Buňka Základem tabulky je buňka (cell).

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_09_ICT_501_Rok
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Prostředí tabulkového kalkulátoru, základní operace Vypracoval : Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky.
X EXEL.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
IT Začátečníci Modul 4 MS EXCEL.
Excel – funkce.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Zadání úlohy Podle předlohy vytvořte aktivní tabulku „Převádění stupňů“, ve které budete převádět hodnoty teplot ve stupních Celsia na stupně Fahrenheita.
Excel – editace ( formát ) buněk
Absolutní odkaz  Někdy při kopírování vzorců potřebujeme, aby se některé odkazy neměnily.  K takovému účelu slouží absolutní odkazy, které mají podle.
Excel – formát čísla. Formát čísla Při práci v tabulkách je důležitý formát dat v buňce Zvolený formát ovlivňuje nejenom zobrazení dat v buňce, ale i.
Základní zásady pro výpočty v buňce 1)Každý vzorec musí začínat znakem „rovná se“ =. 2)Pokud znak nenapíšeme, program nic nespočítá. 3)Zápis vzorce nesmí.
EXCEL 2010 Metody vkládání dat. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Cvičení Podle předlohy vytvoř tabulku pro přehled známek.
Základy ovládání operačního systému III
Excel – vzorce.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Tabulkové kalkulátory
Úvod  Nejdůležitější vlastností grafu je sdělit dané informace.  Grafy mohou mít různou podobu (barevné, plastické…).  Vždy je důležité, aby se z nich.
Word – Struktura dokumentu
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Úvod  Při psaní vzorců se můžeme dopustit různých chyb.  Pokud se dopustíme chyby kterou Excel odhalí, bude nás informovat chybovým hlášením.  Chyby.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Práce s tabulkami.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Microsoft Excel  Editor z kancelářského balíku Microsoft Office.  Patří mezi tabulkové kalkulátory – aplikace, která hromadně zpracovává data.  Konkurenční.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
EXCEL 2010 Odstranění řádků a sloupců. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_08 Informatika - MS Excel – MIN, MAX Autor: Pavlína.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_06 Informatika - MS Excel – Matematické operace.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
19 Word - úvod VY_32_INOVACE_19 autor:Mgr. Tomáš Polák identifikace:C třída:6. předmět:Inf anotace:Úvodní hodina kapitoly Word, žáci se seznámí se.
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-4.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
MS Excel – Chyby ve vzorcích
Vypracoval-Matěj Šmíd
MS Excel – Absolutní odkaz
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
MS Excel – Žákovská knížka
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Inf Tabulkový procesor
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
MS Excel - Úvod Název : VY_32_inovace_01 Informatika - MS Excel - Úvod
MS Excel – Relativní odkaz
MS Excel – Vytváříme nový graf
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Transkript prezentace:

Buňka Základem tabulky je buňka (cell). Tabulka je složena z buněk uspořádaných do řádků a sloupců. Buňka je nositelem informace – může obsahovat např. text, číslo, vzorec.

Adresa buňky slouží k rozeznání jednotlivých buněk jsou důležité při psaní vzorců průsečík řádku a sloupce pole názvů záhlaví Adresa B3 znamená: sloupec B, řádek 3

Výběr buněk Výběr jedné buňky: Výběr více buněk: Levým tlačítkem klikneme do buňky, se kterou chceme pracovat – buňka se označí. Výběr více buněk: Levým tlačítkem klikneme do buňky, ve které bude tabulka začínat. Tažením si roztáhneme požadované označení.

Výběr celého řádku či sloupce Levým tlačítkem klikneme v záhlaví na číslo řádku. Výsledek – označení celého řádku Levým tlačítkem klikneme v záhlaví na název sloupce Výsledek – označení celého sloupce

Výběr celé tabulky Průsečík řádků a sloupců Pokud klikneme levým tlačítkem myši na průsečík řádků a sloupců, označíme celou tabulku sešitu. Průsečík řádků a sloupců

Výběr nesousedních buněk Držíme klávesu CTRL a levým tlačítkem myši klikneme na požadované buňky.

Velikost buňky V záhlaví s názvem sloupce či číslem řádku můžeme zvětšovat nebo zmenšovat velikost buněk tažením myší. Označení 4. řádku tabulky, změna šířky sloupce B Označení sloupce B tabulky, změna šířky 3. řádku

Pohyb v buňkách V listu se můžeme pohybovat pomocí myši, kláves, klávesovými kombinacemi. Kurzorová klávesa ↑ posun o jednu buňku nahoru Kurzorová klávesa → posun o jednu buňku doprava Kurzorová klávesa ← posun o jednu buňku doleva Kurzorová klávesa ↓ posun o jednu buňku dolů

Pohyb v buňkách Ctrl + ↑ posun na horní okraj tabulky Ctrl + → posun na pravý okraj tabulky Ctrl + ← posun na levý okraj tabulky Ctrl + ↓ posun na dolní okraj tabulky

Pohyb v buňkách Tabulátor posun o jednu buňku vpravo Shift + Tab posun o jednu buňku vlevo Home posun na první buňku v řádku Ctrl + Home posun na první buňku listu PgUp skok o obrazovku nahoru PgDown skok obrazovku dolů F5 přesun na vybranou adresu

Zdroje Literatura: VANÍČEK, Jiří. Informatika pro základní školy a víceletá gymnázia 2. díl. Brno: CP Books, 2005, ISBN 80-251-0630-6. Obrázky: Vlastní, snímky obrazovky aplikace Excel systému Microsoft Office 2010.