Pro město Sokolov Dne 3. 8. 2010. Zajišťujeme pomoc a ochranu dětem, mladým lidem a rodinám v tíživých životních situacích. Přispíváme prevenci před vznikem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Poradna Pro Rodinu Šumperk
Azylový dům pro rodiny s dětmi
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Přehled pořádaných akcí, které můžete sponzorovat :
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2007 FAUST, o.s.. STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCI: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Poslání Intervenčního centra
Aktivity projektu E-BEZPEČÍ & E-SYNERGIE
Linka bezpečí a bezpečný internet Searching Session NTK 2013 Praha, 8. října 2013 Peter Porubský.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
ohroženým domácím násilím
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Linka bezpečí.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
Sdružení Podané ruce, o.s.
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Dětský domov Jesenské – Projekt Česko-slovenská výměna zkušeností v oblasti práce a sociálních věcí CZ.1.04/5.1.01/ Tento projekt.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
o.s. ISIS: jediné sdružení v Olomouckém kraji specializované výhradně na pomoc náhradním rodinám dvacetiletá tradice:
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Projekt CHIPS Projekt k řešení sociálně-patologických jevů.
Podpora mateřských a základních škol formou šablon
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Eva Cigániková AUTOR: Mgr. Eva Cigániková VY_32_INOVACE_OV,7_15_MEZI.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Telefonická krizová pomoc. terénní služba poskytovaná na přechodnou dobu osobám, které se nacházejí v situaci ohrožení zdraví nebo života nebo v jiné.
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Azylový dům pro rodiny s dětmi
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

Pro město Sokolov Dne

Zajišťujeme pomoc a ochranu dětem, mladým lidem a rodinám v tíživých životních situacích. Přispíváme prevenci před vznikem těchto situací prostřednictvím telefonických a online služeb, vzdělávacích a publikačních aktivit. Pomáháme dětem řešit jejich problémy

Linka bezpečí · Linka vzkaz domů · , Rodičovská linka · Pomoc online · Web · ová poradna · Chat Linky bezpečí · SLUŽBY SDRUŽENÍ LINKA BEZPEČÍ

, Linka důvěry pro děti a mládež do 18 let (studenty do 26 let) v krizových životních situacích. telefonická služba funguje 24 hodin denně zdarma z pevných i mobilních sítí v rámci celé České republiky anonymně Linka bezpečí online: chat ová poradna LINKA BEZPEČÍ

LINKA BEZPEČÍ A STATISTIKY dovolání = 68 0 přijatých telefonátů denně tematické hovory 5 6 % testovací hovory Poděkování, informace, vzkaz – o problémech Problémy s láskou, partnerství 20% Rodinné vztahy 18% Vrstevnické vztahy 14% Osobnostní a zdravotní problémy 12% Školní problémy 6% Syndrom týraného a zneužívaného dítěte (CAN) 8% Problémy sexuálního zrání a soužití 8% Ostatní témata 7% Šikana, etnické a rasové problémy 5% Závislosti 2% Nekategorizováno Internet Každý den se nám svěří se svým trápením cca 300 dětí (tematické hovory). Jde o hovory vážné i informační a naší snahou je každému dítěti aktuálně pomoci, nechat jej vypovídat a společně nacházet řešení, která v danou chvíli pomohou řešit krizové situace. Případně zprostředkujeme kontakt na odborná pracoviště v místě bydliště.

, , Linka pro děti a mladé lidi, které situace v rodině, ve škole nebo v ústavním zařízení donutí k útěku nebo těm, kteří o takovém kroku prozatím jen uvažují. Z pevných linek je služba zdarma každý den od 8:00 do 22:00 h. LINKA VZKAZ DOMŮ POMNĚNKOVÝ DEN 25. května – Mezinárodní den pohřešovaných dětí. Zakoupením symbolu „pomněnky“ je podpořena bezplatná telefonní Linka vzkaz domů. KAMPAŇ „Na útěku tě může potkat cokoliv“

, Odborné poradenství pro rodiče, další rodinné příslušníky i pedagogy, kteří mají problémy s výchovou dětí nebo nejsou lhostejní k porušování práv dětí v ČR. Služba je k dispozici každý pracovní den odpoledne: pondělí, středa, pátek od 13:00 do 16:00 h a úterý a čtvrtek od 16:00 do 19:00 h. RODIČOVSKÁ LINKA KAMPAŇ Barbie, Ken „První ztrátou kontaktu s dítětem může vše začít“

, Slouží dětem a dospívajícím, kteří pociťují znepokojení a ohrožení během prohlížení webových stránek, při chatování,hraní her nebo když jsou obtěžováni prostřednictvím mobilu či jiných komunikačních médií. Služba je zdarma na bezplatné nonstop krizové lince, na chatu nebo em. K dispozici je 24 hodin denně v rámci projektu Safer Internet CZ od roku Pomoconline.cz - bezplatná poradna pro bezpečnější internet KAMPAŇ „Na internetu nikdy nevíš, kdo je na druhé straně“

AKTUÁLNÍ KAMPAŇ DMS LINKA BEZPEČÍ

NOVÁ MICROSITE LINKY BEZPEČÍ V roce 2009 vznikla ve spolupráci s patronem Sdružení Linka bezpečí a agenturou DDB a Klucivespolek microsite Projekt je určený všem dětem, ale i jejich rodičům a dospělým, kteří hledají informace … dříve než zvednou sluchátko. Sdružení Linka bezpečí získalo za projekt hlavní cenuwww.richardmaproblem.cz soutěže Žihadlo 2009 v kategorii „veřejně prospěšná internetová kampaň“.

ROČNÍ NÁKLADY 2010 Předpokládané náklady Kč osobní náklady k zajištění odborných služeb krizové intervence 62% materiálové náklady a energie 3% služby 34% ostatní náklady 1% - nabízíme podmínky na úrovni partnerství -usilujeme o snižování nákladů formou nefinančních darů -spolupracujeme s významnými partnery, jako je Nadace O2, RWE, ČEPS, VZP, Havel & Holásek, DDB aj. K zajišťuje služby Sdružení Linka bezpečí 130 zaměstnanců a konzultantů.

ZDROJE FINANCOVÁNÍ 2010 stát a kraje 23% EU 18% firemní a nefiremní nadace 14% firmy 35% sbírky a individuální dárci 8% výnosy z vlastní činnosti 3%

1.Linka bezpečí poskytuje unikátní služby telefonické a online krizové pomoci dětem a dospívajícím, NEPŘETRŽITĚ a ZDARMA z pevných i mobilních sítí, po celé ČR. 2.Sdružení Linka bezpečí je významná nezisková organizace, působící v oblasti sociálních služeb, zajišťující telefonické a online služby na linkách důvěry; v ČR poskytuje své bezplatné služby již od roku Splňujeme evropské standardy služeb, jsme aktivními členy mezinárodní organizace dětských linek důvěry – CHILD HELPLINE INTERNATIONAL. 4.Pomáháme dětem a rodinám v krizi, při řešení tíživých životních situací. Předcházíme vzniku a rozvoji psychopatologických jevů. Působíme tak zásadně i v oblasti prevence. DŮVODY, PROČ S NÁMI SPOLUPRACOVAT

VÝBĚR Z AKCÍ PŘIPRAVOVANÝCH V ROCE 2010: kampaň na zviditelnění nové webové stránky vydávání odborného časopisu publikace Děti a jejich problémy III. propagace významných dnů souvisejících s ochranou dětí Pomněnkový den - Mezinárodního dne pohřešovaných dětí (25. května) 2. benefiční koncert pro Linku bezpečí (vysílaný v přímém přenosu na ČT1)

generální partner generální sponzor významní partneři hlavní partneři

odborní partneři dotace a granty

Děkujeme za pozornost a těšíme se na spolupráci s Vámi! Společně pomůžeme dětem řešit jejich problémy. „Co je pro mě bezpečí“, Janička 6 let