MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO 11.2.2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
HARMONOGRAM DALŠÍCH KROKŮ A ŘÍZENÍ EKS CM 25. června 2013 KONFERENCE VELEHRADSKÝ DŮM CYRILA A METODĚJE Mgr. Milan Filip vedoucí Odboru strategického rozvoje.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
Přehled podpořených projektů října 2009.
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace činnosti společnosti v roce 2011.
Program rozvoje venkova ČR , III. OSA. Realizace osy III Programu rozvoje venkova ČR Projektová opatření Zaregistrováno žádostí.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
LEADER v České republice Ing. František WINTER Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Konference při mezinárodním setkání LeaderFEST
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
HODNOCENÍ MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO 2011
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Středočeský kraj.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
LEADER A MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO
Místní akční skupiny Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava,
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
MAS Lípa pro venkov z.s.. Složení členské základny v roce zástupců obcí 17 zemědělců 6 podnikatelských subjektů 4 podnikatelé v lesnictví 29 nestátních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Osa IV - Leader. Metoda Leader  Místní akční skupina (MAS) – partnerství soukromého sektoru (min. 50% zástupců) veřejného sektoru (max. 50% zástupců)
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Kovářov Kovářov.  Vznik za účelem posílení rozvoje venkova ve Středním Povltaví  Severovýchodní okraj jižních Čech (území SOM)
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Region spokojeného života pro všechny
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Realizujeme Strategický plán Leader „ Návrat ke kořenům lidové kultury služeb a řemesel  MAS je občanským sdružením, dne byl založen nový subjekt vytvářející prostor pro mezisektorovou spolupráci v oblasti rozvoje venkova  Sídlo organizace je v Uherském Ostrohu v budově IC Přízámčí, Zámecká 24,  Od roku 2008 realizujeme za pomoci EU SPL Leader, který je zaměřen na podporu oblastí:  Cestovního ruchu  Rozvoje vesnic a kulturního dědictví  Rozvoje podnikání v potravinářské výrobě

Území působnosti 16 obcí Ostrožka a Horňácka, rozloha 264,79 Km2, obyvatel

Orgány MAS Horňácko a Ostrožsko  Valná hromada MAS – je nejvyšším orgánem MAS a tvoří ji 28 členů: 8 členů je z podnikatelského sektoru 12 členů je z neziskového sektoru 8 zástupců z veřejného sektoru  Mgr. Vlastimil Vaněk – předseda MAS ( NNO)  Ing. Jiří Prášek – místopředseda MAS ( P)

Programový výbor MAS  Výkonný orgán je pětičlenný: Antonín Jelének, Ing. Jiří Prášek, Ing. Libor Zlomek, Karel Bojko, Alena Vyskočilová  Podílí se na přípravě a realizaci SPL  Hodnotí kritéria přijatelnosti projektů  Schvaluje výběr projektů  Provádí další činnosti

Výběrová komise MAS  Je orgánem MAS, který je šestičlenný Mgr. Vlastimil Vaněk, Ing. Jiří Pšurný, Milan Švrček, František Křivák, Vladimír Švihel, Jarmila Hrušková  Hodnotí a vybírá projekty  Provádí další činnosti

Zaměstnanci MAS Horňácko a Ostrožsko  Jana Bujáková – manažer MAS Je oprávněna jednat za sdružení v rozsahu vymezeném plnou mocí, koordinuje aktivity směrem k prohloubení spolupráce v regionu, připravuje a řídí rozpočet hospodaření, řídí realizace SPL Leader a projektů MAS  Ing. Barbora Galliová– projektová manažerka MAS Zpracovává administraci projektů předkládaných na MAS, podílí se řízení realizace SPL Leader a projektů MAS  Iva Čechová – účetní MAS Vedení účetnictví v souladu s legislativou a dotačními pravidly  Mgr. Vlastimil Vaněk – regionální manažer projektu Školy pro venkov  Koordinace činností v rámci realizace projektu na vzdělávací aktivity

Plnění finančního SPL Fiche Celkem 1. Ubytování Dopravní inf., zeleň Občanské vybavení Kulturní dědictví Producenti Projekty MAS Režie MAS Celkem

Počet vybraných projektů v rámci realizace SPL Fiche Celkem 1. Ubytování Dopravní infr Občanské vybavení Kulturní dědictví Producenti Projekty MAS Projekty MAS v Kč Průměrná výše dotace

Projekty MAS Horňácko a Ostrožsko  Školy pro venkov: Vzdělávací projekt podpořen z OPVK, oblast podpory 1.1. Zvyšování kvality ve vzdělávání. Mas Horňácko a Ostrožsko je zapojena jako partner s finančním příspěvkem ve výši ,- Kč. Do projektu je zapojeno 8 ZŠ z Ostrožska a Horňácka. Realizace projektu od –  Oživujeme venkovská stavení na Moravě a Myjavě: Mezinárodní projekt ve spolupráci s MAS Strážnicko a MAS Kopaničářský region podpořen z PRV ČR – Osa IV – Realizace projektů spolupráce MAS Horňácko a Ostrožsko je zapojena jako Koordinační MAS s finančním rozpočtem ve výši ,- Kč. Cílem spolupráce je rozvoj partnerství tří MAS, vzniknou venkovské třžnice a bude obnoven památkový domek v Ostrožské Nové Vsi Realizace projektu od –

Projekty MAS Horňácko a Ostrožsko  Moravsko slezské ovocné stezky: Národní projekt ve spolupráci ze sedmi MAS. Podpořen z PRV ČR – Osa IV – Realizace projektů spolupráce MAS Horňácko a Ostrožsko je zapojena jako Partnerská MAS s finančním rozpočtem ve výši ,- Kč. Podstata projektu spočívá v aktivitách, které směřují k zachování a rehabilitaci ovocných stromů jakožto dárců plodů, jako součástí tradic a významných prvků v krajině. Realizace projektu od –  Na co chodit pěšky, když můžou být běžky: Projekt přeshraniční spolupráce mezi MAS Horňácko a Ostrožsko a MAS Kopaničářský region.Podpořen z OPPS ČR – SR fond mikroprojetů. MAS Horňácko a Ostrožsko je zapojena jako přeshraniční partner s finančním rozpočtem EUR. Cílem projektu je vytrasování a vyznačení běžkařských tras a posílení sportovně rekreačního potenciálu Horňácka. Realizace projektu od –

Folklórní fond MAS Horňácko a Ostrožsko  V roce 2008 MAS založila folklórní fond na podporu kulturních aktivit Ostrožska a Horňácka a na záchranu lidového tance verbuňk  Existence fondu je založena na principu dobrovolných příspěvků a finančních darů od různých subjektů.  Během dvou let činnost bylo podpořeno 36 kulturních akcí, mezi které byla rozdělena částka ,- Kč  V regionu Horňácka a Ostrožska se objevily nové akce, Boršická svajba, Humor – koření života, Drapte, drapte, drapulenky aj.

MAS Horňácko a Ostrožsko Zámecká 24, IČO: Tel , :

Děkuji za pozornost Jana Bujáková