Marek Budina SEKK Pardubice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“
Advertisements

Podpora personálních procesů v HR Vema Jaroslav Šmarda
Hodnocení kurzů celoživotního vzdělávání na vysokých školách
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
Počítačové kurzy v rámci projektu TyfloEmployAbility Mgr. Radek Pavlíček, TyfloCentrum Brno, o. p. s.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP Olomouc, SDRUK, IT Zpřístupňování eVŠKP současný stav a záměry.
Registrační číslo projektu: VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_11
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Informace o ukončeném projektu.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Projekt empirického výzkumu
Jak získat nadané žáky pro nové technologie Dora Kroisová 1.
SmartPhone start - Apple iPhone
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Verifikace a ISO ISO kapitola Plná verifikace pro in house(„místní“) postupy Redukovaná verifikace pro standardizované a evaluované.
Etapy práce na sociologickém výzkumu. 2 I. Formulace problému II. Rozhodnutí o populaci a vzorku III. Pilotní studie IV. Rozhodnutí o technice sběru dat.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Adéla Masopustová Alena Seifrtová Lukáš Hůla
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Nová generace laboratorních informačních systémů
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 9. prosince 2011 Odbor personální Oddělení vzdělávání, personálního rozvoje a psychologických.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Lenka Fialová Martina Procházková Ondřej Soukup Martin Valenta Cyril Vojáček 1.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Asociace knihoven vysokých škol ČR výroční konference.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Násobení zlomků – teorie a cvičení VY_32_INOVACE_19
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Pilotní ověřování studijních opor a přidělení ISBN.
Hodnocení přístupnosti soutěžních webů aneb proč se vyplatí myslet na přístupnost webů veřejné správy RNDr. Hana Bubeníčková, Mgr. Radek Pavlíček, duben.
Didaktické prostředky
1 NASKL v roce 2007 Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.
Registrace podle EMAS III
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Externí hodnocení kvality Kontrolní materiály
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Metodika zpracování části D plánů oblastí povodí KPOV, Praha, Dr.Ing. Antonín Tůma
Analýza financování přenesené a samostatné působnosti obcí a krajů v ČR Petr Toth koordinátor projektu Praha
Fyzikou a chemií k technice
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
Představení projektu Rozvoj kompetencí managementu a pracovníků VŠ MSK (s podporou ICT), CZ.1.07/2.2.00/ Prezentace projektu na společném.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum Výzkum energetického využívání kontaminované biomasy Jan Najser.
1 Strategie NASKL Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý
Centrum pro studium vysokého školství
Clearing TDD v podmínkách PRE
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Prevalence obezity v dětském věku – nové výsledky
Externí hodnocení kvality Doporučení ČSKB Vyhodnocení dotazníkové akce
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Uchovávání diplomových prací na českých vysokých školách Ivo Brožek.
1 Strategie NASKL, systémy posuzování kvality laboratoří podle NASKL Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České.
BC_EHK_N Externí hodnocení kvality (EHK) Petr Breinek.
Téma : Veřejná podpora Úvodní prezentace Ing. Ondřej Miffek Ostrava,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
aneb Assessment Centre a Development Centre
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Manuál pro obce k zákonu o právu shromažďovacím. Proč? K dispozici není žádný kvalitní komentář k zákonu č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, který.
Didaktické prostředky
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
Transkript prezentace:

Marek Budina SEKK Pardubice www.sekk.cz Nové prvky EHK 2007 Marek Budina SEKK Pardubice www.sekk.cz

Technická inovace – skupiny vzorků U řady kontrolních cyklů si účastníci volí, jaké vzorky chtějí dostávat Účastníci ušetří peníze SEKK snáze zajistí potřebné počty vzorků Týká se např.: AIM, HS, PIN, TDM

D Dimery (DD) Ukončeno organizování cyklu na „národní“ úrovni. Proč? Mnoho malých skupin, obtížné hodnocení, složité získávání materiálů, problémy se systémy Nycocard Připojení k organizaci ECAT (Nizozemsko, www.ecat.nl) Cyklus vyjmut ze seznamu akreditovaných

D Dimery (DD) Podmínka ECAT: 4 povinné cykly v roce (navíc zvýšení ceny) Poněkud překvapivě neklesl počet účastníků (2006: 166, 2007: 163) Právě probíhá kontrolní cyklus DD1/07, vyhodnocení zatím není k dispozici Opět se objevily problémy na systémech Nycocard

Močový sediment (MS) Ukončena spolupráce s LABQUALITY, cyklus nyní plně v gesci ČSKB Proč? Neochota finských kolegů nadále poskytovat tištěné fotografie, cena cyklu, problémy s přístupem k webové verzi fotek, určité potíže s časovým harmonogramem

Močový sediment (MS) Rozšířen tým supervizorů: MUDr. Petr Kubáč, Ostrava RNDr. Gustav Louženský, Praha Zadání (fotografie) se připravuje u nás Proběhl cyklus MS1/07 269 účastníků Bez stížností na použité fotografie Úspěšnost 96 %

Hemokoagulace speciální (HS) Cyklus zařazen na základě požadavků laboratoří a ČHS V roce 2006 proběhla pilotní studie (výsledky jsou na www) Supervize: Dr. Hrachovinová, ÚHKT 4 skupiny zkoušek, jen 1 kontrolní vzorek: Faktor VIII, von Willebrandův faktor Faktor IX, Faktor XI, Faktor XII Protein C, Protein S, Protein C Global, APC - rezistence Faktor II, Faktor V, Faktor VII, Faktor X V roce 2007 první cyklus začíná 4.4.

Hemokoagulační stanovení systémy POCT (HP) Cyklus zařazen na základě požadavků laboratoří a ČHS V roce 2006 proběhla pilotní studie (výsledky jsou na www) Supervize: Dr. Kessler, Pelhřimov Kontrolní vzorky dodává UK NEQAS (úzká spolupráce) Součástí cyklu je jak stanovení INR, tak interpretace výsledků V roce 2007 první cyklus začíná 14.5.

Uvádění odhadů nejistot Na webu je k dispozici pomůcka pro výpočet. Změna v PL: Zprávy pro účastníky:

Toleranční rozpětí Došlo ke změně některých tolerančních rozpětí Největší změny nastaly u KO: WBC: 15 %  13 % Hemoglobin: 8 %  6 % PLT: 20 %  20 % pro počty > 200.109/l  27 % pro počty < 200.109/l

Srovnání - WBC KO1/06 KO1/07

Srovnání - Hemoglobin KO1/07 KO1/06

Výsledky na www Překvapivým zjištěním dotazníkové akce (2006) bylo to, že velké části laboratoří nevyhovuje skutečnost, že výsledky cyklů jsou na webu jen v angličtině Proto byla od roku 2007 změněna jazyková skladba výsledků cyklů na webu

Děkuji Vám za pozornost