Spojuje tři generace a pomáhá. Program 3G Vznik Praha 2011 Je určen především pro občany ve věku 50+, kteří nemají vlastní vnoučata anebo s nimi nejsou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Dobrovolníci v sociálních službách
TyfloCentrum Brno, o.p.s. se představuje
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Dobrovolnické centrum Ostrava. DC ADRA Ostrava Nejsme poskytovatel soc. služeb 3 akreditace MV ČR na vysílání dobrovolníků do soc. a zdrav.zařízení –
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
CENTRUM SOFIE ŘÍČANY 1. CYKLUS LISTOPAD 2010 – DUBEN 2011.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Program PĚT P. Pět P je… Sociálně preventivní volnočasový program Sociálně preventivní volnočasový program Zaměřuje se na: Zaměřuje se na: Přátelství.
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
DOBROVOLNICTVÍ V DIVADLECH Akreditace dobrovolnické služby.
Program KOMPAS ® Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi Akreditovaný program dobrovolnické služby Duševní vlastnictví DC, chráněn ®
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Možnosti dobrovolnické služby ve zdravotnických zařízeních podle zákona č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě Mgr. Radek Jiránek Ministerstvo vnitra.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Výzkumy realizované v roce Právní analýza dokumentů vztahujících se k dětem a mládeži 2. Zdroje informací a kritéria při výběru volnočasových.
Dobrovolníci Amelie na ambulanci I. interní kliniky – hematologie Staniční sestra Karolína Straková a koordinátorka dobrovolníků Amelie pro Prahu Mgr.
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Spojuje tři generace a pomáhá. Celý projekt je postaven na principech lidskosti a vzájemné pomoci a nejdůležitějším předpokladem pro jeho fungování je.
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
 Pomoci zpříjemnit pomalu plynoucí čas dlouhodobě hospitalizovaným pacientům  Zprostředkovat pacientům kontakt s „venkovním“ prostředím  Podpořit dobrou.
Dobrovolnictví v komunitě jako cesta k sociální soudržnosti Jiří Tošner Na Poříčí 1041/12, Praha 1 tel.:
Dobrovolnická služba v muzeu a knihovně Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Děti a koncepce : Program, Aktivity, Metodika :
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Zkušenosti s dobrovolnictvím v Německu 3. konference Brno – město pro rodiny „Rodina spojuje generace“ Dana Žižkovská Brno.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Akademie prarodičů a vnoučat Perspektiva-Pružnost-Prozíravost-Porozumění-Potřebnost Mezigenerační vzdělávací projekt společného setkávání a „ studia“ vnoučat.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Vstřícný zaměstnavatel Kritéria soutěže. 1. Organizace práce Vstřícnost a reálné možnosti využívání flexibilních forem práce Další úpravy pracovního režimu.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
Michaela Štěpánková Jan Wurst Manuál pro učitele ZŠ a víceletých gymnázií.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Metodická schůzka RŠPP – VIP II Dr. Anna Kucharská, Ph.D.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Stáž 2017 Czech Club Birmingham.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Vzorový projekt pro ZŠ.
Dobrovolnické programy
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Vzorový projekt pro gymnázia
V. Setkání se starosty obcí
Vzorový projekt pro ZŠ.
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Transkript prezentace:

Spojuje tři generace a pomáhá

Program 3G Vznik Praha 2011 Je určen především pro občany ve věku 50+, kteří nemají vlastní vnoučata anebo s nimi nejsou či nemohou být pravidelném v kontaktu a rodiny s dětmi, které nemají vlastní prarodiče nejdůležitějším předpokladem pro jeho fungování je dobrovolnost

Program 3G versus Pět P – základní rozdíly: společné volnočasové aktivity můžou být doplněny o doprovod dítěte ze školy či na kroužky možnost věnovat se současně sourozencům předškolní věk možnost zapojení rodiny smlouva na 6 měsíců navíc cílem podpora mezigeneračního soužití; podpora a rozvoj veřejně prospěšného dobrovolnictví jiné věkové skupiny (50+) a aktivizace starších občanů, příprava na stárnutí a stáří

Aktuálně Střediska - HESTIA Praha – akreditace MV -ADRA České Budějovice, -DC Ústí nad Labem, -ELIM Opava, -DC Kroměříž

3G dvojice

Program 3G přináší pozitiva všem třem zúčastněným stranám – dětem, rodičům i dobrovolníkům

Nabídka: Za balíček = 8000Kč nabízíme: - manuál + smlouvy + formuláře - letáky (základní leták k úpravě) + plakáty + prezentace - fahrplan školení - nabídka účasti na školení, supervizích, odborné stáže – výběr střediska - logo Programu 3G (registrovaná značka) - ilustrační fotografie - texty a odkazy na 3G v mediích - účast na pracovních setkáních (2-3x ročně) - metodický doprovod po 12 měsíců, konzultace v rozsahu 8 hodin (možné po dohodě prodloužit) - přednostní účast na kurzu pro koordinátory dobrovolníků, supervize pro koordinátory ve vypsaných termínech - mustr na žádost o akreditaci MV - uvedení nového střediska do projektu MPSV v příštích letech Očekáváme: - participaci na projektu v příštím roce - dodržování manuálu programu a sjednaných pravidel - spolupráce při tvorbě metodiky a dalšího zkvalitňování programu - pravidelné reportování výstupů

Děkujeme za pozornost. Radka Koutová a Monika Caudrová Redmerová koordinátorky mentoringových programů Pět P a 3G