Rybolov, vodní a lesní hospodářství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znečišťování oceánů a nadměrný rybolov
Advertisements

NEROVNOMĚRNOST ŽIVOTA NA ZEMI
VY_32_INOVACE_18 Asie - Japonsko
VY_52_INOVACE_ZE.8.68 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Hospodářská činnost člověka. národní hospodářství: lidská činnosti, které se zabývají výrobou, dopravou, prodejme a spotřebou výrobků sektory hospodářství:
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ AKADEMIE, 17. listopadu.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Bývalé státy Sovětského svazu
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
EVROPA Rusko III2-Z7-III-20.
PRIMÁRNÍ SEKTOR.
PRIMÁRNÍ SEKTOR.
Společenské a hospodářské prostředí
Lesnictví a rybolov.
USA – hospodářský obr.
JIHOVÝCHODNÍ ASIE.
JIHOZÁPADNÍ ASIE.
Austrálie.
Austrálie.
BIOSFÉRA – TYPY EKOSYSTÉMŮ
Zemědělství Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
PRIMÁRNÍ SEKTOR.
AUSTRÁLIE.
Zemědělství – živočišná výroba
Jedna ze základních hospodářských činností člověka Není zcela ovlivnitelná člověkem ( závisí na přírodních podmínkách a sociálně-ekonomických podmínkách)
VLIV ZEMĚDĚLSTVÍ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Primární sektor hospodářství
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Ing. Jolana Juřicová Modernizace výuky odborných předmětů Reg. č. projektu: CZ.1.07/1.1.08/
Austrálie- vzdálený ostrov svobody
Krajina a životní prostředí
STŘEDNÍ ASIE.
Společenské a hospodářské prostředí
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Obraz působení člověka
Bývalé státy Sovětského svazu
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Německo.
ZEMĚPIS Téma: Austrálie
SEKTORY SVĚTOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ
Životní prostředí. Rešovské vodopády Životní prostředí Zhoršující se stav životního prostředí přímo souvisí s globálními problémy dnešního světa. Řada.
GLOBÁLNÍ ZMĚNY Skleníkový efekt a globální oteplování Kyselý déšť
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Dnešní svět Ověření ve výuce: Třída: Datum:
Světové hospodářství Vývoj společnosti: Agrární (zemědělská) – industriální (průmyslová – vědecko-technická revoluce) – postindustriální (informační –
Bývalé státy Sovětského svazu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Chorvatsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV:Zemědělství TÉMATICKÝ CELEK: Společenské.
Moře Juli K.. Co se dozvíme o moři? ● Co je to a kde se nachází ● Moře na našem území ● Statistika moře ● Příklady moří ● Výjimky ● Mimozemská moře ●
PRIMÁRNÍ SEKTOR. A) Světové zemědělství Zemědělství poskytuje –potraviny, suroviny pro průmysl, chov zvířat Státy: 1)ZEMĚDĚLSTVÍ VYSPĚLÝCH ZEMÍ: –produkce.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dvořáček Josef. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
VY_32_INOVACE_Fi_III_05 Název Zemědělství /živočišná výroba/
Baltské státy VY_12_INOVACE_Rů_II_01
PRIMÁRNÍ SEKTOR.
Česko - zemědělství AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Základní škola, Hradec Králové
VY_52_INOVACE_64_Lesní a vodní hospodářství
Rozšiřování pouští.
Člověk a životní prostředí ve vzájemném působení, kterou používá a které se sám přizpůsobuje Životní prostředí ta část světa, s níž je člověk ve.
VY_52_INOVACE_54_Životní prostředí ČR
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
GLOBALIZACE.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Transkript prezentace:

Rybolov, vodní a lesní hospodářství 7. října 2005

Rybolov lov v mořích – 90 % nejen ryby, ale i korýši, měkkýši, paryby, savci bohaté rybolovné oblasti viz atlas problémem může být nadměrné využívání a znečištění moří sladkovodní ryby – JV Asie – rýžoviště - sádky, rybníky

Vodní hospodářství činnost směřující k využívání, ochraně a rozvoji vodních zdrojů důležité pro obyvatele JAK ? pro zemědělství JAK ? pro průmysl JAK ?

Lesní hospodářství lesy pokrývají 1/3 souše lesy jsou zdrojem dřeva, ovlivňují podnebí, brání erozi půdy, plní rekreační funkci, vytvářejí ‚ŽP pro mnoho živočichů odlesňování je globálním problémem

ANO - NE státy s největší produkcí mají zároveň největší intenzitu chovu na celosvětovém chovu hospodářských zvířat mají největší podíl asijské státy zemí s největší intenzitou chovu ovcí na světě je Austrálie pro hospodářství Indie je významnější chov ovcí než chov prasat

Řešení státy s největší produkcí mají zároveň největší intenzitu chovu na celosvětovém chovu hospodářských zvířat mají největší podíl asijské státy ANO

Řešení zemí s největší intenzitou chovu ovcí na světě je Austrálie NE pro hospodářství Indie je významnější chov ovcí než chov prasat ANO