PPP projekty v ČR Šance nebo riziko? Ing. Jan Pavel, Ph.D. katedra veřejných financí Vysoká škola ekonomická v Praze Transparency International – Česká.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PPP a klasická veřejná zakázka
Advertisements

Finanční vzdělávání jako důležitý prvek ochrany spotřebitele na finančním trhu Mgr. Klára Hájková náměstkyně ministra financí, sekce Finanční trh 31. března.
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Software Development Conference 2007 Vztah dodavatele a odběratele Zdeněk Borůvka.
Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Hodnota za peníze v projektech PPP: Úvod k pojmům Owain Ellis 12. června 2008.
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Siemens Business Services: Vedoucí poskytovatel eGovernment řešení v Evropě Pasová agenda.
Řízení poradců ze soukromého sektoru Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior.
Facility management ČSN EN
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Výběr informačního systému Karel Jaborník
Digitální správa věcí veřejných
Ekonomický program NS-LEV 21 Filip Drapák http://
RNDr. Ladislava Rohlová RNDr. Ladislava Rohlová Aplikace materiálových toků v průmyslovém podniku ENVIKONGRES BRNO 2006.
Výsledky průzkumu a náměty pro inovaci předmětu FINANCE Doc. Ing. Mária Režňáková, CSc.
Investiční potřeby & dluhové financování Jan Šnajdr Odbor poradenství infrastrukturních projektů Česká spořitelna.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Případová studie – práce ve skupinách Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Uherské Hradiště 2009.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Běžné chyby při řízení procesů PPP Maarten Groothuis.
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
Příprava projektu v praxi Shrnutí Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Brno 2009.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Transparency International - Czech Republic1 Veřejné zakázky nevládním pohledem David Ondráčka, M.A. Transparency International ČR.
Korupce a veřejné zakázky
Práce s mezinárodními dodavateli Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior Project.
Výukový program: Ekonomické lyceum Název programu: Hospodářská politika státu Vypracoval: Ing. Lenka Gabrielová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Institucionální a věcné aspekty státní podpory exportu
Obsah Obsah Etapy realizace PPP projektu
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Strategické plánování. Management rozhoduje o: Předmětu podnikání Jeho cíli Způsobu, jak k tomu cíli dospět STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Obchodování s emisemi skleníkových plynů jako nástroj redukce emisí Samostatné oddělení změny klimatu Tomáš Chmelík Samostatné oddělení změny klimatu Ministerstvo.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
MARKETINGOVÝ MIX.
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
Řešení sporů – úvod I. konzultace Naděžda Rozehnalová Tereza Kyselovská.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Veřejné finance Veřejný sektor, veřejné statky
VZDĚLÁVACÍ POLITIKA.
Řešení sporů – úvod I. konzultace Naděžda Rozehnalová.
Soustava veřejných rozpočtů. Osnova kurzu 1.Veřejné rozpočty v ČR 2.Státní rozpočet a rozpočtový proces 3.Střednědobé rozpočtování 4.Územní rozpočty 5.Podmíněné.
Dodavatelsko- odběratelské vztahy při realizaci stavby
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Ivan Matulík Ředitel Úřadu Regionální rady Učíme se investovat VÝROČNÍ KONFERENCE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Přerov
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Úřadem vlády ČR Mgr. Zuzana Profousová.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek a Zpráva o plnění Národního plánu za rok 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Faktory úspěchu a získané zkušenosti pro projekt PPP D4 v ČR
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Nezaměstnanost (a agregátní nabídka)
Katedra řízení podniku
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Evropská ekonomika: společně jsme silnější
Transkript prezentace:

PPP projekty v ČR Šance nebo riziko? Ing. Jan Pavel, Ph.D. katedra veřejných financí Vysoká škola ekonomická v Praze Transparency International – Česká republika

„Použití projektů PPP nemůže být zdůvodňováno tím, že dochází k uvolnění veřejných prostředků!“ Eduardo Engel, Ronald Fischer, and Alexander Galetovic Yale University, Universidad de Los Andes, Universidad de Chile THE BASIC PUBLIC FINANCE OF PUBLIC-PRIVATE PARTNERSHIPS

Vysoká poptávka po PPP v ČR Hlavním důvodem je nedobrý stav veřejných financí. Vysoký podíl mandatorních sociálních výdajů vytlačuje veřejné investice. Redukce mandatorních výdajů je nepopulární, proto se jako jednodušší jeví hledat řešení v PPP.

Ale … PPP projekty jsou nesprávně chápány Zdroj finančních prostředků na veřejné investice X Nástroj pro efektivnější alokaci zdrojů

Správné rozhodování o použití konceptu PPP Je nutné porovnat: nárůst transakčních nákladů (např. externí poradci, monitorování) pokles produkčních nákladů Jen v situaci, kdy je pokles produkčních nákladů větší než nárůst nákladů transakčních, je racionální realizovat PPP.

Brown-Potoskiho model

Definice výstupů Smlouva musí přesně definovat kvantitativní i kvalitativní aspekty výstupů. Definice kvality získává na významu, pokud jsou výstupy obtížně měřitelné a jejich produkce vyžaduje specifické investice. Při případných soudních sporech a arbitrážích bude kvalita definice výstupů ve smlouvě klíčová! Transakční náklady jsou tím větší, čím obtížnější je definovat výstupy.

Co nesmí chybět ve smlouvě? Specifikace výstupů Platební podmínky Podmínky monitorování Systém komunikace Mechanismus změny Konec kontraktu

Základní předpoklady pro úspěšnou implementaci PPP Transparentní politické rozhodování Schopnost jednoznačně definovat výstupy Vysoká vynutitelnost práva Schopnost veřejného sektoru zajistit správné rozdělení rizik mezi zadavatele a dodavatele

Průzkum představ jednotlivých zadavatelů Provedeno TIC na jaře 2007 Závěry: Zadavatelé nemají vypracovanou strategii využívání PPP. Nejsou schopni definovat požadavky na výstupy. Nemají představu o dopadech na deficit a dluh. Primárním důvodem pro použití PPP je nedostatek veřejných prostředků.

Zkušenosti s PPP v ČR jsou sporné… D47 Smlouva bez výběrového řízení Neschopnost definovat požadovaný produkt Elektronické mýtné Problémy při výběru dodavatele Špatné časové nastavení Změny v zadání Navíc obecná neochota úřadů poskytovat informace s odkazem na obchodní tajemství.

Doporučení Představitelé veřejného sektoru by se měli primárně zaměřit na reformu veřejných rozpočtů s cílem získat dostatek finančních prostředků na rozsáhlé investiční akce. Komparace efektivnosti zajištění určitého projektu ve formě PPP a klasické veřejné zakázky by měla být prováděna samostatně a ne být integrována do agendy externího poradce realizujícího vlastní PPP projekt. Vzhledem k možným dlouhodobým fiskálním rizikům je nutné se vyvarovat decentralizaci při přípravě smluv na PPP projekty (jako tomu bylo v případě externích poradců). Je vhodné uplatňovat silný dohled.