REAL-TIME TRACKING OF PID VEHICLES Odstraňování bariér ve veřejné dopravě v Praze Ing. Libor Šíma, Odbor rozvoje a financování dopravy MHMP Ostrava 20.9.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopravní politika na léta 2005 – 2013 Dopravní politika je základním strategickým dokumentem pro sektor dopravy a deklaruje, co stát a jeho exekutiva v.
Advertisements

Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
BEZBARIÉROVÁ MHD V NOVÉM JIČÍNĚ Rozvoj dopravní obslužnosti regionu Zavedení nové moderní místní hromadné dopravy pro obyvatele města Nový Jičín, Kunín.
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Doprava. Doprava Témata prezentace Dopravní muzeum Dresden DVB dopravní podnik Letiště Drážďany Stavba mostu Waldschlösschenbrücke Turistická atrakce.
 Městská hromadná doprava ve Žďáru nad Sázavou zabezpečuje přepravní potřeby na území města čtrnácti autobusovými linkami (1A-1D, 2A, 2B, 3A-3C, 4A-4C,
INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jan Šimůnek Ing. Martin Jareš
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Struktura projektu  Charakteristika oblastí, kterými trasa linky 213 prochází  Historie a současnost linky 213  Preference autobusů v síti městské.
Strategie dopravy ČR ve vztahu k IDS
Mezinárodní konference DOPRAVA BEZ BARIÉR
Jak dál? DOPRAVNÍ PROBLÉMY PRAHY 8jinak
Přepravní průzkumy Filip Hercík.
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
Srovnávaná města: 1. Praha 2. Londýn 3. Paříž 4. Berlín 5. Athény 6. Budapešť 7. Vídeň.
Bezbariérovost veřejné dopravy
1 European Bus System of the Future Evropský autobusový systém budoucnosti Ing. Jan Barchánek
INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jan Šimůnek Ing. Martin Jareš
Historie MHD I N S T I T U T D O P R A V Y
Smluvní zajištění Pražské integrované dopravy
CNG jako lék na znečištěný vzduch Karel Havel, člen dozorčí rady Svazu dopravy, předseda představenstva ČSAD Česká Lípa a.s. CNG jako lék na znečištěný.
STUDIE ROZVOJE DOPRAVY V AGLOMERACI CHOMUTOV-JIRKOV
I N S T I T U T D O P R A V Y VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní 17. listopadu 15; Ostrava – Poruba tel.: ; 5210
I N S T I T U T D O P R A V Y VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní 17. listopadu 15; Ostrava – Poruba tel.: ; 5210
Kvalita a úroveň městské dopravy v Praze
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Doporučené zdroje pro studium předmětu "Trakční vozidla MHD"
Přínosy členství v Mezinárodním svazu veřejné dopravy- UITP Valná hromada Svaz Dopravy České republiky 5/2/2009.
Provozní a přepravní ukazatele městské dopravy
města vesnice  méně domů  méně obyvatel  Je obklopena přírodou, lesama, polema a loukama.  co bývá ve vesnici?  škola  obecní úřad  kostel  menší.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Plánování a organizace veřejné dopravy
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
Dopravní prostředky MHD
I N S T I T U T D O P R A V Y VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní 17. listopadu 15; Ostrava – Poruba tel.: ; 5210
Dopravní prostředky MHD
Medzinárodná konferencia 04. a , Hotel pod zámkom, Bojnice.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Integrované dopravní systémy (IDS) Ing. Tomáš.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Zásady a pravidla Národního rozvojového programu mobility pro všechny Mgr. Barbora Mičicová tajemnice Řídícího výboru NRPM.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_33-14 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Název školyZákladní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektuCZ.1.07./1.4.00/ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Česká republika ZŠ Hejnice 2010 Doprava a spoje Mgr. Jan Kašpar.
1 Název projektu: Pořízení trolejbusů MDPO, a.s..
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování veřejné dopravy Význam a charakteristika dopravy: Propojuje všechna odvětví hospodářství Propojuje všechna.
Zóny placeného stání na území hlavního města Prahy – květen 2015 Ing. Libor Šíma odbor rozvoje a financování dopravy MHMP
Městská hromadná doprava ve Stockholmu Studentská konference Nedorost Jakub, DMŽ3.
TECHNICKÉ SLUŽBY BAHOZA s. r. o. Klimatizační jednotky tramvajových vozidel Ing. Ladislav Meluš.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Provozní a technické prostředky silniční a.
Sdružení dopravních podniků ČR odborná skupina TRAMVAJE
VLAKY Od koněspřežky po super vlaky Autor: Eduard Špička.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Autor: Bc. Lucie Nechvátalová Vedoucí: Ing. Ondrej Stopka, PhD.
Stárnutí a veřejný prostor – Praha 2017
Sortiment poskytovaných služeb v železniční dopravě; dopravní ceniny, tarify, slevy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana.
LISABON ZUZANA JELÍNKOVÁ 2.C.
Konference City Changers
Wien – Baden: integrace tramvaje se železnicí
nový územní plán hlavního města Prahy
Workshop Tramvaje na Václavském náměstí
ING. MARTIN AMBROŽ AŽD Praha s.r.o..
Fakulta dopravní ČVUT v Praze konference IDS, Žďár nad Sázavou
Lodní doprava jako součást MHD v ČR
Transkript prezentace:

REAL-TIME TRACKING OF PID VEHICLES Odstraňování bariér ve veřejné dopravě v Praze Ing. Libor Šíma, Odbor rozvoje a financování dopravy MHMP Ostrava

Počet obyvatel : Rozloha 496 km 2. Počet městských částí - 57 Síť metra: 59,1 km (57 stanic) Síť tramvají: 142,4 km Síť autobusů: 687,0 km figures 2012 Prague

Dělba přepravní práce Počítáno v pracovní dny na cestách po městě 57 : 43 Veřejná doprava (PID) Individuální přeprava

Základní data PID METRO - 3 linky A, B, C - 57 stanic (3 přestupní) - 59,1 km 2 typy souprav: A and B – modernizované sovětské jednotky M C – české jednotky - Siemens M1 – vyrobené v bývalém závodě Siemens na Zličíně

TRAMVAJE – 956 vozů síť – 142,4 km Standardní tramvaje – včetně částečně nízkopodlažních kloubové tramvaje – všechny nízkopodlažní

AUTOBUSY – 1138 vozů, síť 687 km ve městě standardní nízkopodlažní kloubové kloubové nízkopodlažní

MIDIBUSES S

Doplňková doprava trajekty Pozemní lanovka – Újezd - Petřín

INFRASTRUKTURA – Metro I

INFRASTRUKTURA – Metro II - 3 linky A, B, C - 57 stanic (3 přestupní) - 59,1 km -34 bezbariérových -2 částečně bezbariérových (s asistentem) -21 bariérových

Infrastruktura – tramvajové zastávky I

Infrastruktura – tramvajové zastávky II 630 zastávek 245 bariérových 319 částečně bezbariérových 66 bezbariérových

Koncepce – Praha bezbariérová pracovní skupina MHMP 2013 – duben – Komise Rady HMP Předseda komise – radní pro dopravu Členové – politici, úředníci, občanská sdružení, aj – říjen – Rada HMP 2013 – listopad – Zastupitelstvo HMP

Děkuji za pozornost Ing. Libor Šíma