Zde vás seznámíme s pár památkami celého USA ( s t r u č n ě )

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kateřina Štafová, Vendula Linková, Hana Zahradníčková SEXTA
Advertisements

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_415_PRAHA-MATKA MĚST Téma: PRAHA, HISTORICKÉ.
Spojené státy americké
Téma hodiny: Spojené státy americké – Opakování (film a kvíz)
Aplikační software AS_1 Přemysl Rosa Učo: Zápočtová práce Deset nejnavštěvovanějších míst v USA Tutor: Mgr.M.Kučera.
I.2.6. Boj amerických osad za svobodu a nezávislost
AMERIKA USA – Symboly III2-Z7-I-11
CZ 1. kolo 6.ročník KVÍZ.
Podívejte se, jaké to jsou.
Grand canyon Lukáš Nečas
Vznik USA.
NEW ZEALAND JIŽNÍ OSTROV.
AMERIKA – PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI
VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky
USA Zajímavosti.
Cesta ke vzniku samostatného státu USA
SOCHA SVOBODY.
Socha Krista Spasitele
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
USA Spojené státy americké United States of America
USA Rozloha km Počet obyvatel: obyvatel/km²
Boj amerických osad za nezávislost
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:USA - základní údaje, rozloha,
Usa.
 Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu  Sídlí v Paříži  Do Seznamu světového dědictví zařazuje významné památky, které vytvořila příroda nebo.
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá trasa jak se z kontinentu skokem z ostrova dostat na ostrov Averøy, fantastickou cestou přes.
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
NOVÝCH 7 DIVŮ SVĚTA.
SEVERNÍ AMERIKA - SÍDLA
Eurotunel Idea století 1957 studie; 1975 projekt; 1987 ratifikace Z Calais do Folkestone; 50 km ( 39 km); 35 min. 40 m pod mořským dnem 7 let stavba.
Nový Zéland.
Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
SEVERNÍ AMERIKA - SÍDLA
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 01Číslo.
VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie. BRAZÍLIE VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie.
New York New York je nejlidnatější město Spojených států. Socha svobody je americký symbol.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
Spojené státy americké. Spojené státy americké United States of America hlavní město: Washington, D.C. počet obyvatel: 303,5 mil úřední jazyk: angličtina.
R EGIONY SVĚTA – USA Autor: Hana Brýdlová. Anotace Název školy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Adresa školySokolovská.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školy Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Název materiálu VY_32_INOVACE_376_VES_16 Autor Mgr.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Bc. Michael RADIMERSKÝ Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_31_ SOCHA SVOBODY V NEW YORKU Číslo projektu:
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Štěpánka Hrachovcová Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_II.Z3 Vytvořeno:18.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_15_USA Autor Vladimír Kopal.
Jméno autora: Marie Roglová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): Listopad 2012 Ročník: 8. Tematická oblast: Zajímavá místa na Zemi Téma: USA Metodický.
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Nejkrásnější města světa
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
ZŠ Brno, Řehořova 3 Osobnosti českých a světových dějin 6.-9.
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
VY_32_INOVACE_4/03_ČLOVĚK A PŘÍRODA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Digitální učební materiál
Vznik USA Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník
SOCHA SVATÉHO VÁCLAVA.
Socha Svobody. Socha Svobody Kde bychom našli Sochu svobody? New York.
The United States of America: PLACES OF INTEREST
USA P.Pirochová 2.B.
Základní údaje USA pracovní verze 50 států + Washington D.C.
Miesta, ktoré by som navštívil v New Yorku
Spojené státy americké
7 divů RUSKA IV Audio Tchaikovsky – La bella durmiente (libre)
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
USA Spojené státy americké United States of America Martin.Mencl.
SAN FRANCISCO.
Poznávání měst Kalenská.
Transkript prezentace:

Zde vás seznámíme s pár památkami celého USA ( s t r u č n ě )

Socha Svobody Socha Svobody, anglicky Statue of Libertyje socha stojící na Ostrově svobody u New Yorku v USA.Socha je vysoká 46 metrů, spolu s 47metrovým podstavcem je tedy vrchol pochodně ve výšce 93 metrů nad zemí. Socha váží 205 tun, v obvodu má 10,6 metru, ústa mají šířku 91 centimetrů. Pravá paže, držící pochodeň, je dlouhá 12,8 metru; jen ukazováček je dlouhý 2,4 metru. U nohou Svobody leží rozťatá pouta tyranie. V levé ruce drží socha desky představující vyhlášení nezávislosti, je na nich nápis JULY IV MDCCLXXVI (4. července 1776, den vyhlášení Deklarace nezávislosti). I její koruna se sedmi paprsky je symbolem svobody, kterou má vyzařovat přes sedm moří do sedmi kontinentů.

Golden Gate Bridge Most Golden Gate (Zlatá brána) je jeden z nejdelších a nejznámějších visutých mostů na světě. Překonává stejnojmennou úžinu u ústí Sanfranciské zátoky do Tichého oceánu a spojuje tak San Francisco na jižním poloostrově s okresem Marin na severním. Není jen dopravní komunikací, ale i symbolem města San Francisca a turistickou atrakcí. O jeho stavbě bylo rozhodnuto v roce 1930 a byla zahájena 5. ledna Do provozu byl slavnostně uveden 27. května 1937 pro pěší a o den později pro automobily; tehdy byl nejdelší na světě.

Mount Rushmore Národní památník Mount Rushmoreje název obrovské sochy, která se nachází poblíž amerického města Keyston v Jižní Dakotě. Socha byla vytesána přímo do žulového skalního masivu v letech a zobrazuje hlavy čtyř významných americkýc prezidentů: George Washingtona (1732–1799), Thomase Jeffersona (1743–1826), Theodora Roosevelta (1858–1919) a Abrahama Lincolna (1809–1865). Sochu navrhl sochař Gutzon Borglum v roce Gutzon Borglum ale v květnu roku 1941 umírá, a tak jeho práci musel dokončit jeho syn. Veškerá plocha památníku zabírá 5,17 km² a nachází se v nadmořské výšce 1745 m. Každoročně je navštíví okolo dvou milionů návštěvníků. Stavba trvala 12 let (z toho 6 přímo na skále).