Česká spořitelna, a.s. Oblastní pobočka v Liberci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční gramotnost Fynanční gramotnost
Advertisements

7. července 2013VY_32_INOVACE_100303_Bankovnictvi_3_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Blaha. Obchodní akademie.
ZŠ a MŠ L.Kuby 48 České Budějovice Mgr. Libuše Jandová Počet hodin: 1.
Produkty finančního trhu
Nástroje finančního trhu
Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Stavební spoření, úvěry, leasing
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_62_INOVACE_1_2_14 „Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Přebytkový rozpočet spoření.
1 VOLKSBANK – PARTNER PŘI EXPORTU DO RUSKA Filip Vavruška.
Vkladové služby.
Dluhové cenné papíry. Dluhopis.
Dluhové cenné papíry Dluhopis
Vychytávky s hypotékou
Úvěrové služby bank říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana.
B ANKOVNICTVÍ. P ASIVNÍ BANKOVNÍ OBCHODY B ANKOVNÍ ÚČET Bankovní ú č et (konto) je základní bankovní produkt, s nimž jsou spojeny (resp. do značné míry.
Problematika úvěrů v praxi – Československá obchodní banka, a. s.
Hypoteční úvěr Stavební spoření
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
1 Preferujete vrabce v hrsti? Konzervativní investiční řešení v praxi
Tomáš Rozsypal, A09N0169P, obor Finanční informatika a statistika.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
HYPOTEČNÍ ÚVĚR. STAVEBNÍ SPOŘENÍ.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_05 Název materiálu: SPOŘENÍ NA STÁŘÍ Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje.
Petr Machala. Kde můžete mít uložené peníze? Kdo vám může poskytnout úvěr? 1.Bankovní účty 2.Podílové fondy 3.ETF (fondy obchodované na burzách) 4.Investiční.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Krátkodobý finanční majetek Bankovní účty Krátkodobé bankovní úvěry
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy : Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
FINANČNÍ PRODUKTY 4. Téma.
Pasivní bankovní obchody Platebně zúčtovací bankovní produkty
Produkty finančního trhu Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Jana Urbanová Lucie Chvojková Martina Kakáčková
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Nominální a reálná úroková sazba
Charakteristika a členění bankovních produktů
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
1 Bankovní úvěrové analýzy Banky, úvěrové produkty Průběžný test 1 OtázkyJméno:……………………………………….Skupina:……………………………………. Datum:
Finanční trh. finanční trh nabídka a poptávka peněz, cenných papírů a dalších forem kapitálu nabídka a poptávka peněz, cenných papírů a dalších forem.
Finanční trh. Pojmy Úrok- peněžitá odměna za půjčení peněz Úroková míra- velikost úroků v procentech, procentní vyjádření navýšení půjčené částky za určité.
Název: Finanční trh a některé jeho produkty Autor: Ing. Luboš Janovský Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Finanční produkty Ročník:3.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_12 Název materiáluBěžný účet,
Ing. Veronika Dostálková MBA ZADLUŽOVÁNÍ Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Financování firmy Zajištění finančních prostředků.
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
Ing. Veronika Dostálková MBA BANKOVNÍ PRODUKTY Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Akademie STING, téma 3 z 61 Bankovnictví Téma 3: Aktivní bankovní obchody 1.Typologie aktivních obchodů 2.Proces úvěrování 3.Finančně úvěrové obchody.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku z obchodní korporace a úroky z držby.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Druhy bank. Obchodní banky (komerční) Hypoteční banky Úvěrová a spořitelní družstva (kampeličky) Banky se speciálními funkcemi.
OPAKOVÁNÍ MAJETKOVÝCH CENNÝCH PAPÍRŮ ÚVĚROVÉ CENNÉ PAPÍRY OBLIGACE/DLUHOPISY.
1 Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0206 Název vzdělávacího materiálu: Vkladové služby bank Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek.
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_62_INOVACE_40 Jméno autora: Ing. Gabriela Hautová Název.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Finanční matematika 2. část
Kam s penězi, aby nezahálely
Kód vzdělávacího materiálu:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza bankovních produktů v ČR Autor bakalářské práce: Marie.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti   Vzdělávací materiál: Prezentace.
Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
DUM - Digitální Učební Materiál
Část VI: Hypoteční úvěry
DUM - Digitální Učební Materiál
Transkript prezentace:

Česká spořitelna, a.s. Oblastní pobočka v Liberci BANKA PARTNER DO ŽIVOTA Prezentace přednášky pro studenty středních škol v roce 2006 podporovaná Libereckým krajem Česká spořitelna, a.s. Oblastní pobočka v Liberci

Jak vznikla tato prezentace? ČS nabídla Libereckému kraji uspořádat osvětovou přednášku pro studenty Pilotní projekt na obchodních akademiích v roce 2005 Cíl: podat výklad o praktických postupech při jednáních s bankou a o hlavních skupinách bankovních produktů DISKUTUJME po každém bloku

Témata prezentace Vkladové produkty Úvěrové produkty Jak vyhodnotit výhodnost vkladu Strukturování vkladu klientem Úvěrové produkty Úvěrová smlouva Investiční produkty – proč investovat? Ukázky vývoje fondů Jak pracovat s účtem – klasicky nebo elektronicky?

Vkladové produkty Běžný účet Termínovaný účet Investování do cenných papírů Životní pojištění Penzijní fond Stavební spoření

Výhodnost vkladu Běžný účet (sporožirový účet) Slouží pro platební styk klienta Variabilita ovládání – PC,telefon,mobil Úrok SÚ 0,1 až 1,55 % (pásmové úročení) Úrok BÚ 0,1 až 1,55 % (pásmové úročení) Balíčky produktů – Student + (0,85%) Vkladový(termínovaný) účet Slouží pro zhodnocení vkladu Sjednán na určitou dobu s fixním úrokem Jistota výnosu X nízký úrok (0,5 až 2,4 %) Možnost výběru bez sankce do 25% vkladu

Výhodnost vkladu Investování do cenných papírů Životní pojištění Různé druhy CP Přímá úměra mezi rizikem a výnosem Výnos 1,5 % a výše po 6 měsících bez daně většinou není zaručena návratnost původní investice Životní pojištění Pojištění na smrt, úraz a některé nemoci Výnos 2 až 4 %, ale placení pojistného Odpočet z daně z příjmu fyzických osob

Výhodnost vkladu Penzijní připojištění Stavební spoření Výnos 2 až 3,5% Státní příspěvek až 150,- Kč/měs. Odpočet z daně z příjmu fyzických osob Stavební spoření Úrokový výnos většinou 2% p.a., při započítání státní podpory však průměr kolem 10% (dle rytmu splátek) Přiznání statní podpory (max. 3.000,- Kč/rok z vkladu 20.000,- Kč) Délka spoření 6 let

Úvěrové produkty Úvěry fyzickým a právnickým osobám Hotovostní X účelové Splátkový kalendář X kontokorentní úvěr Úvěry ze stavebního spoření Hypoteční úvěry Kreditní a charge karty Sporoservis

Úvěrová smlouva POTŘEBNÉ DOKLADY průkaz totožnosti v případě zaměstnance, kterému není pravidelně převáděn příjem na SÚ, „Potvrzení zaměstnavatele o výši pracovního příjmu zaměstnance“ v případě podnikatele živnostenský list a daňové přiznání za poslední 2 roky

Úvěrová smlouva NÁLEŽITOSTI Jednoznačná identifikace věřitele a dlužníka Částka úvěru, úrok, doba splatnosti Periodicita a výše splátek RPSN - roční procentní sazba nákladů Způsob zajištění Ostatní podmínky Sankce za nedodržení podmínek Podpisy obou stran

Hypotéční úvěry DEFINICE Hypoteční úvěr je úvěr, který je poskytnut na investice do nemovitosti nebo na její výstavbu či pořízení a jehož splácení včetně příslušenství je zajištěno zástavním právem k této, i rozestavěné, nebo jiné nemovitosti na území České republiky.

Investiční produkty Pokladniční poukázky Státní dluhopisy Firemní dluhopisy Hypotéční zástavní listy Akcie Investiční fondy

Hypotéční zástavní listy DEFINICE Jsou zvláštní dluhopisy, jejichž jmenovitá hodnota, jakož i hodnota poměrného výnosu, je plně kryta pohledávkami z hypotečních úvěrů (řádné krytí), popřípadě též náhradním způsobem podle zákona č. 530/1990 Sb., o dluhopisech (náhradní krytí).

Investiční fondy Výše výnosu je přímo úměrná míře rizika investice Základní 3 typy fondů Fondy peněžního trhu – Sporoinvest Dluhopisové fondy – Sporobond Akciové fondy – Sporotrend Smíšené fondy – Dynamický MIX

Investiční produkty Investiční nabídka Zpráva pro klienty Investiční průvodce

Jak pracovat s běžným účtem - klasicky nebo elektronicky? Kriteria Poplatky Dostupnost Spolehlivost – jistota ČAS Možnosti Pobočka banky Telefon – mobilní i pevná linka Internet, Homebanking

Vzory příkazů k úhradě

Vzory příkazů k úhradě

Ovládejte Váš účet elektronicky seznamte se s demoverzí internetového bankovnictví na webových stránkách bank www.csas.cz www.kb.cz www.csob.cz www.gemb.cz a další banky VÝHODY INTERNET BANKINGU?

Co jsme na ZÁVĚR připravili? Výhodný nákup STUDENT PLUS konta DÁREK pro zřízené účty do 30.6.2006 Pomůcku do života: JAK SE CHYTŘE ZADLUŽIT KODEX BANKOVNÍCH SLUŽEB ČS ZVEME Vás k návštěvě pobočky ČS, ať vidíte, jak to chodí v praxi

Těšíme se na Vaši návštěvu v našich pobočkách. Děkujeme za pozornost Těšíme se na Vaši návštěvu v našich pobočkách. Přejeme Vám úspěšné vykročení do světa bankovních služeb. Vaše Česká spořitelna

Je Vám vše jasné? Pokračujme v diskusi.

Kde nás najdete na internetu ? Česká spořitelna - www.csas.cz Stavební spořitelna České spořitelny - www.burinka.cz Pojišťovna České spořitelny - www.pojistovnacs.cz Investiční společnost České spořitelny - www.iscs.cz Penzijní fond České spořitelny - www.pfcs.cz Leasing České spořitelny - www.leasingcs.cz

Kontakt na pobočku? Naleznete na webových stránkách ČS.