CZ 04.3.07/4.1.02.2/0359 HR servis – podpora lidských zdrojů Evropský kariérní institut - EKI Mobi spol. s r.o., Občanské sdružení Petrklíč (k duši klíč),

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Pravidla publicity projektu
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Evropský sociální fond v ČR
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
CZ Středisko technických předpisů Žadatel – DANTO, a.s. Partner 1 – Ústav technického rozvoje a informací, spol. s.r.o. Partner 2 –
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost Projekt č Multifunkční informační a vzdělávací centrum Dynamik Ing. Štěpánka Lubinová Partner:
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
CZ / /0369 HARBOUR centrum pro poradenství v řízení lidských zdrojů a tvorbě projektů PERSONA GRATA v.o.s , Vodičkova.
RPS/CSF Komunikační plán RPS 2006 Realizované projekty Období: 12 / 2005 – 6/ 2005.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0355 EU Management – Vzdělávací kurzy a podpůrný nástroj pro projektový management a administraci projektů s vazbou na SF ČR
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT VE SPORTU
Ing. Stanislava Správková
Klíčové aktivity projektu
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

CZ / /0359 HR servis – podpora lidských zdrojů Evropský kariérní institut - EKI Mobi spol. s r.o., Občanské sdružení Petrklíč (k duši klíč), Občanské sdružení Klouzačka, Hajmi spol. s r.o., Agency Prague Cherry, spol. s r.o. Kontaktní osoba: Blanka Horáková, ,

1. Zaměření projektu Projekt směřuje do oblasti práce s LZ a kariérového poradenství. Je zaměřen na podporu malých a středních podnikatelských subjektů (zaměstnavatelů), jednotlivých zaměstnanců i osob samostatně výdělečně činných Velmi užitečným může být zejména pro nově vznikající a začínající menší firmy, ale i ty, které v konkurenci již uspěly a začínají zvažovat své rozšíření Projekt zahrnuje vzdělávání (semináře, supervize) i poradenství (individuální konzultace) v oblasti aplikované psychologie, personalistiky a sociální práce vždy se zřetelem k individuálním potřebám a nárokům účastníků projektu V rámci projektu jsou realizovány následující aktivity:oslovování malých a středních podnikatelských subjektů, semináře, supervize, konzultace, velký seminář, mediální kampaň,administrace a závěrečné zhodnocení

Cíle projektu Zvýšení konkurenceschopnosti MSF prostřednictvím kvalitní a cílené práce s LZ Zvýšení konkurenceschopnosti jednotlivých zaměstnanců nejen v rámci firmy, ale také na trhu práce

Aktivity realizované projektem

Hrubý odhad investic

Zdůvodnění potřeby veřejných prostředků Projekt je určen malým a středním podnikatelským subjektům, které mají nejen zájem o kvalitní a dlouhodobou práci s LZ, ale jsou na ní i bytostně závislý, a nemohou si dovolit mít vlastní specializované oddělení pro práci s LZ a často ani jednoho vlastního specialistu. Využití profesionálních služeb tohoto zaměření na trhu bývá pro ně mnohdy finančně příliš náročné, a tak se stává práce v oblasti LZ jejich slabinou a stávají se na trhu těmi méně konkurenceschopnými.

2. Cílové skupiny

Zapojení cílových skupin Průzkum zájmu cílové skupiny před přihlášením projektu, z kterého vzešli i první účastníci spolupráce s partnery projektu při oslovování cílové skupiny zprovoznění interaktivních internetových stránek a zkontaktování cílové skupiny MSF prostřednictvím u využití zkušeností i kontaktů realizátorů projektu z mediální oblasti (televize, rozhlas, tisk) informování o možnostech projektu prostřednictvím internetových stránek účastníků projektu

Přínos pro cílovou skupinu

Podíl cílové skupiny z území JPD2 Účastníci seminářů Účastníci ind. konzultací firmy Účastníci ind. konzultací zaměstnanci 33% 27%

3. Aktivity nabízené cílové skupině

Témata seminářů

Individuální konzultace Jsou využitelné pro malé a střední podnikatelské subjekty, jednotlivé zaměstnance i OSVČ Podle charakteru konzultací je k dispozici personalista, psycholog, odborný lektor, andragog IK probíhají v prostorách realizátora projektu nebo v prostorách klienta Typy konzultací - úvodní konzultace ( první setkání, přihlášení účastníka do vzdělávací části projektu), krátká konzultace na klientem dané téma, pracovní psychologický profil (pracovní a bilanční diagnostika) Minimální délka jedné konzultace je 60 minut

4.Vnitřní postupy řízení a hodnocení

Složení realizačního týmu

Partnerství

Dosavadní zkušenosti s řízením projektu - vzniklé problémy a jejich řešení Vzhledem k tomu, že jsme opomněli při tvorbě rozpočtu zohlednit nákup publikací potřebných pro přípravu seminářů, využili jsme ušetřené finanční prostředky při nákupu dataprojektoru a použili je na úhradu těchto nákladů. Dále jsme při tvorbě rozpočtu opomenuli zohlednit zákonné úrazové pojištění, vytvořili jsme tedy novou položku a přesunuli jsme na ni ušetřené prostředky z mezd. Dalším překvapením pro nás byl rozsah kancelářských prací uskutečňovaných v rámci projektu, zejména při zpracování podkladů pro monitorovací zprávu. Protože jsme v rozpočtu projektu rozsah této práce podhodnotili, byla dodatečně délka pracovního úvazku pro pomocnou pracovní sílu navýšen ze čtyř hodin na šest. Prostředky na úhradu mzdy jsme převedli z prostředků na mzdy supervizora.

Popis rizik a opatření jak jim předcházet Nedodržení harmonogramu projektu Opatření: V případě, že se zahájení zpozdí, realizace seminářů i individuálních konzultací bude zajištěna tak, aby byly splněny plánované výstupy a výsledky Problémy s prezentací projektu a dostatečný zájem cílové skupiny o účast v projektu Opatření: V projektu se počítá s financemi pro propagaci a pro první měsíce realizace již máme zajištěny zájemce ze strany MSF i jednotlivců

5. Zajištění publicity Na všech materiálech, které nesou informace o projektu je zřetelně uvedeno, že projekt vznikl za podpory ESF Oslovování malých a středních podnikatelských subjektů prostřednictvím u Mediální kampaň a tiskové konference Webové stránky realizátora projektu i partnerů projektu Webové stránky účastníků projektu Informační letáky Studijní materiály a reklamní předměty Brožura „HR servis - podpora lidských zdrojů“ Certifikát - potvrzení o absolvování semináře

První tisková konference

Webové stránky Podrobný popis projektu a podmínky využití Harmonogram akcí / termíny školicích programů Přihlášky do projektu On-line poradna zdarma pro účastníky projektu nebo pro uživatele se sídlem firmy či trvalým pobytem v Praze Časté otázky a odpovědi Reference Press office

6. Výstupy a výsledky k

7. Horizontální témata Rovné příležitosti: projekt má pozitivní dopad na rovné příležitosti, přispívá k odstranění překážek pro účast žen a mužů na trhu práce, v sociálním a rodinném životě. Velkou část cílové skupiny cca 70% tvoří ženy. Udržitelný rozvoj: projekt má pozitivní dopad na udržitelný rozvoj, přispívá ke snížení dlouhodobé nezaměstnanosti a fluktuace, podporuje rozvoj malého a středního podnikání a stabilizuje a rozvíjí pracovní příležitosti v této oblasti Místní iniciativy: projekt má pozitivní dopad na rozvoj místních iniciativ aktivní spoluprácí realizátora s partnery projektu

10. Doporučení pro další rozvoj programovacího období Pro stávající projekty: efektivnější komunikace s finančním manažerem a rychlejší převod peněz po schválení Pro budoucí projekty: upozornit všechny, kteří budou podávat projekty, že administrativa vztahující se k vypracovávání monitorovacích zprávje opravdu náročná