VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.06 Anotace: Prezentace popisuje vlastnosti, vysvětluje rozdíly mezi viry, bakteriemi. Vzdělávací oblast: Viry, bakterie, sinice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.18 Anotace:
Advertisements

VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.08 Anotace: Prezentace seznamuje s významnými houbami, podle obrázků je zařazuje do správné skupiny. Vzdělávací oblast: Houby bez.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.12 Anotace: Prezentace seznamuje s popisem nahosemenných rostlin, zástupci evropských jehličnanů. Vzdělávací oblast: Semenné rostliny.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.04 Anotace: Prezentace popisuje základní stavbu rostlinné buňky a její činnost. Vzdělávací oblast: Buňka rostlinná, stavba, způsob.
Digitalizace výuky Vztahy mezi organismy, rozmanitost organismů
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.03 Anotace: Prezentace seznamuje s projevy živých organismů – pohybem a dýcháním. Vzdělávací oblast: Základní projevy živých organismů,
Název školy Základní škola a mateřská škola Drnholec, okres Břeclav, příspěvková organizace Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.14 Anotace:
Viry říše: nebuněční.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.15 Anotace:
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.16 Anotace: Prezentace podle obrázků seznamuje se stavbou květu a květenství, vysvětluje mechanismus opylení, oplození. Vzdělávací.
Viry.
VIRY Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády 777
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: Vztahy mezi organismy
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.03 Anotace: Vzdělávací oblast: Buňka živočišná – stavba, činnost Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup:
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7,01 Anotace: Správně definuje probírané pojmy, seznamuje s počátky vzniku života. Vzdělávací oblast: Vznik života na Zemi Autor:
Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.08 Anotace: Vysvětluje základní rozdíly, seřazuje jednotlivé zástupce. Vzdělávací oblast: Členovci – popis těla, zástupci Autor:
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.15 Anotace: Prezentace popisuje stavbu těla, vývoj kořene a stonku. Vzdělávací oblast: Krytosemenné rostliny, stavba těla, kořen,
Výklad Výklad VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.15.
Výživa rostlin Autor: Mgr. Jarmila Kučerová Projekt „EUROgymnázia“
SYSTÉM A TŘÍDĚNÍ ORGANISMŮ
Viry.
PŘÍRODOPIS Bakterie – 6. ročník..
TOK LÁTEK A ENERGIE EKOSYSTÉMEM
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s funkčními styly. V pracovním listu pak žák se pokusí rozdělit texty podle jednotlivých stylů. Vzdělávací oblast: Český.
ORGANISMY JEDNOBUNĚČNÉ
Mízní soustava odvod mízy zpět do krve části:
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: RISKUJ VY_inovace_32_PR6_20
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.A.05 Název pro školu:
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Viry a bakterie Digitalizace výuky Příjemce
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s úvahou a její kompozicí. Žák se pokusí sám vytvořit jednoduchou úvahu. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s proslovem a jeho kompozicí
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.13 Anotace: Prezentace seznamuje s popisem květu krytosemenných rostlin, vysvětluje rozdíly, procvičuje, opakuje učivo. Vzdělávací.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.A.18 Název pro školu:
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.10 Anotace: Prezentace zařazuje hmyz do oblastí, odpoví na otázky, řeší úlohy. Charakterizuje hmyz s proměnou nedokonalou. Vzdělávací.
Stavba těla hub, rozmnožování
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.05 Anotace: Prezentace vysvětlí základní rozdíly mezi jednobuněčnými a mnohobuněčnými organismy, procvičuje a opakuje učivo. Vzdělávací.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.06 Anotace: Vzdělávací oblast: Mnohobuněční živočichové – bezobratlí - žahavci Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk:
M1: LESNICKÁ BOTANIKA VIRY
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.02 Anotace: Prezentace seznamuje s nejdůležitějším jevem na Zemi. Vzdělávací oblast: Organismy se schopností fotosyntézy Autor:
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.12 Anotace:
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Česká republika: obyvatelstvo a sídla
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.11 Anotace: Prezentace seznamuje s výtrusnými rostlinami, životním cyklem, zástupci. Vzdělávací oblast: Třídění rostlin, výtrusné.
Autorem učebního materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
KŘÍŽOVKA VIRY.
Česká republika: vodstvo
Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 6. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základní stavbou nebuněčných organismů - virů. Materiál je plně funkční.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7. 18 Anotace: Prezentace seznamuje s nejznámějšími čeleďmi, odpovídá na otázky, řeší úkoly. Vzdělávací oblast: Vybrané čeledi dvouděložných.
Viry VY_52_INOVACE_PR VYPRACOVALA: Mgr. Jana Víchová DATUM: září 2011 URČENO PRO: 6. ročník VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda - Přírodopis KLÍČOVÁ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Silvie Krupová NÁZEV:VY_32_INOVACE_15_Přírodopis 6. ročník TÉMA: Viry ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Rostlinná plasmatická blána mitochondrie cytoplasma ribozomy jádro vakuola chloroplasty buněčná stěna buňka.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět Přírodopis.
PROCVIČUJÍCÍ A OPAKUJÍCÍ TEST - VIRY
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Nukleové kyseliny nukleosidy nukleotid nukleová báze fosfát
Bakterie.
2. Organismus a prostředí Základy ekologie pro střední školy 1.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.24_Zivoni_prostredi_viry_bakterie.
VIRY- „život“ bez buňky
2.1 Viry, bakterie Víte, kdo způsobuje angínu, chřipku nebo neštovice?
JEDNOBUNĚČNÉ ORGANISMY
BAKTERIE.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
AUTOR:Mgr. Radoušová Marcela
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.06 Anotace: Prezentace popisuje vlastnosti, vysvětluje rozdíly mezi viry, bakteriemi. Vzdělávací oblast: Viry, bakterie, sinice Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: Přírodopis - botanika Očekávaný výstup: Seznámení se škodlivými organismy Druh učebního materiálu: DUM Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : šestý ročník základní školy

Viry, bakterie, sinice

Viry Jsou nejjednodušší částice, které mají některé znaky života, ale nejsou to pravé živé organismy. společné vlastnosti: jsou tvořené organickými látkami jsou schopné rozmnožování odlišné vlastnosti: nejsou tvořené buňkami nemohou samy žít ani se nemohou samy rozmnožovat Viry žijí a rozmnožují se jako cizopasníci (paraziti) uvnitř buněk bakterií, rostlin, hub i živočichů. Jsou původci nejrůznějších onemocnění.

Průběh virové nákazy 1. V těle svého hostitele virová částice rozezná tu správnou buňku a pronikne dovnitř. 2. Buňka musí přečíst recept od vetřelce a podle něj začne vyrábět tisíce nových virových částic. 3. Ty opustí buňku a rozšíří se do okolí, napadají další buňky a nemoc postupuje jako lavina po celém těle.

Virus infekční žloutenky Virus chřipky Virus vztekliny . Virus HIV Virus infekční žloutenky

Další virová onemocnění opary (ústa, pásové opary) infekční mononukleóza (oslabení imunity, průběh jako angína) klíšťová encefalitida (zánět mozkových blan, mozku a míchy) virus EBOLA ( krvácivá horečka)

SINICE Úkol 1. Doplň následující text. ……(tajenka 1)…… jsou největšími producenty kyslíku na planetě Zemi. I když se uvádí, že mezi největší producenty patří deštné lesy, dnes již tomu tak není. Na druhou stranu mohou …(tajenka 1).. způsobit při svém přemnožení tzv. …(vyřeš přesmyčku)…a ten je pak důvodem toho, že mnoho vodních ploch se během horkých letních měsíců mění na zelenou vodní plochu. 2. Vyřešením přesmyčky získáš další část textu. D Í V O N T Ě V K …………………………………………   3. Kde všude můžeš sinice najít?  ……………………………………………………….. ………………………………………………………..