Regionální ochranná známka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ
Advertisements

PKML.
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Tuto šablonu lze použít jako počáteční soubor pro aktualizace projektu
PREZENTACE ZNAČEK KLASA A REGIONÁLNÍ POTRAVINA Seminář „Kvalitní a bezpečné potraviny“ , Země živitelka, České.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
Internationale Grüne Woche 2013 BERLIN
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Není značka jako značka
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Spolupráce zemědělských subjektů při zakládání MAS
Potraviny na trhu v ČR. DPH na potraviny v ČR a okolních státech ČR v roce 2007 = 5% ČR v roce 2013 = 15% Polsko = 5% Litva = 5% Francie = 5,5 % Nizozemsko.
POHLED PODNIKATELSKÉ SFÉRY NA SOUČASNOU SITUACI V OBLASTI ŘEMESEL
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Regionální platby František Střeleček Jana Lososová Jihočeská univerzita – Agrární komora ČR.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Místní akční skupina LAG Podralsko Místní akční skupina LAG Podralsko Práce na projektu byly zahájeny v únoru 2011 Název a podobu značky schválila Valná.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.
Práce s mikroregiony na úrovni krajů Zlínský kraj Brno
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
PRAVÉ VALAŠSKÉ Regionální ochranná známka Ing. Kateřina Sobotková MAS Rožnovsko
HANÁ Systém regionálního značení. Proč podporovat místní produkty? výrobky za to stojí výjimečnost díky vazbě na region (kultura, tradice, příroda) kvalita:
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
 Zaměření: vznik šesti partnerských informačních center pro šest venkovských území  Financování projektu:  Celkové výdaje: ,- Kč  Způsobilé.
Ing.Martin Ludvík, Ovocnářská unie ČR
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Tradiční výrobek Slovácka Region Slovácko Masarykovo nám. 21, Uherské Hradiště
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Dobrá zna č ka pro místní výrobky. Historie  vznik Občanského sdružení Tradice Bílých Karpat  Mapování ovocných dřevin v Bílých Karpatech (navazuje.
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
ZNAČENÍ MÍSTNÍCH PRODUKTŮ ve venkovských regionech ČR Iva Dyková, Apus, ARZ Praha,
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Koncept farmářských prodejen
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
Místní akční skupiny Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava,
K současným trendům v rozvoji venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Franchise Days Prague 2012, , Corinthia Hotel Prague Farmářské potraviny v kamenných prodejnách.
VENKOVSKÁ TRŽNICE Informační systém pro zvýšení akceschopnosti venkovanů - 12 partnerských MAS - 2 projekty spolupráce (Opatření IV.2.1., PRV ČR)
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Ruce které umí. „BESKYDY originální produkt ® “ Značka je jednou ze tří nejstarších (2005) značek sdružených v Asociaci regionálních značek (sdružuje.
Trendy ve spotřebě potravin v České republice
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Tradiční výrobek Slovácka Region Slovácko Masarykovo nám. 21, Uherské Hradiště
Regionální potravina v roce 2011 Ing. Jindřich Fialka Odbor potravinářské výroby a legislativy Sekce potravinářských výrob - Úřad pro potraviny - MZe 1.12.
Dopady nových byrokratických opatření do podnikání na venkově (EET, Kontrolní hlášení) Dopady nových byrokratických opatření do podnikání na venkově (EET,
Regionální značení v České republice Tomáš Kažmierski Asociace regionálních značek, o.s.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Regionální značka Jako ochranná známka Mgr. Ladislav Drobníček.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
PUTOVÁNÍ ZA ŘEMESLY Základní škola Konstantinovy Lázně.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
Tel: U Nisy 745/ 6a , Liberec 3 - Jeřáb Tel: 
NÁRODNÍ ZNAČKA KVALITY KLASA
Malá muzea a jejich význam pro region
Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj ) Farmářská burza –
Značka „Českosaské Švýcarsko
Vychutnejte si přírodní, ručně dělané sýry přímo ze srdce Řecka! sídlíme v severo-západní části Řecka, v regionu Greneva Založeno roku 1960 jako rodinný.
Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_047/
Transkript prezentace:

Regionální ochranná známka „PRAVÉ VALAŠSKÉ® “

CÍL ZNÁMKY: Podpora regionálních výrobců potravin, zemědělců a řemeslníků, kteří vytvářejí produkty spojené s místní kulturou a tradicemi, jsou vyrobeny z místních surovin nebo se jedná o řemeslné výrobky, při jejichž výrobě byla v převážné míře využita ruční práce

VYMEZENÍ ZÁJMOVÉHO ÚZEMÍ: Katastrální území obcí, které náleží do působnosti MAS Luhačovské Zálesí, MAS Ploština, MAS Hornolidečska, MAS Valašsko – Horní Vsacko, MAS Kelečsko – Lešensko – Starojicko a MAS Rožnovsko

VYMEZENÍ ZÁJMOVÉHO ÚZEMÍ: Katastrální území obcí, které náleží do působnosti MAS Luhačovické Zálesí, MAS Ploština, MAS Hornolidečska, MAS Valašsko – Horní Vsacko, MAS Kelečsko – Lešensko – Starojicko a MAS Rožnovsko

VZHLED ZNÁMKY: Grafická část znázorňuje ústřižek modrotisku, látky charakteristické pro region Valašska

VZHLED ZNÁMKY: Grafická část znázorňuje ústřižek modrotisku, látky charakteristické pro region Valašska

SPRÁVCE REGIONÁLNÍ OCHRANNÉ ZNÁMKY: Zodpovídá za její fungování, jmenuje koordinátora Dohlíží na dodržování Pravidel pro udělování a užívání regionální ochranné známky Propaguje známku a vyhledává finanční zdroje pro zajištění její další existence a rozvoje KOORDINÁTOR REGIONÁLNÍ OCHRANNÉ ZNÁMKY: Zajišťuje fungování regionální ochranné známky „v praxi“ - komunikuje s výrobci, podílí se na aktivitách přispívajících k propagaci známky a připravuje a koordinuje akce pro certifikované výrobce, kontroluje dodržování Pravidel

KRITERIA OPRÁVNĚNOSTI: Výrobce musí splňovat kritéria oprávněnosti: Sídlo firmy, příp. provozovna, adresa podnikání se nachází v zájmovém území (u FO nepodnikajících rozhoduje místo trvalého bydliště) Nemá dluhy vůči státu, nezaplacené pohledávky a je trestně bezúhonný Dodržuje legislativní a jiné požadavky na výrobu Při výrobě nepoškozuje životní prostředí Kritéria oprávněnosti pro výrobek: vyrobený v zájmovém regionu Kvalitní (posuzuje komise v rámci bodovacího kritéria) Vyrobený způsobem šetrným k životnímu prostředí Jedinečný vůči zájmovému regionu (tradiční, rukodělný, vyrobený z místních surovin, charakteristický pro zájmový region – posuzuje komise v rámci bodovacích kritérií)

Seznam držitelů certifikátu v 1. kole certifikace 12.9.2012, Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm   Jméno držitele certifikátu Výrobek, kterému byl udělen certifikát „PRAVÉ VALAŠSKÉ® “ Adresa podnikání Jiří Gottfried Jehňata, kůzlata, vejce, drůbež v BIO kvalitě Petrůvka 62, 763 21 Petr Ruml Drůbež a vejce v BIO kvalitě Vidče 192 AGROFYTO s r. o. Hovězí maso a hovězí droby chlazené v BIO kvalitě Lidečko 486 756 12 FARMA-ZPZ, s.r.o. Tvaroh, jogurt Valašská Bystřice 483, 756 27 Simona Šimková Kozí mléko Loučka 41, 763 25 Ing. Karel Kolínek Včelí produkty Nedašov 303, 763 32 Petr Šobáň Dřevěnice Polichno 97, Luhačovice 76341 Anna Smýkalová Tkané výrobky, rukavice tkané zápjastkovou technikou Valašská Polanka 305 756 11 Danuše Trtíková Zašovské kytičky Zašová 459 Lenka Macečková Síťovaný čepec, síťované části lidového kroje Nový Hrozenkov 421 Jarmila Mališková Záleský kroj Provodov 277, 763 45 Vráželová Božena Štípané holubičky Nový Hrozenkov 721 Kašparová Eva Valašský kroj Valašská Senice 20 Augustýn Krystyník Loukoťová kola Nový Hrozenkov U kostela 450

Seznam držitelů certifikátu v 2. kole certifikace 28.2.2013, Obecní úřad Lidečko   Jméno držitele certifikátu Výrobek, kterému byl udělen certifikát „PRAVÉ VALAŠSKÉ® “ Adresa podnikání Aleš Grygara Výrobky uměleckého kovářství Janová 234, 755 01 Pekárna ANEŽKA Valašské frgály, koláčky, slané pečivo Starý Jičín - Palačov 82, 741 01 Jana Juřicová Bílá Zuberská výšivka Vigantice 220, 756 61 Jiří Hýža Krpce, opasky, brašny Podlesí 5302, Zlín, provozovna Březnice Kulčák Jaroslav Pekárna Kulčák a syn Chléb Nový Hrozenkov 443, 756 04 Svatopluk Hýža Krojová obuv, historická obuv Kelč 35, 756 43   Karel Michalík KAMI Dřevěné hračky a jiné dřevěné výrobky Vidče 410, 756 53 Ing. Pavel Šeliga Vypraná ovčí vlna Vlachovice 329, 763 24 Zdeněk Kopčan Kolovrátky, drobný tradiční nábytek Valašská Bystřice 103, 756 27 Robert Studenka Med Luhačovská 181, Slavičín 763 21 JURÁŇ s.r.o. Dřevostavby Ústí 200, 755 01 Mgr. Zdeněk Miklas Ovčí kůže, ovoce, jehňata, jehněčí maso v BIO kvalitě Poteč 248, 766 01 Miroslav Horut BIO minimlékárna Sýry, tvaroh, máslo v BIO kvalitě Rožnov pod Radhoštěm, Sněžná 249, 756 61

Podpora regionálních producentů: Farmářské trhy, prodej výrobků na tradičních řemeslných akcích Prezentace certifikovaných výrobků na internetových stránkách Katalog certifikovaných výrobků Ochutnávky regionálních výrobků na akcích pro veřejnost, v restauracích – Dny valašské kuchyně Praktické kurzy zpracování regionálních potravin (maso, mléko,…)

Děkuji za pozornost