Jarní seminář ASEP Jana Doleželová 14. 04. 2009 Praha, Knihovna AV ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ASEP pracovní setkání Praha Brno.
Advertisements

Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
IPAC - novinky • Slovník – požadavky na změny • Úprava csv • Identifikační čísla vědců • Bookmark - navrhované změny • Fasety • Mobilní IPAC • Nové druhy.
Pole u patentu - změny Kód vydavatele patentu C11$v
Pracovní setkání ASEP • Ukládání plných textů do ASEP ( příprava na hodnocení) ASEP jako repozitář, ASEP jako archiv • Citace a recenze v ASEP.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Autor práce – autoritní záznam zápis autora – základní pravidla garant - výběr garanta, zápis oddělení – zápis, kontrola aktivita – označení současných.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha Brno
ASEP-ARL Rekapitulace Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha
ASEP-ARL Pracovní seminář Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i
Seminář pro začátečníky. Zpracovatel - 1 Pokud zpracovatel není vědec Potřebuje úplné podklady, na jejichž základě zpracuje záznam a odešle ho k vystavení.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha Brno.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Kód UT ISI. Číslo UT ISI se zobrazuje pouze v exportních formátech Web of Science:Číslo UT ISI se zobrazuje pouze v exportních formátech Web of Science:
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha Brno
8. prosinec 2009, PrahaSeminář ASEP Spolupráce Národního úložiště šedé literatury (NUŠL) a ústavů AV ČR Iveta Fürstová
Pracovní seminář říjen 2013 Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha , Brno
ASEP - seminář – Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Repozitář AV ČR ASEP Repozitář AV ČR vznik I. VO II. VOIII. VO celkem Ústavy se smlouvou Ústavy bez smlouvy Počet uložených.
Podzimní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Městská knihovna Chrudim listopadu 2003.
Vkládání záznamů do databáze OBD
ASEP školení pro začínající zpracovatele
Jarní seminář ASEP 2008 Jana Doleželová Praha, Brno Knihovna AV ČR.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Brno – Praha
Šedá literatura a SIGLE Knihovna AV ČR
Seminář ASEP Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha , Brno
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Petra Bártková, Knihovna AV ČR Praha.
SBĚR PUBLIKAČNÍCH AKTIVIT 1. LF UK A VFN V ROCE 2012 Ústav vědeckých informací 1. LF UK a VFN únor 2012.
Pracovní Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna akademie věd, v. v. i. Praha,
Příprava zapisovatelů na SZZ
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
ASEP-ARL Jana Doleželová Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Souborný katalog ČR Seriály Seminář knihovníků muzeí a galerií Olomouc, Danuše Vyorálková.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
ASEP - seminář Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
KLIENT ARL školení pro pokročilé listopad Vyhledávání: zvolím bázi (epca nebo auth) zvolím jednoduché vyhledávání z rolety zvolím pole pro vyhledání.
Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Klient ARL a IPAC pohled zpracovatele Nina Ramešová, Ústav informatiky AV ČR, v.v.i.
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
OBD 2010 Kde najdeme - INIS - OBD - Publikace OBD Manuál OBD Stručný návod OBD 2.6 Novinky Informace o předávání RIV Popis údajů dodávaných do RIV v roce.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha Brno.
Kopie záznamů s daty Aktuální rok sběru: Zpracovatel pouze kopie záznamů svého ústavu ve formuláři (doporučujeme) v klientu U záznamů již odevzdaných:
Pracovní setkání Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
Novinky v registru digitalizace a možnosti další spolupráce RD SK ČR Helena Dvořáková, NK ČR.
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
Pracovní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
KLIENT školení pro pokročilé Duben Klient - program Nahrání klienta, sériové číslo Poplatky od června, celoroční? –(v červnu bude splátka za rok.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
RIV11 a sběr publikačních aktivit 1. LF UK a VFN Ústav vědeckých informací 1.LF UK a VFN Pracovní seminář 1. a
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Hodnocení efektivity výzkumu na LF UP Martin Modrianský.
ASEP školení pro začínající zpracovatele Základní informace o zpracování a vkládání dat přes webovské formuláře.
Knihovna AV ČR - evidence výsledků výzkumu v AV ČR Jana Doleželová, Zdeňka Chmelařová 1. ASEP – představení systému sběru dat v AV ČR 2. Systém ARL 3.
SEMINÁŘ „ORGANIZACE SBĚRU DAT DO IS VaVaI – informační oblasti RIV“ (Mgr. Arnold SANTUS, MŠMT) AV ČR :30 hod.
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Spolupráce se Souborným katalogem ČR
Seriály v Souborném katalogu ČR
(ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz)
Transkript prezentace:

Jarní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR

Program RIV – co nového v informačním systému (Mgr. Chmelařová) RIV – opravy – rok sběr 2003 a méně Odevzdání dat sběr 2009 Dynamické webové stránky KNAV Hodnocení – dotazy (Dr. Kadlecová) Diskuze

A pořád opravujeme  Opravy sběru duplicity Vznik: ? Řešení:procházíme soubory duplicit jednotlivých ústavů a připravujeme soubory záznamů ke smazání Soubory budou k dispozici : Termín oprav duplicit: Opravy budou probíhat dle pokynů KNAV.

A pořád opravujeme 

List – ověření – co tam najdete Skutečné duplicity Jsou v ASEP jsou v RIV Nejsou v ASEP jsou v RIV Záznamy, co nejsou duplicity (mají stejný začátek názvu, nebo shodný název) Př. Recenze

A pořád opravujeme  Opravy dat data v ARL Opravy dat sběr před do r. 2003

Změny 2009 Rekapitulace Nové druhy dokumentů P1, L1, L2, L3, L4 Změny ve struktuře B, C, J, L, M, Z Nové zařazení do RIV A – jako O ostatní Výběr zařazení do RIV jako: G, H, T, R, V

Změny 2009 Nové druhy dokumentů Užitný a průmyslový vzor (F) – P1 Prototyp a funkční vzorek (G) – L Právní předpisy a normy (H) – L1 Specializované mapy (L) – L2 Centralizované metodiky (N) – L3 Software (R) – L4 Kontrola zařazení záznamů L, Z.

Změny 2009 Nová pole C, K – článek ve sborníku ISSN - povinné vyplnění pole UT ISI - (pokud existuje) B – kniha, M – kapitola v knize B: Počet výtisků knihy M: Počet výtisků knihy, počet stran knihy J – periodikum ISSN – povinný údaj Pokud není přiděleno, je nutné oficiální název periodika! Periodika, která vychází v ČR musí být zaevidováno u MK Evidence periodického tisku a vydavatelů Kód UT ISI (WOS) – u Jimp – nový údaj

Struktura RIV 2009 Výběr druhu exportu do RIV V - Výzkumná zpráva G, H – sborníky jako celek R, T – recenze, překlady

Struktura RIV 2009 Abstrakt do RIV jako O

RIV – dotazy 1 Odevzdání výsledků na projekt CEP, kde není ústav příjemcem či spolupříjemcem Počet výtisků knihy – pokud není zjistitelný Kapitola v knize Seznam nakladatelství Seznam periodik +/-

RIV – dotazy 2 Počty autorů Používat jen pro opravdu velké skupiny autorů, jinak se poruší bibliografická hodnota naší báze! Pole se vyplňuje, pokud počet zapsaných autorů je jiný, než skutečný počet autorů výsledku. Kódování záznamů Pokud nelze nahradit (+/-), tak nechat.

RIV – dotazy 3 UT ISI u již odevzdaných záznamů v roce 2008 „… tento fakt není důvodem k vyřazení z hodnocení“ Mají se do sběru 2009 dávat výsledky s vročením 2009? „… obecně platí, že výsledky RIV mají být předkládány bez zbytečného odkladu, takže vykázání výsledků v roce 2009 již v tomto roce je rozhodně žádoucí…“ Zápis projektů operační program… „…Nelze kombinovat s návaznostmi na jiné aktivity…“

Struktura RIV 2009 Předávání dat Zpracovatel ústavu: vytvoří xml soubory, pro všechny poskytovatele (klient ARL) xml soubory zkontroluje přes web služby vytiskne protokoly, které podepíše zodpovědná osoba soubor xml i protokol se zašle (donese) do KNAV KNAV: zajistí kontrolu a odevzdání poskytovatelům

Předání dat do RIV 2009 XML (klient) Průvodky (kontroly VaV) podepsat Termín * poskytovate l zpracovatel poskytovatel RIV Termín: KNAV Poštou: KNAV (Mgr. Chmelařová) Národní 3, Praha Osobně: Praha, Brno poskytovatel RV * Změna termínu vyhrazena (závisí na poskytovatelích)

Webové stránky ústavů - 1 Charakteristika Jsou doplňkem k on-line katalogu, nikoliv jeho náhradou Přinášejí přehledné bibliografie z on-line katalogu pro jednotlivé ústavy a pracovníky těchto ústavů Přinášejí přehled výsledků aktuálního roku sběru (výsledků, které budou odevzdány do RIV v letošním roce) 60 pracovišť – 60 různých představ – každý ústav má možnost si vytvořit dynamické výstupy na své www stránky

Webové stránky ústavů - 2 Vývoj Dynamické grafické přehledy z on-line katalogu - základ pro hodnocení ústavů Grafické přehledy výsledků jednotlivých ústavů výsledků jednotlivých pracovníků výsledků oddělení ústavů výsledků sekcí výsledků oblastí

Webové stránky ústavů - 3 Současný stav: Je vytvořen základ aplikace, který bude k dispozici všem ústavům na adrese: Co nevíme: Jak bude aplikace rychlá při využívání (uvidíme, upravíme) Co ještě chybí: Výstupy do EXCElu Připomínky, náměty: Nebráníme se, praxe ukáže

Pracovníci ústavu x všichni pracovníci Pracovníci ústavu - „pracovníci v činné službě“ Nastavení: klient, autorita autora, pole 969f=ACTV Všichni pracovníci - pracovníci co za ústav publikovali v letech

Závěr Termíny: vystavení duplicit požadavky na opravy již odevzdaných dat odevzdání xml souborů a podepsaných průvodek

A kdo se k nám zatoulal …