Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu opakování předchozího tematického.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.08 Anotace: Prezentace seznamuje s významnými houbami, podle obrázků je zařazuje do správné skupiny. Vzdělávací oblast: Houby bez.
Advertisements

Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Stavba buňky - opakování
Alkoholy Chemie VY_32_INOVACE_239, 12. sada, CH ANOTACE
Plody Přírodopis VY_32_INOVACE_179, 9. sada, Př3 ANOTACE
Jednobuněčné organismy s pravým buněčným jádrem
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál objasňuje žákům pojem deriváty uhlovodíků, blíže.
Lišejníky Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Metodický list ZŠ a MŠ TGM Bílovec Pořadové číslo:
PRVOCI U každého z patnácti tvrzení rozhodni o jeho pravdivosti. Klikni na ANO nebo NE. Zapisuj si počet správných odpovědí a na závěr se dozvíš, jak jsi.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu shrnutí a zopakování učiva.
VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda
Opakování a procvičení pro žáky 6.C
PLANKTON.
PRVOCI Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Trepka velká Mgr. Helena Roubalová
Základní vzdělávání - Člověk a příroda – Přírodopis - Biologie rostlin
Prvoci Jednobuněční živočichové Žijí ve vodním nebo vlhkém prostředí
říše: Živočichové podříše: Prvoci
Prvoci Přírodopis VY_32_INOVACE_166, 9. sada, Př3 ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními vlastnostmi vodního.
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: RISKUJ VY_inovace_32_PR6_20
Kapraďorosty Přírodopis VY_32_INOVACE_013, 1. sada, Př ANOTACE
KVASINKY Jedná se o jednobuněčné houby – mikroorganismy patrné pod mikroskopem. Žijí všude kolem nás. Jsou složitější než bakterie (mají silnou buněčnou.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se vznikem a tříděním sacharidů,
Tundry a polární oblasti
Krajinná sféra a její části
PRVOCI Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozšířením, podmínkami a významem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s ději, k nimž dochází v buněčném.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
PŘÍRODOPIS 6. ROČNÍK PRVOCI
M1: LESNICKÁ BOTANIKA SINICE
Jednobuněční živočichové
Prvoci Mgr. Helena Roubalová
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se stavbou květů a s funkcí jednotlivých.
Digitalizace výuky Příjemce
Rostlinná buňka Přírodopis VY_32_INOVACE_162, 9. sada, Př3 ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s některými biologickými vědami a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vnější stavbou těla ryb a mírně.
Bakterie a sinice Přírodopis VY_32_INOVACE_164, 9. sada, Př3 ANOTACE
Jiné polní plodiny Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
LES ŘASY.
Žahavci, ploštěnci, měkkýši
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s významem lesů v našich podmínkách,
Plankton Přírodopis VY_32_INOVACE_169, 9. sada, Př3 ANOTACE
Autorem učebního materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Opakování lišejníky, řasy
Živočichové rybníka a jeho okolí
Opakování učiva přírodopisu 6. třída
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Eliška Jurčicová NÁZEV: VY_52_INOVACE_27_ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ KOLEM NÁS. TÉMA: RYBNÍK A.
EKOSYSTÉM SPOLEČENSTVO ROSTLINY ŽIVOČICHOVÉ HOUBY MIKROORGANISMY PROSTŘEDÍ SLUNCE VODA VZDUCH PŮDA.
VY_32_INOVACE_28_Prvoci – 1.část Šablona Identifikátor školy:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Silvie Krupová NÁZEV:VY_32_INOVACE_01_Přírodopis 7. ročník TÉMA: opakování 6. ročníku I. ČÍSLO.
Jednobuněční.
VY_32_INOVACE_531 Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
DIDAKTICKÁ HRA PRO 6. ROČNÍK
Opakování učiva přírodopisu 6. třída
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
Název projektu: Moderní škola
Prvoci organismy tvořené jedinou buňkou, která vykonává všechny funkce
říše: Živočichové podříše: Prvoci
Název projektu: Moderní škola
Prvoci.
ZŠ Grünwaldova, Č. Budějovice Mgr. Vilma Skřivánková
AUTOR: Mgr. Radoušová Marcela
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu opakování předchozího tematického celku – jednobuněčné organismy, tj. bakterie, sinice, řasy, houby a prvoci. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák na základě obrázků vysvětlí význam jednobuněčných organismů, odliší pravdivá a nepravdivá tvrzení, popíše stavbu těla prvoků, uvede popsané pojmy, související s tematickým celkem. Pro koho je materiál určen Žáci, základní škola, 7. ročník, předmět přírodopis Autor Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a příroda Jednobuněčné organismy - opakování Přírodopis VY_32_INOVACE_208, 11. sada, Př 4

Jednobuněčné organismy - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Opakování - kliknutím odstraň nepravdivá tvrzení: Prvoci mohou způsobovat nemoci. Zrněnka je jednobuněčná řasa. Lišejníky jsou tvořeny z hub a řas. Sinice jsou autotrofní. Sinice se živí jako paraziti. Sinice se vyskytují v suchém prostředí. Vztah v lišejníku nazýváme symbióza. Řasy mohou žít ve vodě i na souši. Sinice nemají ohraničené jádro. Kvasinky zlepšují úrodnost půdy. Bakterie jsou mnohobuněčné. Kvasinky slouží k výrobě vína a piva. Bakterie se využívají k výrobě mléčných produktů. Prvoci jsou jednobuněčné organismy. Přemnožení sinic způsobuje alergie a pokles kvality vody. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Kliknutím odstraň obrázky, které nemají žádnou souvislost s bakteriemi. U zbylých vysvětli, jak s nimi souvisí.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Kliknutím odstraň obrázky, které nemají žádnou souvislost s řasami a sinicemi. U zbylých vysvětli, jak s nimi souvisí.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Kliknutím odstraň obrázky, které nemají žádnou souvislost s jednobuněčnými houbami. U zbylých vysvětli, jak s nimi souvisí.

Kliknutím odstraň organismus, který nepatří mezi prvoky, ostatním přiřaď názvy: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková krásnoočko měňavka trepka kvasinka

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Cukr Sůl Voda Alkohol Mouka Olej Fuj! Kvasinky Co se dává do kvásku? Namícháte-li jej správně, nakyne.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková trepka velká stažitelná vakuola brvy cytoplasma jadérko velké jádro potravní vakuola b uněčná ústa

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Krásnoočko: buněčná stěna chloroplasty cytoplasma jádro světločivná skvrna bičík

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková měňavka: plasmatická membrána potravní vakuola cytoplasma stažitelná vakuola panožky

nálevníci symbióza zrněnka kvasinky krvinkovka jednobuněčné houby prvoci, pohybující se pomocí brv suchozemský druh jednobuněčné řasy vztah řas a hub v lišejníku parazitický prvok, způsobuje malárii Uveď pojem, pro kontrolu klikni na popis: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková prvoci, vytvářející panožky autotrofní prokaryotické organismy klidové stádium bakterií spora sinice kořenonožci

Použité zdroje: fotografie a kresby – soukromý archiv Mgr. Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková