Komplexní řešení docházkového systému VEMA®

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
PŘEVRATNÉ ŘEŠENÍ PRO VÝSTAVBU ROZSÁHLÝCH PŘÍSTUPOVÝCH SYSTÉMŮ
Záložní zdroje napájení pro ISP (Jak zálohujeme v RPSnet)
T r a d i č n í d o d a v a t e l z a b e z p e č o v a c í t e c h n i k o u s e c u r i t y s y s t e m s p ř e d s t a v.
Přednáška č. 5 Proces návrhu databáze
Integrace aplikací s využitím komunikačního serveru Vema
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
S OFTWARE PRO AUDIT PC Dostál David. OCS I NVENTORY Software pro automatický asset management pro PC a k němu připojené zařízení. Dimenzované na velkou.
Flexibilita a Inovace Outsourcing mezd Outsourcing účetnictví Účtárny na klíč Daňové a ekonomické poradenství E-Consulting Czech, s.r.o Václavské nám.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Dopravní informace Plzeňského kraje Martin Schejbal Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
tf hit – TECHFASS® Home in Touch
Rozšíření informačního systému
Copyright (C) 2000 Vema, a. s.1 Jan Tomíšek Realizace docházkových systémů.
Zabezpečení emergentních přístupů do systému IZIP
Řešení elektronického docházkového systému Vema
Projekt ELIŠKA Centrální registr řidičů
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Elektronické počítače Počítačové sítě (EL41) Ing. Stanislav Hanulík ELEKTROTECHNIKA.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Operační systémy.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_169_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
1 Informační systém autoservisu Softwarové inženýrství 2003.
Snímání informací ze stroje o průběhu zpracování zakázky prostřednictvím externí snímací karty.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
Školní informační systémy
ISDN a jeho využití Petra Sedlinská 4.I.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
Výstavba otevřených optických sítí první zkušenosti
Návrh systému evidence komponent měřícího řetězce stanic SampleFx.
Realizační tým ICZ duben 2005
UČÍME V PROSTORU Elektrotechnika Název předmětu: Inteligentní budovy Název a ID tématu: Elektrická kontrola vstupu (EL48) Zpracoval(a): Ing. Jaromír Mazal.
GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM FUSION prezentace základních funkcí
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Redakční systém dopravní informace pro státní správu ISSS 4. dubna 2006.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Operační systémy. Operační systémy Operační systém je základním programovým vybavením nezbytně nutným pro provoz počítače. Poznámka: Operační systém.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
DAITEM - BEZDRÁTOVÝ INTERCOM, OVLÁDÁNÍ BRÁNY A BRANKY
Personální systém na MF ČR
Elektronické přístupové systémy. Od 125 kHz k 13,56 MHz = = Frekvence 125 kHz umožňuje používat kartu pouze jako identifikační číslo (občanský průkaz)
Funkce operačního systému (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Na Valentince 1003/1, Praha IMA s.r.o. NFC identifikační systém.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Odbavování a informování v lyžařských střediscích Lukáš Ksandr sk. 370.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Vypracoval / Roman Málek
Programování mikropočítačů Platforma Arduino
SW počítače - operační systém
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Ostatní evidence
PŘEVRATNÉ ŘEŠENÍ PRO VÝSTAVBU ROZSÁHLÝCH PŘÍSTUPOVÝCH SYSTÉMŮ
E-Inventarizace – datové terminály
Operační systémy.
Transkript prezentace:

Komplexní řešení docházkového systému VEMA® Ing. Jan Tomíšek VEMA Computers & Systems, s. r. o.

systémový integrátor komplexní řešení projektování systémů technické vybavení - počítače, sítě telekomunikační technika, Internet docházkové systémy

Elektronické docházkové systémy Výhody: automatizovaná příprava podkladů pro mzdy vysoká přesnost a bezchybnost snadná kontrola velmi obtížné falšování údajů přehled o čerpání fondu pracovní doby snadné zjišťování přítomnosti možnost dalšího rozvoje

Základní pojmy osobní identifikační předmět prezentační místo průchod - elementární událost docházkového systému: kdo, kdy, proč, (kudy)

Komponenty docházkového systému Docházkový systém tvoří: technické prostředky programové vybavení organizační opatření proces instalace a zavedení

Technické prostředky identifikační předměty snímače sběrné terminály příslušenství typické konfigurace

Identifikační předměty Různé způsoby uložení a snímaní identifikační informace: magnetické karty čipové bezkontaktní karty a přívěsky Dallas čipy karty s čárovým kódem systémy bez identifikačních předmětů Identifikační předměty lze vybavit potiskem.

Čipové bezkontaktní karty velmi skladné vysoká odolnost prakticky neomezená životnost nefalzifikovatelné nemusí být vyjmuty z obalu při snímání (!) existují i jako přívěšek cena cca 100 Kč/ks doporučujeme

Snímače Dle typu rozpoznávaných identifikačních předmětů: magnetických karet bezkontaktních čipových karet a přívěsků Dallas čipů karet s čárovým kódem

Bezkontaktní snímače neobsahuje mechanické díly velmi odolný lze instalovat i skrytě (pod omítku) lze integrovat i do jiných zařízení zcela bezúdržbový dosah cca 10 cm různé zapouzdření doporučujeme

Sběrné terminály Mikropočítače vybavené: klávesnicí displejem pamětí pro ukládání dat rozhraními pro: snímače (mohou být integrovány) akční členy komunikaci (s protokolem)

Funkce terminálů registrace průchodů a kódů důvodu komunikace s počítačem off-line on-line semi on-line zobrazování informací (saldo pracovní doby) ovládání zámků dveří, branek, turniketů evidence platných karet

Typy terminálů Terminály TRAX a PROX

Příslušenství Komunikační prostředky: rozhraní RS-485 sběrnice, hvězda, až 128 zařízení dosah až 1200 m kabelové rozvody (i strukturované kabeláže) převodníky RS-232/RS-485 Ostatní komponenty: síťové zdroje ovládací relé

Turnikety, branky, stojany a otvírače dveří

Turnikety, branky, stojany a otvírače dveří

Typické konfigurace sběrnice RS-485 odchod příchod řízení branek, dveří sběrnice RS-485 terminál se snímačem příchod odchod

Programové vybavení Programové vybavení tvoří aplikace: Docházkové terminály Docházka Sledování přítomnosti Jak spolu komunikují?

Docházkové terminály (DTE) Funkce a vlastnosti: ovladač terminálů a plánovač konfigurace jednotlivých terminálů automatizovaně provádí (dle plánu): čtení průchodů z terminálů nahrávání dat do terminálů (karty, saldo) spouštění zpracování docházky zálohování průchodů ve Windows NT pracuje jako služba Platforma: WIN32

Docházka (DCH) Funkce a vlastnosti: komunikace s PAM zpracování průchodů výpočet denní a měsíční bilance podpora pro správu karet hierarchický pohled na data pracovníků platforma: DOS (G1) v G1 obvyklé možnosti práce s daty

Proces zpracování dat přenos dat z PAM přebírání dávek průchodů korekce a přepočet denní bilance korekce a přepočet měsíční bilance výpočet podkladů pro PAM přenos dat do PAM

Hierarchický pohled na data Ředitel Vedoucí oddělení A Vedoucí oddělení B Pracovníci oddělení A Pracovníci oddělení B

Sledování přítomnost (SLP) Funkce: informuje o přítomnosti pracovníků zobrazuje několik průchodů v budoucnu umožní přímou komunikaci (e-mail, telefon, video)

Komunikace komponent systému seznam pracovníků číselníky odpracovaná doba pracovní neschopnosti dovolená, volno Síť terminálů DCH DTE SLP průchody seznam osob PAM průchody nové karty saldo platné karty

Organizační opatření Docházkový systém je kritická aplikace! Podmínky úspěchu: podpora vedením organizace (!) přesná pravidla pro používání (směrnice) tvrdé sankce při nedodržování pravidel sofistikované řešení výjimečných stavů náhradní řešení pro případ výpadku přesná definice vztahu docházka a mzda administrace systému

Instalace a zavedení projekt instalace technického vybavení instalace a konfigurace programového vybavení testování pokusný provoz (1÷2 etapy) plný provoz asistence dodavatele u zpracování dat

Projekt Obsahuje: technická část způsob používání v organizaci typy a počty snímačů, terminálů, převodníků, branek, otvíračů dveří jejich umístění, propojení, vedení kabelů, napájení, estetická stránka instalace a konfigurace ovladačů způsob používání v organizaci administrace proces zavedení, harmonogram interní směrnice Umožňuje stanovení ceny řešení!

Další možnosti identifikačních technologií řízení přístupu evidence pohybu stravovací systémy vnitrofiremní platební nástroj parkovací systémy autodoprava autorizace uživatele

Orientační ceny terminál TRAX se snímačem 25 000,- terminál PROX snímačem převodník RS-485/RS-232 čipová karta projekt již od aplikace Docházka/40 aplikace Docházka/200 Aplikace Sledování př./200 25 000,- 48 000,- 4 000,- 100,- 10 000,- 14 500,- 27 600,- 4 200,- Slevy na SW 30 - 50 % do konce roku 1999 !!!

Dotazy Děkuji za pozornost!