
19 Word - úvod VY_32_INOVACE_19 autor:Mgr. Tomáš Polák identifikace:C třída:6. předmět:Inf anotace:Úvodní hodina kapitoly Word, žáci se seznámí se.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_IKT.7.Vl.19_Funkce_klaves.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_5B_06 Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:5. Tematický okruh,
Jak opravit chyby při psaní.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Vypracoval-Matěj Šmíd
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_06
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
WordPad - orientace na klávesnici - psaní slov, jednoduchých vět.
Transkript prezentace:

Klávesy – kamarád při psaní Zjisti, zda práce s „rychlými“ klávesami je rychlejší a přesnější než s práce s „myší“.

Informační technologie / Základy práce na PC Název : Rychlé klávesy Klíčová slova : Kurzorová šipka, klávesy Home, End, Delete, Insert, Enter, Shift, šipky Věková skupina : 3.ročník Datum ověření : 23.1.2012 Autor : Mgr. Eva Marková

Anotace : Žák se pracuje s klávesami, které urychluji práci a umožňují rychlý přesun v textu. Porovnává práci s klávesami a s „myší“ , hodnotí jejich přesnost a rychlost.

Opět si pořádně prohlédni klávesnici.

Přečti, co je na těchto klávesách napsáno. Jakou mají úlohu? Klávesa HOME přesouvá kurzorovou šipku na začátek řádku. Klávesa END přesouvá kurzor na konec řádku.

Vyzkoušej si jejich funkci. Spusť aplikaci Microsoft Word 2010. Napiš krátkou větu na jeden řádek. Pozoruj, kde se pohybuje kurzorová šipka. Přesuň ji na začátek věty pomocí klávesy Home. Přesuň ji na konec věty pomocí klávesy End. Vyzkoušej přesun kurzoru pomocí „myši“.

Co je rychlejší a přesnější? Klávesy jsou rychlejší a přesnější. Myš se musí uchopit a přesunout. Někdy se nepřemístí na požadované místo.

Přečti další klávesy. Klávesa DELETE smaže písmeno stojící za kurzorem. Klávesa INSERT dokáže přepsat slovo (převážně ve starších verzích ). Pozor tedy, kde kurzor stojí. Prověř její funkčnost.

Vyzkoušej si jejich funkci. Do již napsané krátké věty proveď toto: Pozoruj, kde se pohybuje kurzorová šipka. Přesuň ji na začátek věty pomocí klávesy Home a poté použij kávesu Delete. Pozoruj, co se děje s textem. Poté přesuň kurzor na začátek věty klávesou Home, aktivuj klávesu Insert a začni psát novou větu. Pozoruj, co se děje textem. Nepřepisuje se.

Nyní vše vyzkoušej s myškou. Pracuj s již upravenou větou. Slovo nebo písmeno, které chceš smazat, ohranič myškou a stiskni klávesu Delete. Ohraničená část zmizí. Chceš-li smazat celou větu, musíš ji ohraničit a poté smazat klávesou Delete či Entrem.

Jak ohraničit vybrané písmeno, slovo či řádek ? 1. NA KLÁVESNICI NAJDI KLÁVESU „SHIFT“. 2. PODRŽ JI A SOUČASNĚ POUŽIJ ŠIPKY. 3.OHRANIČENÝ TEXT SE ZVÝRAZNÍ –ZMODRÁ.

Co je rychlejší a přesnější? Klávesy jsou rychlejší a přesnější. Myš se musí uchopit a přesunout. Někdy se neoznačí požadované místo.

Další klávesy jsou čtyři šipky. Jednotlivé klávesy umožňují pohyb kurzorové šipky ve čtyřech směrech.

Vyzkoušej si jejich funkci. Napiš několik vět tak, aby byly napsané alespoň na třech řádcích. Pozoruj, kde se pohybuje kurzorová šipka. Pomocí šipek pohybuj kurzorem ve všech směrech. Pomocí klávesy Home se přesuň na začátek řádku, pomocí šipek se přemísti na začátek celého textu. Lze to použít i při přesunu na konec textu? Zjisti to!

NAPIŠ KRÁTKÝ TEXT A VŠE VYZKOUŠEJ. POUŽIJ VŠECHNY PROCVIČOVANÉ KLÁVESY NAPIŠ KRÁTKÝ TEXT A VŠE VYZKOUŠEJ. POUŽIJ VŠECHNY PROCVIČOVANÉ KLÁVESY. ZHODNOŤ SVOJI PRÁCI.

Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10 Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „ fotografie klávesnice a kláves“ jsou tvořeny digitalizací (panel nástrojů ve Smart Notebooku 10.8