Magdalena Martinásková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STŘEDOAMERICKÉ REGIONY
Advertisements

Zimbabwe
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
MOLDAVSKO.
Indie leží v jižní Asii Tichý Oceán Tichý Oceán Tichý Oceán
(Francouzská Polynésie)
 Indonésie je největším ostrovním státem světa  Skládá se z pěti hlavních ostrovů a asi třiceti menších souostroví  Indonéské ostrovy leží na rozhraní.
Island (Islandská republika)
ZEMĚDĚLSTVÍ.
VENEZUELA Veronika Jeřábková.
FINSKO ISLAND.
Brazílie a její sousedé
ANDSKÉ STÁTY Charakteristika: Oblast kolem rovníku
SRBSKO.
JIHOVÝCHODNÍ ASIE zahrnuje státy, které leží východně od Indie a jižně od Číny je geograficky rozdělená do dvou oblastí, jmenovitě Indochina a Malay souostroví.
Zemědělství.
INDONÉSIE Natálie Vašková.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Zemědělství Jižní Ameriky
NA MAPĚ JSOU ZVÝRAZNĚNY KRAJINY
VY_52_INOVACE_03/2/4_ZEMĚPIS Státy střední Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2 –
Elektronická učebnice - II
Nový Zéland.
Jezero Titicaca Šárka Baranovská
Mexiko 2 mil km 2, 90 mil oby, španělština Řadíme ho do S AM kvůli jeho obchodním vazbám s KAN a USA – NAFTA Území MEX je oblastí starých indiánských kultur.
JAPONSKO ZEMĚ VYCHÁZEJÍCÍHO SLUNCE. Čtyři velké ostrovy……………..doplňuje souostroví Rjúkú a dalších 3500 ostrovů sopečného původu. Nejvyšší sopka je posvátná.
OCEÁNIE.
Téma hodiny: Ekvádor – základní údaje, přírodní a socioekonomické poměry Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník Anotace: Seznámení se s jihoamerickým.
OCEÁNIE.
ISLAND.
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
Oceánie.
Místo, kde bych se chtěla podívat…
Madeira Eliška Nováková.
Čína Jan Dušek.
Vývoj zemědělství Historie, úvod. Vývoj zemědělství Historie, úvod.
Malajsie.
Matěj Špikla 7.C.  Rozloha: km  Prezidet: Ávaro Uribe Vélez  Územní uspořádání: 32 departamentů (je jednotka administrativního a samosprávného.
STŘEDNÍ AMERIKA.
FILIPÍNY.
Světové hospodářství Vývoj společnosti: Agrární (zemědělská) – industriální (průmyslová – vědecko-technická revoluce) – postindustriální (informační –
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
Jihoamerické státy Peru Chile Bolívie.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV:Zemědělství TÉMATICKÝ CELEK: Společenské.
11. STŘEDNÍ AMERIKA PEVNINSKÁ ČÁST VY_32_INOVACE_12_Z5
AMERIKA Ekvádor, Peru, Chile. Ekvádor krajina je velmi různorodá – dá se rozdělit do 3 částí, které se od sebe liší klimatem, biotypem, zvyky,… 1.Pobřežní.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_JIHOVÝCHODNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda.
VY_32_INOVACE_Fi_III_04 Název Zemědělství /rostlinná výroba/ Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro.
OCEÁNIE.  Oceánii tvoří přibližně 1500 ostrovů v …………. oceánu  Rozloha: 0,8 mil km 2  Leží v …………… a …………………… podnebném pásu s vydatnými srážkami tropickém.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Jiří Korec Sexta 2008/2009. VENEZUELA Hlavní město: Caracas Rozloha: km² Nejvyšší bod: Pico Bolivar- 5007m.n.m Počet obyvatel: Hustota.
Co jsme si odnesli z Evropy
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Název učiva: Amerika severní
Antonín Košíček Sára Šobková
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
Zeměpis - Itálie Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Marcela Holíková
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Střední Amerika AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_05_Island
Austrálie a Oceánie - hospodářství
JAPONSKO. POLOH A Japonsko má 4000 ostrovů v Tichém oceánu.Jap. od pevniny dělí Japonské moře a Korejský průliv. Rozloha: km2.
2. d MEXIKO.
Galapágy Monika Kučerová.
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Zemědělství Rozdělení dle vyspělosti zemí:
Transkript prezentace:

Magdalena Martinásková Galapágy Galapágy Magdalena Martinásková 7. 1.11 Fontwork Fontwork Fontwork Fontwork Fontwork

Mapka

Informace Galapágy leží uprostřed Tichého oceánu.mají 90°z.d a 1°j.š .Rozloha Galapág je 7844 km čtverečních.Galapágy tvoří 13 sopečných ostrovů některé jsou aktivní dodnes.Ostrovy jsou většinou suché,povrch mají z ledových skal.Částečně zalesněné jsou pouze vrcholy sopek.Nejznámejších 5 ostrovů je Isabela,San Cristóbal,San Salvador,Santa María,Santa Cruz jen tyto ostrovy jsou obydlene dohromady na ostrovech zije asi 13000 obyvatel hlavním mětem je Puerto Baquerizo Moreno na ostrově San Cristóbal.Gapalágy si přivlastnil Edvádor v roce 1832.

Zemědělství:pěstování trop Zemědělství:pěstování trop. plodin - banánovník, citrusy, ananasovník, avokádo, mangovník, kávovník, kakaovník, cukr. třtina, kokosová palma, tabák, rýže, kukuřice, okopaniny, luštěniny, zelenina, chov dobytka, ovcí, prasat, koní, rybolov zije zde mnoho zvirat a také nejvetsí suchzemska želva na svete želva sloní

Shrnutí Souostrový Galapágy Leží uprostřed Tichého Oceánu Se skládá ze 13 sopečných ostrovů ostrovů 5 jich je již obydleno Rozloha 7844 km čtverečních Mají 90°z.d a 1°j.š

Použité zdroje http://arnikak.pismenkuje.cz/2147-galapagy.html http://arnikak.pismenkuje.cz/2147-galapagy.html  http://www.livingstone.cz/fotogalerie/displayimage.php?album=lastup&cat=-22&pos=10