Textový procesor (MS Word)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor – odkazy (obsah, rejstřík) Typ:
Advertisements

Formátování diplomové práce
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Textový procesor (MS Word)
Tabulkové procesory (MS Excel)
Karta Domů, skupina Odstavec
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Funkce programu Microsoft Word 2003 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Grafická úprava seminární práce
Školení autorů distančních opor Inovace kombinovaného studia.
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
VY_32_INOVACE_7C6 OddílY výhody použití.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ POLE
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
MS OFFICE - WORD TITULNÍ STRANA A OBSAH Ing. Petr Hanáček
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Textový procesor (MS Word)
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Textový procesor (MS Word)
Výukový program:Obchodní akademie Název programu: Program PowerPoint Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Textový procesor (MS Word)
Word – Struktura dokumentu
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Textový procesor (MS Word)
ZIHB – MS Word dodatek 1 Petr Kratochvíl, KIV ZČU, © 2008.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Kopírování a přesun VY_32_INOVACE_10_2_05_AP.
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Textový procesor (MS Word)
Tabulátory, neboli zarážky VY_32_INOVACE_7C3. Definice Zarážka tabulátoru na vodorovném pravítku označuje, kam bude odsazen text nebo kde začne sloupec.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Power Point– popis prostředí
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Vlastnosti stránky VY_32_INOVACE_10_2_11_AP.
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Příprava před tiskem, tisk VY_32_INOVACE_10_2_13_AP.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Konfigurace Windows VY_32_INOVACE_10_1_05_AP.
WORD 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Práce s okny VY_32_INOVACE_10_1_02_AP.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
Cvičení 2 - Řešení příkladu
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
Textový editor Maturitní téma č.12 (prostředí textového editoru, nastavení zobrazení dokumentu, zásady pořizování textu v počítači)
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
E LEMENTARISTIKA ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ III. T EXTOVÝ PROCESOR STRUKTUROVANÉ DOKUMENTY, STYLY, OSNOVA, ODKAZY Jiří Leipert.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Textový Editor.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček

Práce s rozsáhlými dokumenty 2 VY_32_INOVACE_10_2_17_AP

Záložky v dokumentu slouží k označení určitého místa v dokumentu umožňují rychlý přechod na určitá místa v dokumentu vytvoření záložky přechod na záložku na místě kurzoru vyvolání klávesou F5 3

nebo klávesová zkratka Hypertextové odkazy umožňují přechod na: určitou webovou stránku místo v dokumentu (nadpis nebo záložku) vytvoření odkazu přechod na odkaz kliknutí myší na odkaz s klávesou Ctrl přechod na webovou stránku nebo klávesová zkratka Ctrl + K přechod na místo v dokumentu 4

Poznámky pod čarou, vysvětlivky doplňují text na konci stránky … poznámky pod čarou na konci dokumentu … vysvětlivky vložení poznámek a vysvětlivek fungují jako odkazy verze 2010 … karta Reference verze 2007 … karta Odkazy 5

Citace označují citované zdroje informací vložení nového zdroje 6 volba stylu (způsobu zápisu) ČSN ISO 690 (01 0197) Turabian zobrazení dalších polí (např. pro ISBN) 6

Citace vytvoření seznamu citaci vložení Bibliografie úprava stylu Bibliografie – nastavení číslování [1] Vytvoření křížových odkazů na jednotlivé použité zdroje 7

Titulky objektů označují pořadí jednotlivých objektů určitého typu v dokumentu umožňují vygenerovat seznam objektů zde dopsat název objektu (obrázku, tabulky, …) zde vybrat typ objektu (obrázek, tabulka, …) 8

Obsah obsah dokumentu = seznam nadpisů je nutné strukturování dokumentu pomocí stylů na: nadpisy jednotlivých úrovní další styly generování obsahu 9

Seznamy objektů seznamy otitulkovaných objektů generování seznamů obrázků tabulek … generování seznamů volba typu objektu 10