Návod na složení jména z písmenkových log

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Práce s okny.
Klávesové zkratky pro práci s okny
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Obrázek v prostředí MS-WORD
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
IT začátečníci - Word Modul 3.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Zpracování a využití informací
Základní pojmy v informatice –II.
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
GIMP – úpravy fotografií
Animace v PowerPoint u Ročník: 7 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: PowerPoint - animace Ověřeno ve výuce: 1.
Textový procesor (MS Word)
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Téma: Vektorizace obrázků -10. díl
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Klávesové zkratky 1 Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Klávesové zkratky 1 Ověřeno ve výuce:
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Prohlížeč Chrome Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Prohlížeč Chrome Ověřeno ve výuce:
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název:Bitmapový editor – ohořelý papír Autor:Mgr.
Tvorba návodu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Tvorba návodu Ověřeno ve výuce:
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Malování – popis programu
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
INFORMATIKA 9. ročník.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ V PowerPointu Jak vložit obrázek? Klikni na kartu Vložení Poté klikni na položku Obrázek.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Grafický editor – GIMP Základy práce
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
GIMP Využití nástroje Cesty Michal Zerzáň
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
GIMP : úpravy fotografií
Úloha - tlačítko VY_32_INOVACE_GR_783. TLAČÍTKO Zadání - vytvořte obrázek tlačítka GIMP: Postup: 1. Vytvoříme nový soubor o velikosti 88 x 31 pixelů,
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – Vizitky Co se všechno naučíme??? Tvorba vizitky pomocí.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Přepínání mezi programy
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
Aplikace Malování (práce s obrázkem, změna tvaru, otáčení obrázku, výběr libovolného tvaru, gumování, kopírování)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití. Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití.
Transkript prezentace:

Návod na složení jména z písmenkových log

KROK 1 - Stáhni si písmena Jak na to: Dejme tomu, že se jmenuju Jirka. Do googlu zadám nejdřív „logo J“. Z nabídky si vyberu takové logo písmene J, které se mi nejvíc líbí. (soustřeď se na formáty jpg a png) To stáhnu a/nebo zkopíruju do předem připravené složky nazvané „MOJE JMÉNO“. Stažený soubor přejmenuju na „J“. Stejně pak postupuju i s logy písmen I, R, K a A.

KROK 2 - Vytvoř nový soubor k GIMPu Jak na to: Spusť GIMP a buď klikni na záložku „Soubor“ vlevo nahoře a poté na „Nový soubor“ nebo zmáčkni klávesy CTRL + N. Uprav rozměry: Šířka - 2500 pixelů (px) Výška – 1500 pixelů Klikni na „Budiž“. Otevře se nové okno (obrázek/soubor) ve tvaru bílého obdélníku.

KROK 3 - Aktivuj okno Vrstvy Jak na to: Zmáčkni klávesy CTRL + L. V pravé části obrazovky se objeví nové okno. V něm je seznam vrstev, které obsahuje tvůj obrázek (soubor). Zatím je tam jediná vrstva – Pozadí.

KROK 4 - Otevři první písmeno Jak na to: Buď klikni na záložku „Soubor“ vlevo nahoře a poté na „Otevřít soubor“ nebo zmáčkni klávesy CTRL + O. Najdi složku „MOJE JMÉNO“ a v ní vyber soubor „J“ (nebo jiný – podle toho, jak se jmenuješ). Před obrázkem ve tvaru bílého obdélníku se objeví okno s obrázkem loga J. Teď máš tedy otevřené dva soubory. Mezi nimi můžeš přepínat tak, že podržíš klávesu ALT a stiskneš tabulátor.

KROK 5 - Zkopíruj písmeno Jak na to: Máš přepnuto na soubor s obrázkem loga. Zmáčkni klávesy CTRL + A. Tím jsi celý obrázek takzvaně vybral nebo označil (podobně jako když označíš text ve Wordu). Poznáš to podle toho, že kolem obrázku běží přerušovaná čára. Zmáčkni klávesy CTRL + C. Tím jsi označený soubor zkopíroval (podobně jako ve Wordu). Bez předchozího označení by to ovšem nešlo! Přepni na soubor s prázdným obrázkem a zmáčkni klávesy CTRL + V. Tím se písmeno J vloží do tvého souboru.

KROK 6 – Vytvoř novou vrstvu Všimni si, že v okně Vrstvy se teď objevila nová položka nadepsaná Plovoucí výběr (vložená vrstva). Klikni na ni pravým tlačítkem myši. Z nabídky, která se objeví, klikni na příkaz Do nové vrstvy. Nadpis se změní na Vložená vrstva. Klikni dvakrát přímo na nadpis a změň ho na J. Nyní máš v souboru dvě vrstvy: Pozadí a J.

KROK 7 – Dej písmeno na správné místo Nyní můžeš písmeno posouvat po bílé ploše, a to pomocí nástroje Přesun (nebo stisknutím klávesy M). Přesuň ho na levý okraj bílé plochy. Podobně můžeš písmeno zvětšovat nebo zmenšovat, a to pomocí nástroje Škálování (nebo stisknutím kláves SHIFT + T). Uprav velikost písmene tak, aby se do bílé plochy vešla i ostatní písmena tvého jména.

KROK 7 – Dokonči celé jméno Opakuj kroky 4. - 7. a postupně do svého souboru vlož a správně umísti všechna ostatní písmena. Všimni si, že v okně vrstvy máš teď pro každé písmeno jednu vrstvu.

KROK 8 – Vyexportuj soubor Buď klikni na záložku „Soubor“ vlevo nahoře a poté na „Export“ nebo zmáčkni klávesy CTRL + E. Najdi složku „MOJE JMÉNO“ a ulož soubor do ní ve formátu jpg nebo png.