Kamerun.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Monako (Principaute de Monaco) Monako je maličký evropský státeček, který patří mezi nejbohatší a nejvyspělejší země světa…
Advertisements

Zimbabwe
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
NIGÉRIE Originální název: Federal Republic of Nigeria
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Kanada.
Jihoamerické regiony Brazílie a její sousedé
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
Švýcarsko Švýcarská konfederace - Confédération suisse
Somálsko.
Island (Islandská republika)
Egypt. Egypt (Egyptská arabská republika) v severovýchodní Africe (malou částí též v Asii), ležící na Nilu na západě hraničí s Libyí, na jihu se Súdánem,
KANADA Je rozlohou druhá největší země světa.
SRBSKO.
BELGIE.
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Maledivy Martin Hroch.
SLOVENSKO Martin Schwarz.
1.Hlavní město 13.Kultura 2.Rozloha 15.Zeměpisné podmínky 3.Nejvyšší bod 4.Časové pásmo 5.Obyvatelstvo 6.Státní útvar 7.Mezinárodní identifikace 8.Název.
Velká Británie (Great Britain).
RUSKO Jan Vaněk.
Finsko Suomen tasavalta.
Republika Kongo.
Česká republika Hlavní město Praha
ČERNÁ HORA. OBECNÉ VLASTNOSTI: Úřední název: Republika Černá hora Úřední název: Republika Černá hora Republika Crna Gora Republika Crna Gora Hlavní město:
Maledivy Martin Hroch.
Česká Republika.
Vypracovali: M. Řepová,T.Kunášek a J.Jelínek
Švýcarsko vlajka a znak.
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
Hlavní města Austrálie
Zadání: Rozsah min. 7min a max. 10 min Celá práce je v jednotném duchu Animace všech objektů Připravené komentáře v poznámkách Žádný obrázek nesmí být.
Írák.
Malta.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, základní.
Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
Nový Jižní Wales.
Německo.
Francie Miroslav Chmelka.
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ. ÚVOD  Spojené státy americké se skládají z 50 států a 13 kolonií  Rozloha km (3. světě)  Nejvyšší bod Mount McKinley.
Bulharsko България / Bălgarija
Spojené Státy Americké

Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
Lotyšská republika Latvijas republika Kressl Martin 7.F.
Kanada.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
ARABSKÝ POLOOSTROV Jiří Korec SEXTA 2008/2009. O Arabském poloostrově…  Křižovatka mezi Evropou a Asií  Rozloha: km²  Na JZ ohraničen Rudým.
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
Obyvatelstvo Evropy V Evropě žije 742 milionů obyvatel Třetí nejlidnatější světadíl (po Asii a Africe) Nejvyšší průměrná hustota zalidnění – population.
Mexiko.
Nejlidnatější světadíl
Švédsko Open Presentation.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Šablona VY_52_INOVACE_Z
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Seychely Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název:
Uganda Vytvořila: Andrea Katič. Podnebí Leží na rovníku. Tropické kontinentální podnebí s letním počasím po celý rok. Díky nadmořské výšce zde nejsou.
Nauru Dostupné z :
Povrch Povrch je většinou rovinatý, nížinný, místy s pahorkatinami. Území Lotyšska bylo modelováno pleistocénním ledovcem. Zůstaly po něm morény a nánosy,
Melanésie
Transkript prezentace:

Kamerun

Nejvyšší bod: Fako (4095 m n. m.) Obecně Hlavní město: Yaoundé Rozloha: 475 440 km² Nejvyšší bod: Fako (4095 m n. m.)

Zalidnění: 33 obyvatel / km² Úřední jazyk: francouzština, angličtina Počet obyvatel: 16 380 005   Zalidnění: 33 obyvatel / km² Úřední jazyk: francouzština, angličtina

Kamerun je prezidentská republika, nacházející se mezi Nigérií, Čadem a Středoafrickou republikou. Vznikl 1.ledna roku 1960.

Většina obyvatel mluví francouzsky. Obyvatelstvo Většina obyvatel mluví francouzsky. Kamerunci se dělí do mnoha kmenů, z nichž žádný nemá více jak 20% podíl na počtu obyvatel země.

Z náboženství je asi 40% domorodé náboženství, 40% křesťané a 20% muslimové.

Politika Hlavní vliv ve státě má prezident Paul Biya a to už od roku 1982. Zákonodárným sborem je Národní shromáždění, které má 180 míst. V zemi působí 4 významné politické strany. Jižní část země usiluje o odtržení a připojení k Nigérii. Z Nigérie má silnou podporu. Státní znak

Ekonomika Hospodářská výkonost klesá, mezi lety 1991 a 1997 velmi klesl také hrubý domácí produkt. Dvě třetiny pracujících je zaměstnáno v zemědělství. Vyváží se hlavně ropa a zemědělské produkty. Dováží se spotřební zboží a to hlavně z evropských zemí. V zemi se platí CFA frankem.

Města

Douala Douala je největší město Kamerunu, obchodní středisko celého státu a také největším přístavem v zemi. Sídlí zde nejdůležitější kamerunské mezinárodní letiště. Počet obyvatel přesahuje 2 miliony.

Socha v Douale značící svobodu Kamerunu.

Yaoundé Yaoundé je hlavní a s počtem obyvatel 1 430 000 druhé největší město Kamerunu. Yaoundé je známé tím, že je to hlavní město s největším množstvím dešťových srážek na světě.

Pohled na město